Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 10/08/2006

Το Κυπριακό και το σχέδιο Ανάν, η κρίση στη Μέση Ανατολή, η χρησιμοποίηση της Κύπρου ως ενδιάμεσο σταθμό για την ειρηνευτική αποστολή της Γαλλίας στο Λίβανο, οι δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα η Δημαρχία της Πάφου, η διαμάχη που ξέσπασε για το θέμα του τεχνικού ελέγχου μηχανοκίνητων οχημάτων, η κήρυξη αδιεξόδου στη διαφορά μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, και τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του αποψινού ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Trabzonspor.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Το ΑΚΕΛ επιμένει στο Σχέδιο Ανάν'', γράφει ότι την ώρα που η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, θάβοντας το σχέδιο Ανάν, σαφώς αναζητεί άλλη βάση για μια διαδικασία για το Κυπριακό και η αναφορά στο σχέδιο Ανάν θεωρείται ως μεγάλο αμάρτημα και οι επικλητές του βρίζονται κυριολεκτικά, το ΑΚΕΛ επιμένει να διακηρύττει δημοσίως ότι το σχέδιο Ανάν είναι βάση μέσα από την οποία θα αναζητηθεί η λύση του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι όλα δείχνουν πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, στην αυριανή σύσκεψη των συγκυβερνώντων κομμάτων, θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στη διατήρηση της τετραμερούς συνεργασίας ή στη διάλυσή της, εάν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ επιμένουν στη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Πάφου.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Λευκωσία'', γράφει ότι σε αστυνομοκρατούμενη πόλη έχει μετατραπεί η Λευκωσία λόγω των αυξημένων μέτρων που έχει λάβει η Αστυνομία ενόψει του αποψινού κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Trabzonspor. Γράφει, επίσης, ότι την ώρα που τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα προς τη Νέα Υόρκη, με την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία επί ενός σχεδίου απόφασης του ΟΗΕ για επίλυση της κρίσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ έδινε το ''πράσινο φως'' για επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στο Λίβανο.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Πάφος ή τίποτα διαμηνύει η ΕΔΕΚ'', γράφει ότι ανοικτό άφησε το Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το Κίνημα το δικό του δρόμο στις δημοτικές εκλογές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, ενόψει των προεδρικών εκλογών, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα συγκυβερνώντα κόμματα. Γράφει, επίσης, ότι δύσκολες εξετάσεις καλούνται να δώσουν και να περάσουν απόψε το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο ΑΠΟΕΛ αλλά και οι αστυνομικές αρχές, καθώς στο στάδιο ΓΣΠ οι γαλαζοκίτρινοι τίθενται αντιμέτωποι με την τουρκική Trabzonspor για την προκριματική φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Εκτός ελέγχου ο πόλεμος για τις άδειες ΜΟΤ'', γράφει ότι ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η διαμάχη που ξέσπασε για το θέμα του τεχνικού ελέγχου μηχανοκίνητων οχημάτων, την οποία πυροδότησαν καταγγελίες του ΕΤΕΚ περί εξασφάλισης αδειών ΜΟΤ κατόπιν πλημμελούς ελέγχου. Γράφει, επίσης, ότι το Κέντρο Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου προειδοποίησε ότι η πετρελαιοκηλίδα στο Λίβανο άγγιξε τα κατεχόμενα, και ότι Ιταλός Υπουργός μιλά για ''μαύρη παλίρροια'', από 30.000 τόνους καυσίμων, που ήδη μολύνει τις ακτές της Συρίας και πλησιάζει την Κύπρο και την Τουρκία.

Ο ''Φιλελεύθερος, υπό τον τίτλο ''Γαλλικό ορμητήριο η Βάση'', γράφει ότι η πολυάριθμη ειρηνευτική αποστολή της Γαλλίας στο Λίβανο, η οποία θα ανέρχεται γύρω στα 5.000 άτομα, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό καθ' οδόν προς τη γειτονική χώρα. Γράφει, επίσης, ότι οστά, ενδεχομένως σκελετοί, δύο ανθρώπων και δύο χρυσές βέρες, που όλα δείχνουν ότι ανήκουν σε δύο από τους 121 επιβαίνοντας στη μαύρη πτήση της ''Helios'', βρέθηκαν αργά χθες το απόγευμα στο χώρο συντριβής του αεροσκάφους στο Γραμματικό, κατά τις έρευνες και την επεξεργασία εδάφους που συνεχίζονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Απεργίες ενόψει'', γράφει ότι η αδιάλλακτη στάση των ξενοδοχειακών συνδέσμων και η επιμονή τους για συζήτηση των αντιαιτημάτων τους, τα οποία αφαιρούν ωφελήματα από τους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, οδήγησε χθες το Υπουργείο Εργασίας σε κήρυξη αδιεξόδου με τις συνεπακόλουθες συνέπειες. Γράφει, επίσης, ότι προς την ενεργό συμμετοχή της ΑΗΚ στην επενδυτική δραστηριότητα εισαγωγής και επεξεργασίας φυσικού αερίου κλίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, έχοντας κατά νουν ότι η ίδια θα είναι έτσι κι αλλιώς ο μεγαλύτερος πελάτης του οποιουδήποτε τρίτου επενδυτή.

Η ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Το Ισραήλ επεκτείνει τη χερσαία του επίθεση'', γράφει ότι το Ισραήλ άρχισε χθες την επεκταμένη του επίθεση εναντίον των Λιβανέζων ανταρτών της Χεζμπολάχ, λίγες μόνο ώρες μετά την έγκριση της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, και ότι μηχανοκίνητες φάλαγγες τεθωρακισμένων εισχωρούσαν στο νότιο Λίβανο υπό την κάλυψη εντατικών βολών του πυροβολικού. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Κύπρο απέρριψε ισχυρισμούς ότι η διμερής αμυντική συμφωνία που θα υπογράψουν Κύπρος και Γαλλία αποτελεί στρατιωτική συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών ή έχει στόχο γειτονικές χώρες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 10 August 2006 - 14:19:07 UTC