Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 04/12/2006

Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η κινητοποίηση Κύπρου και Ελλάδας ενόψει του δεκαήμερου για τα ευρωτουρκικά, η τοποθέτηση της Ελλάδας για να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την επαναξιολόγηση της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, οι διαφορές ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση, η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως ότι βαφτίστηκαν γιατροί άνευ ειδικότητας σε γιατρούς γενικής ιατρικής, και η έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας ότι υπάρχουν υπάρχει απώλεια κερδών από το κράτος λόγω ανείσπρακτων εσόδων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''3 ημέρες, 3 θέματα, 3 διαφορές'', γράφει ότι τρία θέματα προέκυψαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στην πολιτική σκηνή της Κύπρου και στα τρία κατεγράφησαν διαφωνίες ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση, γεγονός το οποίο επαναφέρει με εύλογο τρόπο και με σαφώς ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό το ερώτημα ''πού επιτέλους συμφωνούν;'' Η εφημερίδα θέτει, σε άλλο δημοσίευμα "καυτά ερωτήματα, ένα υπουργείο στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σχεδόν δύο χρόνια, η Αστυνομία να εργάζεται μήνες ολόκληρους για να στοιχειοθετήσει υποθέσεις και όμως η Νομική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο μήνες δεν έχει καταφέρει να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει" για το πού πήγαν 7,3 εκ. λίρες που αφορούν τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Χρονοδιάγραμμα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας'', γράφει ότι η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε την ΕΕ να θέσει χρονοδιάγραμμα για την επαναξιολόγηση της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα καταδείξει κατά πόσον η Αγκυρα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το θέμα των μεταρρυθμίσεων. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση της στο θέμα του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Γενικοί ιατροί... λόγω πείρας!'', γράφει ότι το Ιατρικό Συμβούλιο, όπως διαπιστώνει σε έκθεσή της η Επίτροπος Διοικήσεως, παράνομα και αυθαίρετα ''βάφτισε'' γιατρούς άνευ ειδικότητας σε γιατρούς γενικής ιατρικής για να μπορέσουν να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια παράξενη υπόθεση, αφού κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων της Τροχαίας Λευκωσίας εντοπίστηκε αυτοκίνητο μάρκας Ferrari, το οποίο έφερε πινακίδες με αριθμούς εγγραφής που ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο, η ιδιοκτήτρια του οποίου απεβίωσε το 1999.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ενα δισ. λίρες έχει να παίρνει το κράτος'', γράφει ότι σε μία περίοδο κατά την οποία το κράτος προσπαθεί να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά με περικοπές ακόμη και από την Εθνική Φρουρά και τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη σε έκθεσή της για το 2005 απαριθμεί δεκάδες περιπτώσεις ανείσπρακτων εσόδων και απώλειας κερδών από το κράτος που εκτιμάται ότι αγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο λίρες. Γράφει, επίσης, ότι λαθρέμποροι και λαθρομετανάστες διακινούνται ανεξέλεγκτα από μέσω Περγάμου.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Δεκαήμερος Γολγοθάς'', γράφει ότι Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση ενόψει του κρίσιμου δεκαήμερου για τα ευρωτουρκικά, περίοδο κατά την οποία θα διαφανεί εάν θα αποφευχθεί ένα ολονύκτιο θρίλερ κατά το Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Γράφει, επίσης, ότι ογδόντα αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν ανεξέλεγκτα στην Κύπρο τουλάχιστον 1.529 παράνομους αλλοδαπούς και όταν επεβλήθη πρόστιμο στις εταιρείες ύψους 1.030.500 λιρών, το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού δεν μερίμνησε για την έγκαιρη είσπραξη του οφειλόμενου ποσού.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Εκτρέφουν την αδιαλλαξία'', γράφει ότι αρνητικά και θετικά στοιχεία διαπιστώνει η πολιτική ηγεσία του τόπου στην τελευταία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού ότι το κόμμα έχει ήδη ετοιμάσει ένα δικό του πακέτο κοινωνικών παροχών, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να το εφαρμόσει για εκείνους τους πολίτες που έχουν ανάγκη από τη στήριξή της.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 4 December 2006 - 15:19:07 UTC