Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 09/09/2006

Το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε στις προσπάθειες του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα είναι οι προειδοποιήσεις της Ευρώπης για προβλήματα ασφάλειας στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και η πιθανότητα συμπερίληψης της αεροπορικής εταιρείας ''ajet'', πρώην ''Ηλιος'' στην μαύρη λίστα, οι τιμές των ακινήτων στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές και η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη.

«Η Αλήθεια» με τίτλο «Μαύρο αγκάθι στην τριμερή» γράφει ότι το ΔΗΚΟ δεν θέλει με κανένα λόγο την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου στη δημαρχία της Λευκωσία και έκανε το παν να αποτύχουν οι προσπάθειες για τριμερή συνεργασία αφού σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας η πρωτεύουσα θα κατέληγε στο ΑΚΕΛ, με υποψήφια την κ. Μαύρου. Αλλού γράφει ότι κατακόρυφη αύξηση της τιμής των ακινήτων θα έχει τραγικές και μη αναστρέψιμες οικονομικές, κοινωνικές αλλά και εθνικές συνέπειες, προειδοποιούν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και καλούν τη Βουλή να ενεργήσει τάχιστα. Προσθέτει ότι σε οκτώ χρόνια τριπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων.

«Η Μάχη» σήμερα με τίτλο «Δηκοϊκή κίνηση» γράφει ότι σε πορεία διάσπασης οδηγείται το ΔΗΚΟ μετά τη διμερή συνεργασία για τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου με το ΑΚΕΛ λόγω έντονων διαφωνιών για υποστήριξη υποψηφίων του ΑΚΕΛ που είχαν υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα του 2004. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας στο υπό παναμαϊκή σημαία πλοίο Gregorio 1, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λεμεσού καθώς δεν είναι ακόμη δυνατό μέχρι στιγμής να εξακριβωθεί το είδος του εξοπλισμού που βρίσκεται φορτωμένο στο πλοίο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Γελοιοποίηση εν οίκω και εν δήμω» γράφει ότι τα όρια της γελοιοποίησης άγγιξε πλέον η ιστορία της συνεργασίας των συγκυβερνώντων κομμάτων στις δημοτικές εκλογές και προσθέτει ότι μετά από ένα ολοήμερο θρίλερ με συναντήσεις, συσκέψεις, παρασκηνιακές βολιδοσκοπήσεις και συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ παρέμειναν στο σημείο μηδέν, αποκαλύπτοντας την αδυναμία τους να βρουν λύσεις σε ένα τόσο απλό πολιτικό ζήτημα. Αλλού γράφει ότι οι έκτακτοι υπάλληλοι του δημοσίου προειδοποιούν ότι θα αγωνιστούν επ&#146; αόριστον για τα δικαιώματά τους και θυμίζουν τους αγώνες των φοιτητών στη Γαλλία.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανω &#150; κάτω η συμμαχία» γράφει ότι βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους της συγκυβέρνησης με αφορμή τα καθημερινά παζάρια για το διαμοιρασμό των δήμων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Γράφει αλλού ότι σε μια πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί σήμερα 60χρονος ασθενής από Κύπριο οφθαλμοχειρούργο και η όλη διαδικασία θα μεταδίδεται ζωντανά στις Κάννες στη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Προσθέτει ότι ο Κύπριος γιατρός Δρ Θεόδωρος Ποταμίτης επιλέγηκε από ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων γιατρών για να διενεργήσει την εγχείριση.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στον αέρα η διμερής» γράφει ότι μετά την αποτυχία σύμπηξης τριμερούς συνεργασίας για τις δημοτικές εκλογές φαίνεται πως ούτε διμερή μπορεί να επιτευχθεί επί του παρόντος. Αλλού γράφει ότι η αξία της γης στα κατεχόμενα πενταπλασιάστηκε και γράφει ότι κατά 33%, μέσο όρο, αυξάνονται οι αξίες της γης στα κατεχόμενα τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία μελέτης που ετοιμάζει εταιρεία οικονομικών μελετών.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Απορρίπτει η ΕΔΕΚ» γράφει ότι ούτε οι χθεσινές προσπάθειες για σύμπηξη τριμερούς συνεργασίας δεν καρποφόρησαν αφού η ΕΔΕΚ απέρριψε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις που της έγιναν. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ως αντικατάσταση του απερχόμενου Υπουργού Ανδρέα Χρίστου ο οποίος θα διεκδικήσει τη δημαρχία Λεμεσού στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Γράφει ότι σε μια συγκινητική παράδοση στο Υπουργείο Εσωτερικών ο τέως Υπουργός υπέδειξε στο διάδοχό του ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά και η συλλογικότητα.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «Η κυπριακή αεροπορία αντιμέτωπη με την μαύρη λίστα της ΕΕ» γράφει ότι τόσο το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, όσο και η πρώην «Ηλιος» σημερινή «ajet» έχουν πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας γιατί δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της ΕΕ για την ασφάλεια. Προσθέτει ότι η «ajet» κινδυνεύει να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα στην οποία περιλαμβάνονται 90 αεροπορικές εταιρείες κυρίως από την Αφρική. Αλλού γράφει ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για τον οικοδομικό οργασμό που παρατηρείται στο χωριό Πέγεια της Πάφου, καθώς και για την ασφάλεια και σταθερότητα των κτιρίων που οικοδομούνται.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 9 September 2006 - 14:19:07 UTC