Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 05/09/2006

Η επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Πρωθυπουργού της Δανίας Αντρες Φογκ Ρασμούσεν, οι συνεχιζόμενες επαφές των κομμάτων ενόψει των δημοτικών εκλογών, οι εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής για το αεροπορικό ατύχημα στο Γραμματικό, πληροφορίες που φέρουν κλινική στην Κύπρο να είναι αναμεμειγμένη σε διαδικασία ανθρώπινης κλωνοποίησης, η μείωση στις τιμές των καυσίμων και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τριπλή Παρανομία βρήκαν Υπουργείο Βιοηθική» γράφει ότι σε μεγάλους μπελάδες έχει βάλει την κρατική μηχανή ο Κυπροαμερικανός επιστήμονας Παναγιώτης Ζαβός, ο οποίος όχι μόνο έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία στην Κύπρο, αλλά μέσω της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο διαφημίζει τις υπηρεσίες του, που όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι είναι πέρα για πέρα παράνομες, αφού αφορούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή μέσω της μεθόδου της κλωνοποίησης, τη θεραπευτική κλωνοποίηση και την κρυοσυντήρηση ανθρώπινων εμβρύων. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σημαντική μείωση στις τιμές των καυσίμων απολαμβάνουν από σήμερα οι Κύπριοι καταναλωτές, αφού οι εταιρείες πετρελαιοειδών ανακοίνωσαν νέα μείωση από χθες, τη δεύτερη σε δύο εβδομάδες.

Η «Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Από εκ προ μελέτης ανθρωποκτονία» αναφέρεται στη δίκη για το θάνατο του Χρίστου Παπύρη και γράφει ότι το Δικαστήριο χθες παραπέμποντας σε δίκη στο Κακουργιοδικείο τους τέσσερις Βρετανούς που φέρεται να σκότωσαν τον Παπύρη απάγγειλε στους τρεις από αυτούς κατηγορία για ανθρωποκτονία και στον τέταρτο την κατηγορία της «συνεργασίας» ενώ προηγουμένως και οι τέσσερις κρατούνταν ως ύποπτοι για φόνο εκ προμελέτης. Αλλού γράφει ότι η σχολική χρονιά αρχίζει με σωρεία προβλημάτων που επιφέρουν τα εργοτάξια σε αρκετά σχολεία και η μη έγκαιρη παραλαβή βιβλίων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «55 χιλιάδες αθώους έβγαλε η κάλπη» αναφέρει ότι μετά από διάβημα του Αρχηγού της Αστυνομίας Χαράλαμπου Κουλέντη, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης διέταξε να ανασταλούν όλες οι έρευνες για τη διαπίστωση των λόγων για τους οποίους 17 χιλιάδες ψηφοφόροι ηλικίας 18 30 ετών δεν προσήλθαν στις κάλπες στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου ενώ 55,000 τήρησαν αποχή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ομάδα πρωτοβουλίας για στήριξη του Μητροπολίτη Λεμεσού επιχείρησε να διαψεύδσει τα όσα δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο "Π" για προσπάθεια επηρεασμού του βασικού μάρτυρα κατά του Αρχιμανδρίτη Ισαάκ, και σημειώνει ότι "τα όσα ανάφεραν τα μέλη της επιβεβαιώνουν αν μη τι άλλο το γεγονός ότι εκκρεμούσης διακαστικής διαδικασίας έγινε συνάντηση του νεαρού που υποστηρίζει ότι τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες με τον ιερωμένο, τόσο με τον Μητροπολίτη Λεμεσού όσο και με το δικηγόρου του Αρχιμανδρίτη".

«Η Σημερινή» στο πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο «Αγρια παζάρια για διαμοιρασμό Δήμων» γράφει ότι με σκληρά παζάρια συνεχίστηκαν και χθες οι διαβουλεύσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με στόχο το διαμοιρασμό των Δήμων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ σε μαραθώνια συνεδρία της εξουσιοδότησε τη διαπραγματευτική ομάδα του Κινήματος να συνεχίσει τις επαφές της με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και έδωσε σαφή κατεύθυνση, ώστε να μη γίνει εκ μέρους της άλλη υποχώρηση. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι πιθανόν να δοθούν αύριο τα αποτελέσματα για εισαγωγή στα ΑΕΙ Ελλάδας.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Μείωση Φόρων στ αυτοκίνητα» αναφέρει ότι μειώθηκαν οι φόροι στα αυτοκίνητα από τις 28 Αυγούστου ως πρώτη δόση των αλλαγών που μας επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Υστερα από την προειδοποίηση της ΕΕ για μέτρα κατά της Κύπρου, οι τελωνειακές αρχές επέκτειναν σιωπηρά τη φορολογική έκπτωση και για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ηλικία πέραν των τριών ετών. Αλλού γράφει ότι οι διοργανωτές των αρχιεπισκοπικών εκλογών θα έχουν στη διάθεση τους μόλις τέσσερις ημέρες για να παραδώσουν τα ψηφοδέλτια στους επικεφαλής των εκλογικών κέντρων, αφού αυτά θα τυπωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκληρή μάχη» γράφει ότι πραγματοποιείται την Πέμπτη κρίσιμη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου κατά την οποία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρός της, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ρολόγη ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα την προεδρία θα διεκδικήσουν οι Χρ. Παντζιαρής, Γ. Γεωργιάδης, Ευδ. Ξενοφώντος, Δ. Ιωάννου και Ελ. Ιωάννου. Αλλού γράφει ότι το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και θέματα κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ θα είναι στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Πρωθυπουργού της Δανίας Αντρες Φόγκ Ρασμούσεν, ο οποίος έφθασε χθες στο νησί.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Πιο ζεστές θάλασσες φέρνουν θανατηφόρα έντομα από το βορρά» γράφει ότι αυτά τα έντομα μπορεί να μετατρέψουν ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην παραλία σε εφιάλτη ενώ ειδικοί ανησυχούν ότι το θανατηφόρο έντομο θα εξαπλωθεί στις βόρειες ακτές της Κύπρου όσο η θερμοκρασία της θάλασσας αυξάνεται. Αλλού γράφει ότι κατά τις χθεσινές εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, ο γιος του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Ιωάννης Χαραλάμπους, κατέθεσε το ημερολόγιο του πατέρα του στο οποίο έγραψε πως αν γίνονταν γνωστά τα όσα γνώριζε για την «Ηλιος» η αεροπορική εταιρεία σίγουρα θα έβαζε λουκέτο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 5 September 2006 - 14:19:22 UTC