Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 25/08/2006

Η επίσκεψη αστραπή του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα στο Λίβανο και η σημερινή σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα το Λίβανο είναι από τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος. Αλλα θέματα είναι τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη για την πορεία των δικοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο, το συνέδριο των απόδημων Κυπρίων, οι δημοτικές εκλογές και στοιχεία για τη βία στην οικογένεια.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Φάρμακα μόνον μέχρι το Νοέμβριο» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε συνέντευξή του στην «Α» ο Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους δήλωσε απογοητευμένος από την ακαταστασία στα οικονομικά των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και ανέφερε ότι ο Γενικός Λογιστής εντόπισε σπατάλες και παραλείψεις. Ζήτησε όπως πρόσθεσε συμπληρωματικό προϋπολογισμό 7 εκατ. λιρών για να υπάρχουν φάρμακα και μετά τον Νοέμβριο. Αλλού γράφει ότι στις 45 έφθασαν οι αιτήσεις Ε/Κ που ζητούν από τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων επιστροφή της περιουσίας που έχασαν στα κατεχόμενα ή αποζημίωση.

«Η Μάχη» υπό τον κύριο τίτλο «Η Κύπρος ορμητήριο του ΟΗΕ στο Λίβανο» γράφει ότι σε κυπριακό έδαφος και πιθανότατα στη Λευκωσία προτίθενται να εγκαταστήσουν τα Ηνωμένα Εθνη το κέντρο διοίκησης για τη μεταφορά της διευρυμένης ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο. Αλλού γράφει ότι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι Κύπριοι, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την ετήσια συνεδρία της ΠΟΜΑΚ ΠΣΕΚΑ, είναι η διάθεση μεγάλων ποσών χρημάτων από την Τουρκία για την προβολή των κατεχομένων και οι προσπάθειες αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ενημέρωση του ΣΑ από τον Γκαμπάρι» γράφει στο κύριο του θέμα ότι την Τρίτη ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι θα ενημερώσει λεπτομερώς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα όσα διαμείβονται στις συναντήσεις των εκπροσώπων των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και θα τονίσει την απουσία προόδου στις συνομιλίες Τζιωνή Περτέβ, καλώντας τους να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο Ακριβός Τσολάκης για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Μπόινγκ της «Ηλιος», σημερινής Αjet, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί.

«Η Σημερινή» υπό τον κύριο τίτλο «Στοιχεία σοκ» γράφει ότι σύμφωνα με το Σύνδεσμο για τη βία στην οικογένεια, οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στην οικογένεια αυξάνονται ανησυχητικά. Στις περισσότερες υποθέσεις δράστης είναι ο πατέρας ή ο πατριός, ενώ καταγράφηκαν και περιπτώσεις με παππούδες που κακοποιούσαν τα εγγονάκια τους. Αλλού γράφει ότι ο νυν αντιδήμαρχος Λάρνακας και στέλεχος του ΔΗΚΟ Αλέξης Μιχαηλίδης ανακοίνωσε χθες επίσημα την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Λάρνακας, σπάζοντας την τριμερή συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Λάθος συναγερμός» γράφει ότι ''σήμαναν λάθος συναγερμό οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες'' ανακοινώνοντας προχθές ότι εντόπισαν σε πάπιες στην Αθαλάσσα τον υπότυπο Η7 του ιού της γρίπης των πτηνών. Αλλού γράφει ότι η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους ανακοίνωσε χθες ότι αρχίζει πρόγραμμα εκταφών για δύο μήνες και μετά εάν το επιτρέπει η χρηματοδότηση θα συνεχίσει. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΔΕΑ με την ομάδα Αργεντινών ανθρωπολόγων και ιατροδικαστών που θα ηγηθούν της όλης διαδικασίας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γέφυρα επικοινωνίας» γράφει ότι γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Λιβάνου και ΕΕ στην προσπάθεια εδραίωσης της ειρήνης στη Μέση Ανατολή καθίσταται η Κύπρος, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταφέρει στους ομολόγους του της ΕΕ έκκληση του Πρωθυπουργού του Λιβάνου για πλήρη εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη στήριξη της ΕΕ στο Λίβανο. Αλλού γράφει ότι σε δέκα μέρες θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα που αφορούν την εισαγωγή των Κυπρίων φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Προσθέτει ότι φέτος ανέβηκαν οι βάσεις για εισδοχή στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Η Λευκωσία θα υπηρετήσει ως κέντρο για το Λίβανο» γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών προτού αναχωρήσει για το Λίβανο, χθες, είπε ότι η Κύπρος θα καταστεί το κύριο κέντρο στήριξης για τη μεταφορά των ειρηνευτικών δυνάμεων στο Λίβανο. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι οι ιατρικές υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή μετά τα τρία κρούσματα θανάτου βρεφών λόγω αφυδάτωσης που προκλήθηκε από γαστρεντερίτιδα, παρά το ότι εργαστηριακά ευρήματα δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα επιδημίας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» με κύριο τίτλο «Παραστρατιωτικό κύκλωμα 'τρώει' τα σωθικά της ΕΦ!» γράφει ότι κύκλωμα το οποίο δρα εντός της Εθνικής Φρουράς και αποτελείται από αξιωματικούς σε θέσεις κλειδιά, δημιούργησε ένα δίκτυο συστηματικής και μεθοδευμένης διαβολής ικανών και έντιμων στελεχών του στρατού χρησιμοποιώντας ακόμα και τη μέθοδο της παράνομης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποχωρήσει οριστικά από την προεδρία του ΔΗΚΟ στις 28 Ιανουαρίου 2007, στη διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα «The Cyprus Weekly» με κύριο τίτλο «Η Κύπρος θα προβάλει τους στόχους του Λιβάνου» γράφει ότι ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου ζήτησε από τον ΥΠΕΞ της Κύπρου να μεταβιβάσει τις θέσεις της χώρας του στη σημερινή συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ενώ του ανέφερε ότι η συμμετοχή της Κύπρου στις αποφάσεις της ΕΕ είναι ωσάν οι ίδιοι οι Λιβανέζοι να είναι παρόντες στις αποφάσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την προώθηση της δημιουργίας γηπέδου γκολφ σε δασική περιοχή της Αγίας Νάπας, μελετά η κυβέρνηση.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 25 August 2006 - 14:19:07 UTC