Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 10/10/2006

Η επικύρωση των αρχιεπισκοπικών εκλογών από την Ιερά Σύνοδο, οι συνομιλίες των Προέδρων της Κύπρου και της Ιρλανδίας, η επίδοση σήμερα του τελικού πορίσματος για την αεροπορική τραγωδία της 14ης Αυγούστου 2005, ο αδόκητος θάνατος της δικηγόρου Ανθής Χριστοφίδου και η μετακόμιση στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πανηγύρι απλήρωτο» γράφει πως «απλήρωτο πανηγύρι» μοιάζει το νέο Νοσοκομείο Λευκωσίας με τους συνεργάτες της κυβέρνησης να διαμαρτύρονται για «την αναξιοπιστία του κράτους» και τους δημόσιους υπαλλήλους να αρνούνται να αναλάβουν ευθύνη μετά τα περί σκανδάλων και ατασθαλιών, «που χωρίς στοιχεία εκτόξευσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος». Αλλού αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να υποβαθμίσει τις επαφές που έχει στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παρέμβαση Πατριάρχη ζητά ο Κύκκου Νικηφόρος» γράφει πως νόθευση των εκλογικών διαδικασιών θα καταγγείλει στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος, ζητώντας παράλληλα την παρέμβασή του, παρά τη χθεσινή επικύρωση κατά πλειοψηφία των αποτελεσμάτων για ανάδειξη ειδικών αντιπροσώπων. Αλλού αναφέρει πως η Πρόεδρος της Ιρλανδίας Μέρι Μάκαλιζ εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας της στην επανάληψη μιας διαδικασίας του Κυπριακού στη βάση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και υπό την ομπρέλα των ΗΕ, η οποία θα οδηγήσει σε συνολική λύση του προβλήματος.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Στη β φάση την Κυριακή» αναφέρει πως εννέα και πλέον ώρες κράτησε η χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία επικύρωσε τελικά το αποτέλεσμα της πρώτης φάσης της εκλογικής διαδικασίας, γεγονός που μας οδηγεί στη δεύτερη φάση της εκλογής των εκατό γενικών αντιπροσώπων από τους 1400 εκλέκτορες την ερχόμενη Κυριακή. Αλλού αναφέρει πως σε βαρύ πένθος βυθίστηκε από χθες ο δικηγορικός και πολιτικός κόσμος της Κύπρου από τον απροσδόκητο θάνατο της Ανθής Χριστοφίδου.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Καταγγέλλουν τη Σύνοδο στο Φανάρι» πως την ερχόμενη Κυριακή, οριστικά, οι 1400 ειδικοί αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν από το λαό στις αρχιεπισκοπικές εκλογές θα προσέλθουν για να ψηφίσουν τους 100 γενικούς αντιπροσώπους, ενώ ο Μητροπολίτης Μόρφου και ο Επίσκοπος Κύκκου κάνουν λόγο για καλπονοθεία και θα αποστείλουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη επιστολή με την οποία θα καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως από αύριο τίθενται σε λειτουργία οι πρώτες 40 κάμερες τροχαίας. Οι 33 θα είναι σταθερές και οι 7 κινητές.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Μοίρασαν τη νεκρή ζώνη» γράφει πως η ειρηνευτική δύναμη κατήρτισε σχέδιο και προχώρησε παράνομα στη διχοτόμηση της νεκρής ζώνης, στην περιοχή Καϊμακλίου. Χάρτης των ΗΕ, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, παρουσιάζει τη μισή περίπου ουδέτερη ζώνη ως τ/κ έδαφος. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως από νωρίς σήμερα το πρωί άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο μεταφέρθηκε στους αναβαθμισμένους και σύγχρονους χώρους του στις 12 ψες τα μεσάνυκτα.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προοδευτική πρόταση» πως με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ανάδειξη φίλων και μελών του στους φορείς άσκησης τοπικής εξουσίας, το ΑΚΕΛ δια του ΓΓ του ανέλυσε, χθες, τις θέσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρουσίασε τους 14 υποψήφιους δημάρχους του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως φτάνει σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων της Ελλάδας Ακριβός Τσολάκης για να παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο το τελικό του πόρισμα για το αεροπορικό ατύχημα της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Η Βόρειος Κορέα καθίσταται πυρηνική» πως οι παγκόσμιες δυνάμεις καταδίκασαν τη Βόρειο Κορέα η οποία ανέφερε πως κάνει υπόγειες πυρηνικές δοκιμές και το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ετοίμασε μια αυστηρή απάντηση που μπορεί να εξαθλιώσει περαιτέρω και να απομονώσει το κομμουνιστικό κράτος. Αλλού αναφέρει πως υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα πως η πρωτοβουλία της Φινλανδίας για αποφυγή της «σύγκρουσης τρένων» μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ θα αποτύχει εκτός εάν η Τουρκία και οι Τ/Κ παραδώσουν την κλειστή πόλη των Βαρωσίων πίσω στην ε/κ πλευρά.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 10 October 2006 - 14:19:08 UTC