Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 02/09/2006

Τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα, η οποία πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με νίκη επί των ΗΠΑ 101 - 95, προβάλλει πρωτοσέλιδα το σύνολο σχεδόν των κυπριακών εφημερίδων.

Προβάλλονται επίσης η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή ειδικών αντιπροσώπων για τις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές, η μαρτυρία του τέως Υπεύθυνου του Τομέα Αδειοδότησης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Χαράλαμπου Χατζηγεωργίου ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, η παραίτηση του Βασίλη Ρολόγη από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και η απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να αυξήσει κατά 0,25 εκατοστιαίες μονάδες τα βασικά επιτόκια.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''DREAM'' αναφέρεται στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα επί των ΗΠΑ και την πρόκριση της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς και στις πρόσφατες επιτυχίες του ελληνικού ομαδικού αθλητισμού (Ποδόσφαιρο 2004, Καλαθόσφαιρα 2005 και Τόκιο 2006) και γράφει ότι στην αρχαιότητα η Ελλάδα κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο με τον πολιτισμό της, ενώ σήμερα το επαναλαμβάνει με τον αθλητισμό της. Αλλού γράφει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή ειδικών αντιπροσώπων.

''Η Μάχη'' στην κύρια της είδηση υπό τον τίτλο ''Ελλάς το μεγαλείο σου'' γράφει ότι η εθνική ομάδα μπάσκετ έγραψε ιστορία καθώς με το ιστορικό 101 - 95 επί των ΗΠΑ, όχι μόνο πέτυχε το όνειρο και αγγίζει το θαύμα, συνάμα κατέστρεψε το όνειρο εκατομμυρίων Αμερικανών και έδειξε ποια είναι η ''Ντριμ Τιμ'' στην καλαθόσφαιρα. Αλλού γράφει ότι ο τέως Υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου, ολοκληρώνοντας χθες τη μαρτυρία του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων ''για την πιθανή ολιγωρία και τη μη δήλωση των γεγονότων πριν από το δυστύχημα''.

Ο ''Πολίτης'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Dream day'' αναφέρεται στον θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας καλαθόσφαιρας της Ελλάδας και γράφει ότι με ηγέτη τον φοβερό Παπαλουκά και με εκπληκτικούς τους Σπανούλη, Σχορτσιανίτη, Κακιούζη και Ντικούδη, οι Ελληνες παίκτες έπαιξαν όπως παίζουν οι πρωταθλητές και έκαναν το όγδοο θαύμα. Αλλού γράφει ότι με τον πληθωρισμό να καλπάζει επικινδύνως και την επιτακτική ανάγκη διατήρησης της θετικής κατάστασης σε σχέση με την ικανοποίηση των κριτηρίων του Μάαστριχ, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής έκανε χθες την έκπληξη και προχώρησε σε αύξηση των βασικών επιτοκίων της κυπριακής λίρας κατά 0,25 εκατοστιαίες μονάδες.

''Η Σημερινή'' στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο ''Greek dream team'' γράφει τί και αν είχαν απέναντι τους οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να ανταγωνιστούν 12 από τους καλύτερους παίκτες του NBA, τί και αν είχαν να αντιμετωπίσουν 80 εκατομμύρια δολάρια, νίκησαν για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, πετυχαίνοντας μάλιστα περισσότερους από 100 πόντους και στον αυριανό τελικό του 15ου Μουντομπάσκετ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο την Ισπανία. Αλλού γράφει ότι ο Βασίλης Ρολόγης αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε χθες την παραίτηση του από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, παραμένοντας όμως μέλος του ΔΣ, και προσθέτει ότι ο κ. Ρολόγης σημειώνει ότι η απόσυρση του τη δεδομένη στιγμή θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Τράπεζας.

Ο "Φιλελεύθερος" στην κύρια του είδηση με τίτλο ''Ξεπέρασαν το όνειρο'' γράφει ότι η εθνική Ελλάδας έδειξε ποια είναι η πραγματική Dream team, υποτάσσοντας κυριολεκτικά τους πλανητάρχες του μπάσκετ, και προσθέτει ότι ο χθεσινός άθλος, που θεωρείται ο πιο σημαντικός στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ξεσήκωσε τον ελληνισμό σε όλο τον πλανήτη για να πανηγυρίσει όχι ένα τίτλο αλλά μια νίκη που μόνο οι Ελληνες πίστεψαν ότι μπορούσε να επιτευχθεί. Αλλού γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία εξετάζουν διάφορα πιθανά σενάρια, με βάση και τα όσα διαμορφώνονται παρασκηνιακά από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει της έκθεσης προόδου της Κομισιόν τον ερχόμενο Οκτώβριο για την τουρκική υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ.

Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Συναινετική λύση στόχος του ΑΚΕΛ'' γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε χθες για τις επαφές που έγιναν μέχρι τώρα για τις δημοτικές εκλογές και αποφάσισε όπως το ΑΚΕΛ συνεχίσει να διαδραματίζει τον δημιουργικό του ρόλο με στόχο την εξεύρεση συναινετικής λύσης για να διασφαλιστεί η συνεργασία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και στις δημοτικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι την απόφαση της κυβέρνησης για συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση των δήμων με ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' με τίτλο ''Ηχεί το κουδούνι σε σχέση με βιασμό'' γράφει ότι μια ομάδα υποστήριξης γυναικών έχει υποβάλει παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με τον χειρισμό του ισχυρισμού γυναίκας από μιαν ευρωπαϊκή ανατολική χώρα για υπόθεση βιασμού της, προειδοποιώντας ότι η υπόθεση δεν είναι ένα απομονωμένο περιστατικό. Αλλού γράφει ότι οι προσπάθειες για δημιουργία του επίμαχου νέου αυτοκινητόδρομου 31 χιλιομέτρων Πάφου - Πόλις έχουν εκ νέου σταματήσει μετά την ακύρωση των προσφορών για δημιουργία του αυτοκινητόδρομου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' γράφει στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο ''Μαθητής 'εκδίδει' συμμαθήτρια του στο ιντερνέτ'' ότι σε υπόθεση που απασχολεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου μαθητής έβαλε στο διαδίκτυο όλα τα προσωπικά στοιχεία συμμαθήτριας του, καθώς και αριθμούς τηλεφώνου, γράφοντας ότι η εν λόγω κοπέλα προσφέρει υπηρεσίες έρωτα έναντι αμοιβής. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα Αδωνη Παλληκαρίδη σε σχέση με την παράνομη σύλληψη και φυλάκιση του από το κατοχικό καθεστώς.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 2 September 2006 - 14:19:07 UTC