Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 12/09/2006

Οι εξελίξεις στο σκηνικό ενόψει δημοτικών και αρχιεπισκοπικών εκλογών προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες αναφέρονται ακόμη πρωτοσέλιδα στις καταθέσεις ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Γραμματικό, τα ευρωτουρκικά, την ανακοίνωση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, τα προβλήματα που υπήρξαν κατά το άνοιγμα των σχολείων και τις ουρές αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία λόγω της εισαγωγής του βιβλιάριου υγείας.

Η «Αλήθεια» στο πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο «Με 9 Δήμους η ΕΔΕΚ πετά το γάντι» γράφει ότι χωρίς να αποκρύβει τη δυσαρέσκεια της, η ΕΔΕΚ προχωρεί απόψε σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της να πετάξει το γάντι σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ αποφασίζοντας τη διεκδίκηση με δικούς της υποψηφίους σε τουλάχιστον 9 Δήμους στις ελεύθερες περιοχές. Σε άλλη είδηση αναφέρεται ότι ο κύκλος του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια άρχισε ήδη να εργάζεται στη βάση του κόμματος για την επανεκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου στην προεδρία για το 2008.

«Η Μάχη» στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Υπνώττει η Κυβέρνηση» γράφει ότι ως αποτέλεσμα της ανύπαρκτης πολιτικής αντιμετώπισης εκ μέρους της συγκυβέρνησης στη διεθνή σκηνή, η τουρκική διπλωματία βρίσκει πρόσφορο έδαφος και αλωνίζει επιτυγχάνοντας σταδιακή αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι ο νέος Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γεώργιος Παπαγεωργίου προτού καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντα του μετά από την αφυπηρέτηση του προκατόχου του Γιώργου Χατζηγεωργίου στις 18 Αυγούστου υπέβαλε παραίτηση αφήνοντας ακέφαλη την Υπηρεσία.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κουδούνι με μυστρί και με φωτοτυπίες» αναφέρει ότι μπορεί η νέα χρονιά για τα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές να ξεκίνησε χθες με λιγότερα προβλήματα, ωστόσο δεν έλειψαν ούτε φέτος τα προβλήματα και οι ελλείψεις. Και παρόλο που στην πρωτεύουσα τα πράγματα κύλησαν σχετικά ομαλά με εξαίρεση την έλλειψη κάποιων βιβλίων σε σχολεία των επαρχιών επικράτησε μικρό χάος, λόγω κυρίως της λειτουργίας εργοταξίων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΕΕ έχει ξεκινήσει εκστρατεία πειθούς προς την Τουρκία και την Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να αποτρέψει τη διαφαινόμενη εμπλοκή στην ευρωπαϊκή πορεία της Αγκυρας.

''Η Σημερινή'' με κύριο τίτλο «Ξεσπάθωσε ο Πάφου κατά Χριστόφια» και γράφει ότι σαφή προειδοποίηση στο ΓΓ του ΑΚΕΛ απηύθυνε ο Τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου να μην αναμιχθεί στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, σε μια περίοδο που το ΑΚΕΛ αναμενόταν να ανακοινώσει δημόσια την υποστήριξή του στον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρο. Αναφέρεται στις καταθέσεις για τον «Ηλιο» και γράφει ότι ο Επιθεωρητής Αεροπλοϊμότητας του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας τόνισε ότι δεν θα δίσταζε να καθηλώσει τα αεροπλάνα της εταιρείας, αλλά δόθηκε άδεια χωρίς έλεγχο. Γράφει ότι συνωστισμός και ταλαιπωρία ασθενών σημειώθηκε στα εξωτερικά ιατρεία για την εξασφάλιση του βιβλιάριου υγείας.

''Ο Φιλελεύθερος'' με κύριο τίτλο «Τελεσίγραφο από το ΑΚΕΛ» γράφει ότι το μεγάλο κόμμα της συγκυβέρνησης θεωρεί πως δεν υπάρχει πολυτέλεια για νέο χάσιμο χρόνου, ενώ θεωρεί πως το σκηνικό των συνεργασιών για τις δημοτικές εκλογές πρέπει να ξεκαθαρίσει αύριο μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ. Γράφει αλλού ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Διερευνητικής Επιτροπής των Αγνοουμένων, νεκροί είναι 46 από τους 1619 Ε/Κ και Ελλαδίτες που θεωρήθηκαν αρχικά αγνοούμενοι και όσον αφορά τους 502 Τ/Κ, δόθηκαν από την ε/κ πλευρά στοιχεία για 350.

Η ''Χαραυγή'' με τίτλο «Ξεκαθαρίζει το τοπίο» αναφέρεται στις δημοτικές εκλογές και γράφει ότι λαμβάνονται αύριο οριστικές αποφάσεις και τα συγκυβερνώντα κόμματα έχουν ήδη ολοκληρωμένη εικόνα για τις προτάσεις και αντιπροτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Επίσης πρωτοσέλιδα αναφέρεται σε διακήρυξη που συνυπογράφουν άνθρωποι των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, και με την οποία εκφράζουν την υποστήριξή τους στην εκλογή του Επισκόπου Κύκκου Νικηφόρου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «11η Σεπτεμβρίου Εις μνήμην» γράφει ότι οι Αμερικανοί έσκυψαν χθες τα κεφάλια και τήρησαν σιγή εκεί όπου πριν πέντε χρόνια δυο αεροσκάφη είχαν συντριβεί στους Δίδυμους Πύργους του Μανχάταν με αποτέλεσμα σχεδόν 3.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι η Κύπρος βρίσκει αεροπορικά αμυντικά συστήματα σε πλοίο με προορισμό τη Συρία, μετά από πληροφορίες που έδωσε στις αρχές η Ιντερπολ για λαθρεμπόριο όπλο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 12 September 2006 - 14:19:07 UTC