Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 26/10/2006

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, οι αρχιεπισκοπικές εκλογές, η κυβερνητική πρόταση για την φορολογική μεταρρύθμιση στην αγορά αυτοκινήτων, η μείωση των τελών αδειών κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων με υψηλού κυβισμού μηχανή και οι δηλώσεις του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν ότι το κόμμα του θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο εξουσίας, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H ''Aλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Προειδοποίηση Καρογιάν προς ΑΚΕΛ'' γράφει ότι ξεκάθαρο μήνυμα, με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στην ηγεσία του ΔΗΚΟ, έστειλε χθες ο Μάριος Καρογιάν στους εταίρους του κόμματος του στη συγκυβέρνηση και ιδιαίτερα στο ΑΚΕΛ, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο εξουσίας για το ΔΗΚΟ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη ότι υπάρχει μια καθυστέρηση όσον αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας για προσφυγικές κατοικίες.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Μήνυμα φωτιά Καρογιάν προς ΑΚΕΛ'' γράφει ότι φωτιά στη συγκυβέρνηση άναψε με το καλημέρα, ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δηλώνοντας ότι είναι διάχυτη στον κόσμο του κόμματος η άποψη ότι το ΑΚΕΛ έχει καπελώσει τη συνεργασία των κομμάτων και ότι η τριμερής συνεργασία δεν είναι ισοβαρής, προκαλώντας έτσι την άμεση και έντονη αντίδραση του ίδιου του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προειδοποίησε για σοβαρό ενδεχόμενο σύγκρουσης των τρένων Βρυξελών - Αγκυρας, αν η Τουρκία δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Σχεδόν μηδενικός ο φόρος των μικρών'' γράφει ότι σε μαραθώνια υπηρεσιακή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ, οριστικοποιήθηκε η κυβερνητική πρόταση για τη φορολογική μεταρρύθμιση στην αγορά αυτοκινήτων. Το Υπουργικό θα δώσει στην πρωινή του συνεδρία την τελική έγκριση και το απόγευμα, εκτός απροόπτου, η Βουλή θα εγκρίνει το νομοσχέδιο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σοβαρότατες αδυναμίες στην εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα του νησιού, κυρίως στον τομέα των ασφαλιστικών εταιρειών και των συνεργατικών εταιρειών, εντοπίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Αγριο παζάρι για τους φόρους των αυτοκινήτων'' γράφει ότι αντικείμενο σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων αποτελεί από χθες το θέμα της μείωσης της φορολογίας των αυτοκινήτων. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο αναμένεται να λάβει σήμερα την τελική του μορφή και να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι καταγγελίες του Επισκόπου Κύκκου για καλπονοθεία στην ανάδειξη ειδικών αντιπροσώπων θα τεθούν ενώπιον της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Κάτω οι άδειες κυκλοφορίας'' γράφει ότι με δεύτερη ευχάριστη έκπληξη συνοδεύει το νομοσχέδιο για το φόρο των αυτοκινήτων η κυβέρνηση. Θα προτείνει στη Βουλή τη μείωση των τελών αδειών κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων με υψηλού κυβισμού μηχανή, ώστε να εξισορροπηθεί ως ένα βαθμό η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι συρματομπλέγματα και άλλα εμπόδια τοποθέτησαν τα Ηνωμένα Εθνη στις διόδους προς τη νεκρή ζώνη στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο '' 'Κούρσα' για ποινικές'' γράφει ότι κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι ποινικές ανακρίσεις για την υπόθεση του αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό, Αττικής, τον Αύγουστο του 2005, είπε δίνοντας σχετικές οδηγίες χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Αναστάσης Παπαληγούρας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Αριστοφάνη Γεωργίου για την ανάγκη όπως διερευνηθούν πλήρως οι πληροφορίες που αφορούν την κακοποίηση αγνοουμένων της τραγωδίας του 1974.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Διπλωματική έκπληξη από μη εκπροσώπηση την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών'' γράφει ότι Ε/Κ πολιτικοί, αρχηγοί κομμάτων και Υπουργοί δεν παρέστησαν στην επίσημη εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή στο Λήδρα Πάλας με αφορμή την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η ΕΕ καταχώρησε ως εθνικό προστατευόμενο προϊόν της Κύπρου τη ζιβανία.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 26 October 2006 - 14:19:36 UTC