Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/12/2006

Η νέα αιφνιδιαστική κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις σχέσεις με την Τουρκία σε σχέση με το πάγωμα των οκτώ κεφαλαίων, η αποκατάσταση του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα εντός του 2007 και ο σφετερισμός της κατεχόμενης Ακανθούς από το κατοχικό καθεστώς είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Αλλα θέματα είναι οι προετοιμασίες ενόψει των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι στην αγορά από τους Υπουργούς Γεωργίας και Υγείας για υγιεινά προϊόντα, η εκστρατεία πρόληψης ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των γιορτών και ο συνωστισμός στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με την ελπίδα κάποιος να γίνει εκατομμυριούχος.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Και η Ακανθού στο βωμό του σφετερισμού'', γράφει ότι τα κυπριακά μετέωρα ''Στυλλάρκα'', οι καταρράκτες, καθώς και η πανέμορφη φυσική ομορφιά της Ακανθούς προσέλκυσαν για καλά ξένες επενδυτικές τουριστικές εταιρείες, οι οποίες άρπαξαν κυριολεκτικά την ευκαιρία και προχώρησαν σε συμφωνία με το κατοχικό καθεστώς για εκμίσθωση 200 στρεμμάτων στην Ακανθού. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε οδηγίες του Υπουργού Υγείας Χάρη Χαραλάμπους ότι οι έλεγχοι από τις υγειονομικές υπηρεσίες δεν θα σταματήσουν ούτε δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε ζαχαροπλαστεία, φούρνους, υπεραγορές και εστιατόρια.

''Η Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Υγιεινά προϊόντα στο γιορτινό τραπέζι'', γράφει πως στην διαπίστωση ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες σήμανσης και υγιεινής των προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά προέβη ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου κατά τη διάρκεια περιοδείας του σε αγορές και υπεραγορές της Λευκωσίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι συνωστισμός παρατηρείται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ από επίδοξους εκατομμυριούχους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΠΑΠ, ο αριθμός στηλών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μέχρι την αυριανή κλήρωση.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ετοιμο το 2007 το Μοναστήρι'', γράφει ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς εμφανίζονται σήμερα ομόγνωμοι όσον αφορά τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί και θεωρούν ότι ενεργούν βάσει της διεθνούς δεοντολογίας περί αποκατάστασης των μνημείων, αφήνοντας πίσω τους τις έριδες. Για το θέμα ''υπάρχουν βάσιμες προοπτικές για συμφωνία των δύο κοινοτήτων'', γράφει, προσθέτοντας ότι ''συμφώνησαν κυβέρνηση και εκκλησία''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ''στόχος των τριμερών επαφών Κυπριακής Δημοκρατίας-Γερμανίας-Φινλανδίας είναι να ξεπεραστούν τα σοβαρά προβλήματα και να εγκριθεί το εμπόριο των Τ/Κ''.

''Η Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Βολές Λυσσαρίδη κατά κυβερνητικών χειρισμών'', γράφει πως σαφέστατες είναι οι αιχμές που αφήνει εναντίον της κυβέρνησης ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η πρώτη σοβαρή κίνηση με χρώμα προεδρικών καταγράφηκε από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, την περασμένη εβδομάδα, λίγο μετά το Συμβούλιο Κορυφής. Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να ετοιμαστούν οι βασικοί άξονες ενός σχεδιασμού εσωτερικής πολιτικής, που μυρίζει προεδρικές, γράφει.

''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Παράθυρο στην Αγκυρα για ξεπάγωμα κεφαλαίων'', γράφει ότι παράθυρο ανοίγει με νέα αιφνιδιαστική κίνηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις σχέσεις με την Τουρκία σε σχέση με το πάγωμα των οκτώ κεφαλαίων. Με αόριστο κριτήριο αφήνει στην Αγκυρα την ευχέρεια κινήσεων για το ξεπάγωμα των κεφαλαίων που έγινε με τη σύμφωνο γνώμη και των 25 εταίρων εξαιτίας της τουρκικής άρνησης να υλοποιήσει συμβατικές της υποχρεώσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί να είναι ''αλμυρό'' σε κόστος, το καλάθι όμως των καταναλωτών γεμίζει μέχρι πάνω.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Επί των ήλων των σκανδάλων'', γράφει ότι υπάρχουν εμπόδια στον διορισμό ερευνώντων λειτουργών για διερεύνηση των σοβαρών υποθέσεων που αφορούν ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο της ανέγερσης και αγοράς ιατρικού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου, για τη σκανδαλώδη αγορά πρεσβευτικής κατοικίας στην Αθήνα και για την αγορά ταχύπλοων σκαφών που δεν πληρούσαν τις σχετικές προδιαγραφές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε έξι μήνες υπήρξαν 70 παράπονα ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων και Ισχυρισμών κατά της Αστυνομίας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Sunday Mail'', υπό τον τίτλο ''Οδηγοί που θα πιουν αντιμετωπίζουν Χριστούγεννα πίσω από τα κάγκελα'', γράφει ότι η Τροχαία προειδοποίησε τους οδηγούς που τυχόν να καταναλώσουν αλκοόλ ότι μπορούν να καταλήξουν να περάσουν τα Χριστούγεννα τους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο φετινός Δεκέμβριος ήταν ο δεύτερος πιο άνομβρος στα τελευταία εκατό χρόνια.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 24 December 2006 - 15:19:06 UTC