Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 02/12/2006

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν, η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο του Προέδρου Παπαδόπουλου με την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που επισκέφθηκε χθες την Κύπρο, οι εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, μετά την απόφαση της Κομισιόν σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, και η ανεύρεση μικρής ποσότητας ραδιενεργών ουσιών σε αεροπλάνα των Βρετανικών Αερογραμμών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η απολογία ή στάση εργασίας» γράφει ''μόνο που δεν έπεσε ξύλο χθες, αφού οι εκπαιδευτικοί επαναστάτησαν και έκαναν κατά μέτωπο και πολύ σκληρή επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του, την οποία κατηγόρησαν ότι τους έχει μετατρέψει σε 'σάκο του μποξ' προκειμένου να 'αποπροσανατολίσει από τα τεκταινόμενα στο πολιτικό ζήτημα'''. Αλλού γράφει ότι μάστιγα του αιώνα έχει χαρακτηριστεί το AIDS αφού εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πέθαιναν αβοήθητοι και ο ιός μεταδιδόταν αστραπιαία και έθεσε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον πλανήτη ολόκληρο.

Η «Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κατέβασαν τον Χριστό&#133;ανέβασαν τον Ατατούρκ» αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Κυπριακό Ποντίκι» σύμφωνα με το οποίο στην Αγγλική Σχολή δημιουργήθηκε τουρκική αίθουσα η οποία ''κοσμείται'' με φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, ομιλίες και ποιήματά του, καθώς και φωτογραφίες σαρικοφόρων σουλτάνων. Αλλού γράφει ότι ο Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας φωταγώγησε χθες την Πλατεία Ελευθερίας, η οποία θα αποτελέσει και φέτος το σημείο για τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στα χαρακώματα οι εκπαιδευτικοί» γράφει ότι στα ''μαχαίρια'' βρίσκεται πλέον ο εκπαιδευτικός κόσμος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί οι δηλώσεις στις οποίες προέβη για τις ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών προκάλεσαν γενική δυσφορία ενώ στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς οργή. Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε έκτακτα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου απαξιωτικές και προσβλητικές για τους εκπαιδευτικούς. Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι η εισήγηση της Κομισιόν για την ενταξιακή της πορεία δεν είναι αποδεκτή με τη μορφή που έχει ενώ από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της προεδρεύουσας Φινλανδίας είπε ότι η εισήγηση της Κομισιόν συμβάλλει στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και δεν σημαίνει καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πυρ ομαδόν εκπαιδευτικών κατά Τάσσου» γράφει ότι η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο έχουν τις λιγότερες ώρες διδασκαλίας οι οποίες είναι προκλητικά χαμηλές για όλους τους εργαζόμενους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των εκπαιδευτικών ενώ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας διαφοροποιήθηκε από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, διερωτώμενος τί σχέση έχει ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας των καθηγητών με την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης. Αλλού γράφει ότι αισιοδοξία επικρατεί στο Δημοκρατικό Συναγερμό σε σχέση με την εκλογή υποψηφίων δημάρχων που υποστηρίζει και σύμφωνα με τις αναλύσεις και εκτιμήσεις του κόμματος, ο ΔΗΣΥ ευελπιστεί ότι θα πετύχει την εξασφάλιση σημαντικού αριθμού δημάρχων.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Οροι για αποφυγή της κρίσης» γράφει στο κύριο του θέμα ότι Αθήνα και Λευκωσία έχουν καθορίσει τις προτεραιότητές τους ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στα ευρωτουρκικά αλλά και την τακτική που θα ακολουθήσουν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα μέσα Δεκεμβρίου. Η ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε χθες ταξίδι - αστραπή στη Λευκωσία και είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Κύπριο ομόλογό της Γιώργο Λιλλήκα. Αλλού γράφει ότι αντί της οφθαλμολογικής κλινικής παίρνει τελικά εξιτήριο από το Μακάρειο Νοσοκομείο για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο αιματολογικός θάλαμος ενώ δημιουργείται μια νέα μονάδα η Παιδοψυχιατρική Κλινική στην οποία θα νοσηλεύονται και τα περιστατικά νευρογενούς ανορεξίας.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Διπλωματικός πυρετός» γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τη δράση τους ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων γύρω από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και σε πολύωρη σύσκεψη χθες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών ανασκόπησαν τις εξελίξεις, δεδομένων και των κρίσιμων συναντήσεων στις Βρυξέλλες του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και της Συνόδου Κορυφής τις επόμενες μέρες, στη διάρκεια των οποίων θα ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αγκυρας. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε χθες ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Δεκεμβρίου η πλευρά μας θα δώσει σκληρή μάχη ώστε η Τουρκία να ευθυγραμμιστεί με τις αρχές της ΕΕ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Εργάζονται λίγο και αμείβονται πολλά;» γράφει ότι οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε απεργία μίας ώρας τη Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος είπε ότι οι δάσκαλοι στην Κύπρο εργάζονται λιγότερες ώρες από την υπόλοιπη Ευρώπη και προκλητικά λιγότερες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο άτομα που ταξίδεψαν με τις Βρετανικές Αερογραμμές προς και από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την ανεύρεση μικρής ποσότητας ραδιενεργών ουσιών σε αεροπλάνα της εταιρείας. Όπως δήλωσε ο Πρώτος Λειτουργός Υγείας Ανδρέας Γεωργίου δεν χρειάζεται καν τα άτομα αυτά να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Μάθε» στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ο Κίκης Γιάγκου αποκαλύπτει τους έμπορους ναρκωτικών'' γράφει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην βουλευτή Κίκη Γιάγκου στην κατεχόμενη Λευκωσία εδρεύει σχολή στην οποία εκπαιδεύονται άτομα στο εμπόριο του λευκού θανάτου και τους τρόπους διοχέτευσής του στις ελεύθερες περιοχές. Οπως αναφέρει παρέδωσε στην αστυνομία στοιχεία με τα ονόματα των ατόμων που διδάσκουν στη σχολή και τα ονόματα και τους αριθμούς των αυτοκινήτων των εμπλεκόμενων ατόμων, Τ/Κ και Ε/Κ. Αλλού γράφει πως «Αφρικανοί μαφιόζοι προσπαθούν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν με Κύπριους με απώτερο σκοπό να τους δώσουν τους αριθμούς των προσωπικών τους λογαριασμών για να μεταφέρουν τάχατες υπέρογκα εγκλωβισμένα ποσά από την Αφρική στην Κύπρο με αντάλλαγμα ποσοστά που ανέρχονται σε εκατομμύρια λίρες''.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 2 December 2006 - 15:19:07 UTC