Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 15/11/2006

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και οι επαφές των Αμερικανών στις Βρυξέλλες για το θέμα, οι εκδηλώσεις καταδίκης της σημερινής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει το φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι πληροφορίες για ακατάλληλα κρέατα στην αγορά και το ντέρμπι Εθνικής Κύπρου &#150; Εθνικής Γερμανίας απόψε στο ΓΣΠ στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Η «Αλήθεια» προβάλλει στο πρωτοσέλιδό της «Παίζουν θέατρο με το πετρέλαιο» και γράφει ότι πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει επικοινωνήσει με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ από την πρώτη μέρα ανάδειξης του θέματος μείωσης του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και να του ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μείωση του φόρου γιατί το κάθε σεντ θα συμβάλει στην απόκλιση από τους οικονομικούς δείκτες. Γράφει επίσης ότι θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόθεση του νέου προκαθήμενου της Εκκλησίας να θάψει την καρδία του Εθνάρχη Μακαρίου που φυλάγεται στην Αρχιεπισκοπή.

«Η Μάχη» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ανεξέλεγκτα κρέατα στην αγορά». Οπως γράφει, αναστάτωση και πανικός έχει προκληθεί μεταξύ του καταναλωτικού κοινού μετά τις καταγγελίες για διοχέτευση στην αγορά αρρωστημένων και ακατάλληλων κρεάτων. Δεκαπέντε χιλιάδες κιλά αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα αμνοερίφια τα οποία βρίσκονται στις στάνες για να διοχετευτούν τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν σοβαρές ασθένειες, αναφέρει. Σε άλλη είδηση, η «Μ» γράφει ότι συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ευρωπαίοι με βράκα» γράφει ότι η Κύπρος ψήφισε 1.388 κοινοτικά νομοθετήματα αλλά «ξέχασε» να θεσπίσει μηχανισμό εφαρμογής. Την έλλειψη αυτή επισήμανε κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Κλεάνθους ανακοίνωσε πως προσεχώς θα οριστεί ειδική συνεδρία για το θέμα. Αλλού, γράφει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προειδοποίησε τους εργοδότες ότι αντιμετωπίζουν άμεση φυλάκιση εκείνοι που απασχολούν παράνομα αλλοδαπούς εργάτες.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Μέχρι τέλους μάχη στην ΕΕ για την Τουρκία» γράφει ότι «κανείς δεν προτίθεται μέχρι στιγμής να βάλει νερό στο κρασί του, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας». Η Λευκωσία, παρόλο που δεν τάσσεται υπέρ της πλήρους διακοπής των ενταξιακών της Τουρκίας, διαφωνεί και με το σενάριο του μερικού παγώματος. Γράφει επίσης ότι η Εθνική Κύπρου υποδέχεται απόψε στις 9 στο ΓΣΠ την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Βαβυλωνία Υπηρεσιών» και γράφει «παραδοχή-σοκ χθες στη Βουλή με τον πλέον επίσημο τρόπο: Οι κρατικές υπηρεσίες δεν συντονίζονται όταν αποφασίζονται απελάσεις οικογενειών αλλοδαπών με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι θύματα αυτής της ασυνεννοησίας και παράλληλα η Κύπρος να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εξωτερικό. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι παρέμβαση σε τρία επίπεδα εκδηλώνουν οι ΗΠΑ προς τις Βρυξέλλες και το Ελσίνκι επιχειρώντας να μεταθέσουν χρονικά ή σε κάθε περίπτωση να περιορίσουν την ευθύνη της Τουρκίας επί του πρωτοκόλλου μόνο στο κλείσιμο κεφαλαίων. Στις Βρυξέλλες αναμένεται να αφιχθεί ο Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ντάγκλας Σίλιμαν.

Η «Χαραυγή» προβάλλει το κύριο θέμα της με τον τίτλο «Εκθεση καταπέλτης για τις Βάσεις» και γράφει ότι έκθεση καταπέλτης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών που διαμένουν στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων ετοιμάζει ο Ελβετός Εισηγητής της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αντρεας Γκρος ο οποίος τους χαρακτήρισε πολίτες «δεύτερης κατηγορίας». Σε άλλη είδηση γράφει ότι Ελλαδίτισα ακινητοποίησε αρθρωτό φορτηγό του οποίου ο οδηγός υπέστη καρδιακό επεισόδιο κι αυτό ακυβέρνητο κινείτο προς το κέντρο της Πάφου.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» προβάλλει το πρωτοσέλιδό της με τον τίτλο «100 άτομα απήχθησαν στο Ιράκ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένοπλοι με στολή αστυνομικών απήγαγαν περίπου 100 μέλη του προσωπικού και επισκέπτες από κυβερνητικό κτίριο. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους. Σε άλλη είδηση, αναφέρει ότι η πλειοψηφία των Τούρκων επιθυμούν η χώρα τους να ενταχθεί στην ΕΕ παρά τα προβλήματα με την Κύπρο και τις μεταρρυθμίσεις.

Η εβδομαδιαία «Financial Mirror&#148; με τίτλο «Ο Στέλιος στοχεύει στο πρώτο easyHotel να ανοίξει το 2007» και γράφει ότι ο Στέλιος Χατζηϊωάννου, πρόεδρος της easyGroup, σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο easyHotel στην Κύπρο τον ερχόμενο χρόνο και για το σκοπό αυτό θα φθάσει στην Κύπρο τη Δευτέρα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας για εξεύρεση πιθανών συνεργατών. Η &#147;FM&#148; γράφει επίσης ότι οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν πτώση κατά 0.9% τον Οκτώβριο, μετά από την πτώση του 0,8% το Σεπτέμβριο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 15 November 2006 - 15:19:07 UTC