Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 06/08/2006

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στον Λίβανο και το δράμα που βιώνει ο άμαχος πληθυσμός, η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας, οι αρχιεπισκοπικές εκλογές και η πώληση της Eurocypria εντός των ημερών είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν στον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Νέα κωμωδία προδιαγράφεται στο ΔΗΚΟ'' γράφει πως το ερώτημα αν ''θα αποχωρήσει τελικά ο Τάσσος Παπαδόπουλος από την ηγεσία του ΔΗΚΟ ή θα εξελιχθεί κι αυτή την φορά το θέμα σε φαρσοκωμωδία'', απασχολεί όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες στελέχη και μέλη του ΔΗΚΟ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι έτοιμη είναι και η συμφωνία για πώληση της Eurocypria εντός των ημερών.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Η χειρότερη μέρα'' γράφει πως η χειρότερη ημέρα από την έναρξη των εχθροπραξιών στον Λίβανο ήταν η χθεσινή καθώς από τα ξημερώματα έως το μεσημέρι ο ισραηλινός στρατός είχε πραγματοποιήσει 250 αεροπορικές επιδρομές και έριξε 4000 οβίδες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη ότι ''μια χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ συνεχίζει να κατέχει ευρωπαϊκά εδάφη με την ανοχή και την στήριξη των ισχυρών της γης.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Δίνουμε βάση και στην Γαλλία'' γράφει ότι στο τελικό στάδιο των υπογραφών βρίσκεται η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας, η οποία δρομολογήθηκε τον Νοέμβριο του 2005 κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παρίσι. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί με ειδική έκθεση να τεκμηριώσει την θέση ότι ''η επίλυση του Κυπριακού πάνω σε σωστή οικονομική βάση, είναι η μόνη που μπορεί να αποδώσει μια μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, και όχι η άρση της απομόνωσης των κατεχομένων''.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Δραματική προειδοποίηση από τον Λίβανο'' γράφει πως η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη από την έναρξη του πολέμου στον Λίβανο, ενώ ο Υπουργός Υγείας της χώρας προειδοποιεί ότι επίκειται το κλείσιμο πολλών νοσοκομείων ελλείψει καυσίμων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα διεκδικήσει το χρηματικό ποσό που αποφάσισε το Δικαστήριο ως αποζημίωση σε νεαρό που υπέστη μόνιμη βλάβη λόγω των πτήσεων των αεροσκαφών ''κόκκινα βέλη'' από τις Βάσεις.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Σφοδρότατες μάχες και καταιγισμός πυρός'' γράφει πως φρίκη και τρόμος είναι οι μοναδικές λέξεις που μπορούν να αποτυπώσουν το δράμα που βιώνει ο πληθυσμός του μαρτυρικού Λιβάνου, όπου χθες, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε την σφοδρότερη επίθεση από την έναρξη του πολέμου στις 12 Ιουλίου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ''άγριος είναι ο προεκλογικός αγώνας των ιεραρχών για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο''.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Η διπλωματία δεν βιάζεται'' γράφει πως ανελέητο σφυροκόπημα δέχεται η Βηρυτός, μάχες έγιναν και στην Τύρο, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για επίθεση και στην Σιδώνα και "η διεθνής διπλωματία προσπαθεί ακόμα να καταλήξει σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κάθε μήνα πεθαίνει ένας νέος από ναρκωτικά.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα ''Sunday Mail'', υπό τον τίτλο ''Βίαιος πόλεμος καθώς οι κομάντος πέφτουν στην Τύρο'' γράφει ότι οι Ισραηλινοί κομάντος πολέμησαν βίαια με αντάρτες της Χεζμπολάχ στην πόλη της Τύρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ένας άνθρωπος κτυπήθηκε χθες σε αρτοποιείο στην Λεμεσό από συμμορία νεαρών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 6 August 2006 - 14:19:08 UTC