Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 08/10/2006

Το χθεσινό Εκτακτο Πολιτικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ, οι δηλώσεις κομμάτων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, η απελευθέρωση Ρώσου έμπορου όπλων που κρατείτο στη Γερμασόγεια, οι προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Τουρκία στο ευρωπαϊκό πεδίο, οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με νέα υπόθεση κυκλώματος δουλεμπορίου και το άδειασμα στον Κοτσιάτη των κάδων ανακύκλωσης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

H ''Aλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ψυχρό αντίο των ΔΗΚΟϊκών προς τον Τάσσο'', γράφει πως με ένα ψυχρό αντίο αποχαιρέτησαν χθες τα μέλη του κόμματος τον Τάσσο Παπαδόπουλο από την ηγεσία του ΔΗΚΟ, διότι αγνόησε τις εκκλήσεις τους να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μέχρι τις προεδρικές εκλογές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αλλοδαποί τρίτων χωρών εξαπατούν εργοδότες και κρατικές υπηρεσίες, ερχόμενοι στην Κύπρο με άδεια εργασίας, με όλα τα έξοδα πληρωμένα και από την πρώτη στιγμή εξαφανίζονται από τον χώρο διαμονής τους.

''Η Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια...'', γράφει πως, έχοντας κατά νου την σκληρή μάχη των δύο διεκδικητών της προεδρίας του ΔΗΚΟ, ο αποχωρών από τη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, μιλώντας χθες στο Εκτακτο Πολιτικό Συνέδριο του κόμματος, έστειλε μηνύματα ενότητας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οριστικά και αμετάκλητα ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης δηλώνει ότι δεν θα κατέλθει ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Πολιτικό χρήμα Vς διαφάνεια'', φιλοξενεί τις απόψεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου και του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη όσον αφορά τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ''τα εμφανή πλέον κίνητρα της Watford Petroleum''. Αλλού γράφει ότι ο δρόμος προς το Φανάρι για τον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρο είναι εν πολλοίς μονόδρομος, αφού δεν του αφήνουν άλλη επιλογή οι εξελίξεις στην Ιερά Σύνοδο.

''Η Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Πλάτες ΑΚΕΛ σε έμπορο όπλων'', γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευκωσίας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου καταγγέλλει ότι το ΑΚΕΛ με παρέμβαση του συνέβαλε στο να αφεθεί ελεύθερος Ρώσος έμπορος όπλων που είχε συλληφθεί πρόσφατα και κρατείτο στη Γερμασόγεια. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι οι θέσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ''είναι οι ίδιες που λέει από την αρχή της ανάληψης των υποχρεώσεων μέχρι σήμερα και ελπίζω ότι θα αντιληφθεί ότι αυτή δεν είναι η συνταγή που βοηθά στην πορεία της Τουρκίας''.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Δυναμική 'εισβολή' ΗΠΑ στο παρασκήνιο", γράφει ότι στον χορό των παρασκηνιακών διεργασιών παρεμβαίνει δυναμικά ο αμερικανικός παράγοντας σε μιαν προσπάθεια να βοηθήσει την Τουρκία στο ευρωπαϊκό πεδίο, και ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι Πρεσβείες των ΗΠΑ στο τρίγωνο Λευκωσία, Αθήνα και Αγκυρα, καθώς και οι διπλωματικές αποστολές της χώρας στις Βρυξέλλες και το Ελσίνκι, για να συμβάλουν στην αποτροπή κρίσης. Γράφει, επίσης, ότι συριακό πολεμικό σκάφος κατέπλευσε στο Λιμάνι Λεμεσού μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, πήρε το φορτίο του "Gregorio 1" και έφυγε.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Κύκλωμα δουλεμπορίου", γράφει ότι νέα υπόθεση κυκλώματος δουλεμπορίου εξιχνιάζει η Αστυνομία και ότι οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται κοντά στο να "ξηλώσουν" οργανωμένο κύκλωμα το οποία δρα στην Κύπρο και τη Βουλγαρία, υπόθεση η οποία είναι παρόμοια με το κύκλωμα που καταγγέλθηκε πρόσφατα και αφορούσε εργαζόμενους από τη Ρουμανία. Γράφει, επίσης, ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε πως η σύσταση για να μην πραγματοποιηθούν επισκέψεις βουλευτών στα σχολεία ήταν ομόφωνη απόφαση της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", υπό τον τίτλο "Σκουπιδοτενεκέδες της ντροπής", γράφει ότι το περιεχόμενο των κάδων ανακύκλωσης με τα τρία διαφορετικά χρώματα που εγκατέστησε ο Δήμος Λευκωσίας σε όλη την πόλη τον Ιούνιο, πετάγεται στον σκουπιδότοπο του Κοτσιάτη. Γράφει, επίσης, ότι ευρωπαϊκές χώρες στέλλουν στην Τουρκία πολλά αρνητικά συνθήματα, προσβάλλοντας την επιθυμία της Αγκυρας να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 8 October 2006 - 14:19:08 UTC