Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 18/08/2006

Η μετάβαση την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα και η πρόθεση της Κύπρου να θέσει στη διάθεση της ΕΕ και των ΗΕ τις υποδομές της για τη μεταφορά στο Λίβανο της Ειρηνευτικής Δύναμης, η απεργία που εξήγγειλαν οι ξενοδόχοι και οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών για την ερχόμενη εβδομάδα και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για αποσόβηση των απεργιακών μέτρων, η χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου και η ανεύρεση καμένων οστών που πιστεύεται ότι ανήκουν στην εξαφανισθείσα Αννα Βασίλεβα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ροζ σκάνδαλο απειλεί τις αρχιεπισκοπικές» γράφει ότι «του κουτρούλη ο γάμος έγινε χθες στην Ιερά Σύνοδο με αφορμή το ερώτημα του Αγίου Κιτίου κατά πόσον είναι σωστό να γίνουν αρχιεπισκοπικές εκλογές υπό το βάρος κατηγοριών και υπό τη σκιά του ροζ σκανδάλου και κατά πόσο θα μπορούσε, με ελαφριά καρδιά, να προχωρήσουν στις αρχιεπισκοπικές εκλογές». Τότε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, προσθέτει η εφημερίδα, «εξεμάνη από τα σχόλια του Κιτίου τα οποία έκρινε ότι απευθύνονταν προς τον ίδιο». Αλλού γράφει ότι «ανοικτό» συνεχίζει να αφήνει ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου το θέμα της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία της Λεμεσού στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η «Μάχη» με τίτλο «Την έκαψε στο βαρέλι» γράφει ότι η Αννα Βασίλεβα, η 30χρόνη από την Κιργιζία που αναζητείται από την ημέρα της δολοφονίας του 49χρόνου Γιάννου Δημοσθένους, πιθανό να δολοφονήθηκε και η ίδια από το σύζυγό της Χριστόφορο Χαραλάμπους ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία του στην Αστυνομία έκαψε τη Βασίλεβα σε χωράφι στο χωριό Ασκάς. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΕΞ Γιώργος Λιλλήκας μεταβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βηρυτό μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας ενώ όπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής η Κύπρος ενημέρωσε με επιστολές την ΕΕ ότι «θέτει στη διάθεση της ΕΕ και των ΗΕ τις υποδομές της για τη μεταφορά στο Λίβανο ανδρών και εξοπλισμού της Ειρηνευτικής Δύναμης».

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Με απεργίες εκτάκτων έρχεται ο Σεπτέμβρης» γράφει ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Εκτάκτων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός της Ανδρέας Κτωρίδης, προγραμματίζει επαρχιακές συνελεύσεις αρχές Σεπτεμβρίου και υπάρχει αποφασιστικότητα για απεργιακά μέτρα στο τρίγωνο Προεδρικό Υπουργείο Οικονομικών Βουλή τα οποία μέτρα δεν θα σταματήσουν εάν η Βουλή δεν κατοχυρώσει τους εκτάκτους αορίστου χρόνου με την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε χθες ότι αυτό που προέχει μιας συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και η σύσταση των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών.

Η «Σημερινή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Θέμα πλεκτάνης στην υπόθεση Ισαάκ» γράφει σύμφωνα με πληροφορίες της ότι στην υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Ισαάκ της Μητρόπολης Λεμεσού, «εμπλέκονται ομοφυλόφιλοι οι οποίοι κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι προσεγγίστηκαν από άτομα του υποκόσμου για να ψευδομαρτυρήσουν έναντι αδρής αμοιβής με στόχο να πλήξουν την υποψηφιότητα του Λεμεσού Αθανάσιου». Αλλού γράφει ότι τρόμο και πανικό στους πολίτες αλλά και πονοκέφαλο στις αρμόδιες υπηρεσίες προκαλεί ο συχνός εντοπισμός επικίνδυνων ερπετών και άγριων ζώων τα οποία εισάγονται στην Κύπρο ενώ Ανώτερος Λειτουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται δεν είναι ικανοποιητικοί.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Εδώ έκαψα τη γυναίκα μου» γράφει ότι μέσα από αντιφάσεις και αρνούμενος ότι δολοφόνησε την εξαφανισμένη από μέρες σύζυγό του Αννα Βασίλεβα ο Χριστόφορος Χαραλάμπους υπέδειξε χθες βαρέλι σε περιβόλι του πατέρα του στο χωριό Ασκάς εντός του οποίου, όπως αποκάλυψε, την έκαψε μετά από δική της επιθυμία. Αλλού γράφει ότι μπορεί να γλιτώσαμε από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Ελλάδα και την Ιταλία αλλά η υγρασία έχει κάνει τον καιρό ανυπόφορο σε όλες τις πόλεις και όχι μόνο στα παράλια με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να έχει καταγράψει στη Λευκωσία χθες 78% ποσοστό υγρασίας. Συστήνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα μέχρι την εξασθένιση του φαινομένου που αναμένεται το Σαββατοκυρίακο.

Η « Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τεντώνουν το σχοινί οι ξενοδόχοι» γράφει ότι την ίδια ώρα που παρασκηνιακά ο Υπουργός Εργασίας Αντώνης Βασιλείου έχει άτυπες επαφές με τις συντεχνίες και τους ξενοδόχους για αποσόβηση της κρίσης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η εργοδοτική πλευρά τεντώνει περαιτέρω το σχοινί δηλώνοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για ατομικές διαπραγματεύσεις ενώ αύριο ο ΠΑΣΥΞΕ πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις, μη αποκλείοντας και το πιο πάνω ενδεχόμενο. Αλλού γράφει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός είπε χθες ότι οι νεκροψίες των θυμάτων της τραγωδίας στο Γραμματικό διενεργήθηκαν «βεβιασμένα» για να λάβει απάντηση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι η κυβέρνηση δεν έχει οποιοδήποτε πειστικό τεκμήριο ή δικαιολογητικό για να υιοθετήσει αυτή την εκτίμηση και αυτή την άποψη».

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Κούρσα με το χρόνο για να αποφευχθεί η απεργία στα ξενοδοχεία» γράφει ότι η διαμεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας προσπαθεί να βρει μια λύση στην κρίση που ξέσπασε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ώστε να αποφευχθεί η 48ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης ενώ από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι με επιστολή τους στον Υπουργό Εργασίας ζητούν να καταστεί σαφές ότι δεν θα παραβιαστεί συμφωνία του 1991 βάσει της οποίας αλλοδαποί εργάτες εν καιρώ απεργίας δεν δύναται να συνεχίσουν να εργάζονται. Αλλού αναφέρεται στην απεργία που εξήγγειλαν για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών και γράφει ότι ο Πρόεδρος της εταιρείας Λάζαρος Σαββίδης ελπίζει ότι θα συναντήσει την ηγεσία των πιλότων τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια άρσης των απεργιακών μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

Σημ.: Οι εφημερίδες «Αντίλογος», «Το Ποντίκι» και «Cyprus Weekly» δεν έχουν κυκλοφορήσει σήμερα λόγω των θερινών διακοπών.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 18 August 2006 - 17:19:06 UTC