Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 07/11/2006

Ο απόηχος της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, οι εξελίξεις στο θέμα της υποβολής αύριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της έκθεσης για την Τουρκία,, το Κυπριακό και οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές καθώς και το θέμα της καθήλωσης του αεροσκάφους της Ajet είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Μαύρη τρύπα στα επιδόματα» γράφει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου αποκάλυψε, σε ό,τι αφορά τα επιδόματα προς τους συνταξιούχους, πως ενώ πέρσι το ένα εκ των δύο επιδομάτων το έλαβαν 110 χιλιάδες άτομα και το άλλο γύρω στις 90 χιλιάδες, με βάση τα φετινά στοιχεία, επίδομα θα πάρουν μόνο 60 χιλιάδες περίπου άτομα, εφόσον υποβάλουν αίτηση. Σε άλλη είδηση, η «Α» γράφει ότι οριστικά προχωρούν σε λήψη απεργιακών μέτρων οι καθηγητές αφού όπως φαίνεται ο Υπουργός Παιδείας δεν κατάφερε να πείσει την ΟΕΛΜΕΚ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεταφορά του γυμνασιακού κύκλου στη διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.

«Η Μάχη» με τίτλο «Ναρκω-Πέδιο οι φυλακές» γράφει ότι στην προσπάθειά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σοφοκλής Σοφοκλέους να απαμβλύνει το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στις φυλακές, αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει κονδύλια για δημιουργία ειδικών χώρων για ναρκομανείς, έκανε πρόταση για υποβολή ναρκοτέστ σε όλους όσοι εισέρχονται στις φυλακές. Γράφει επίσης ότι νέα αμφισβήτηση συγκεκριμένου ευρήματος της έκθεσης Τσολάκη καταγράφηκε στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Καλλή αφού ο Γιώργος Κικκίδης, πρώην διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων της «Ηλιος» είπε ότι είναι λανθασμένη η αναφορά του στο πόρισμα ότι η «Ηλιος» υιοθετούσε επιλεκτικά τις αναθεωρήσεις των εγχειριδίων διαδικασιών που εκδίδει η Μπόιγκ.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Εργο αμαρτωλό και μη βιώσιμο» γράφει ότι η ανέγερση αθλητικών εστιών πίσω από το στάδιο του ΓΣΠ, είναι έργο που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, χωρίς κανένα προγραμματισμό και μελέτη βιωσιμότητας. Πέντε χρόνια μετά, ο ΚΟΑ διέθεσε 1,5 εκ. λίρες, το έργο είναι ημιτελές και θα χρειασθεί άλλα τόσα για να ολοκληρωθεί. "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, οργισμένος, εισηγήθηκε την κατεδάφισή του", προσθέτει. Γράφει επίσης ότι με βάση επιστολή που απέστειλε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ καλούνται οι δύο πλευρές να καθορίσουν τους «Χ» μήνες μέσα στους οποίους θα ολοκληρωθεί το έργο των τεχνικών επιτροπών.

«Η Σημερινή» προβάλλει το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Κόντρες αγίων στο Μέγα Συνοδικό» γράφει ότι καυτοί διάλογοι μεταξύ ιεραρχών και εκλεκτόρων που διεξήχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγα Συνοδικό καταγράφηκαν σε βίντεο που κατέχει η εφημερίδα και που προβάλλεται στην ιστοσελίδα της. Η «Σ» γράφει αλλού ότι η σημερινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα κρίνει εάν το αεροπλάνο της Ajet θα παραμείνει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Λάρνακας ή θα πραγματοποιήσει την πτήση προς την Αγγλία με απώτερο σκοπό την παράδοσή του στην εταιρεία Celestial Aviation Trading ltd.

Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σωσίβιο στην Τουρκία» γράφει ότι Μπαρόζο-Ρεν αγοράζουν χρόνο με προώθηση εκ νέου φινλανδικής φόρμουλας. Στη χθεσινή σύνοδο των Διευθυντών των Γραφείων των Επιτρόπων, το έγγραφο στρατηγικής που κατατέθηκε για συζήτηση δεν περιλαμβάνει εισηγήσεις για την άρνηση της Τουρκίας να υλοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου. Προτείνουν νέα έκθεση στις 29 Νοεμβρίου εάν και εφόσον η Τουρκία δεν συμμορφωθεί μέχρι τώρα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Αλλού προβάλλει το θάνατο του στρατηγού Δημήτριου Ματαφιά στην Αθήνα, σε ηλικία 73 χρόνων. Ο εκλιπών είχε έλθει στην Κύπρο εθελοντικά μετά την εισβολή και ανέλαβε τη διοίκηση της Λεμεσού. Διετέλεσε Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς μεταξύ 1985-1986.

Η «Χαραυγή» προβάλλει το κύριο θέμα της με τίτλο «Συμβόλαιο νίκης». Οπως αναφέρει, οι αρχηγοί των τριών συνεργαζομένων κομμάτων, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, έδωσαν τα χέρια τιμώντας το συμβόλαιο τιμής για την απόφαση των κομμάτων τους για περαιτέρω εδραίωση της τριμερούς συνεργασίας και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων τους. Εστειλαν ηχηρό μήνυμα συμπόρευσης από τη Λεμεσό. Η «Χ» προβάλλει επίσης τις δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Αλεξάντερ Χοφμαϊστερ, ο οποίος έκανε σκληρή επίθεση εναντίον του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι η ΑΤΑ είναι ευλογία και όχι κατάρα.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Οι διαιρέσεις τερματίζονται από εδώ και μπρος». Χαρούμενος, ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε ότι ως Αρχιεπίσκοπος θα σταματήσει τις διαμάχες στην Εκκλησία. Δεχόμενος τα συγχαρητήρια του προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, είπε ότι οι πόρτες της Αρχιεπισκοπής θα είναι ανοικτές για όλους. Αλλού αναφέρεται στην εφαρμογή από χθες της κοινοτικής οδηγίας για τα υγρά και τις μεγάλες ουρές που δημιουργήθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 7 November 2006 - 15:19:08 UTC