Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 8/1/2007

Η ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στο 15ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ και οι αναφορές του στις προεδρικές εκλογές, η δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας Γιασάρ Μπουγιούκανιτ σε σχέση με την πρόθεση του Τ/Κ ηγέτη να κατεδαφιστεί η γέφυρα παρά την οδό Λήδρας και η σημερινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου του Β με τον Μουφτή των Τουρκοκυπρίων είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τακτική του 2003» γράφει ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ ακολουθεί τακτική του 2003 ώστε να προλειάνει σιγά - σιγά το έδαφος, να ακολουθήσει εσωκομματικές συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα με πολύ αργούς ρυθμούς αφήνοντας να εκτονωθούν οι όποιες αντιδράσεις έναντι μιας δεύτερης υποστήριξης του Τάσσου Παπαδόπουλου στην προεδρία του κράτους. Αλλού γράφει ότι σήμερα κηδεύεται στη Λεμεσό ο πρώην υπουργός, δήμαρχος και δικαστής Νίκος Παττίχης, ευεργέτης πολλών έργων σε διάφορους δήμους της Κύπρου.

«Το Θάρρος» με τίτλο σήμερα «Στο έλεος των καταλήψεων χιλιάδες Κύπριοι φοιτητές» γράφει ότι στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν οι σπουδές για χιλιάδες φοιτητές που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια μετά το νέο γύρο κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ομογενής μόλις 21 ετών είναι το νέο θύμα της ασφάλτου, το τρίτο σε μια εβδομάδα, γεγονός που προκαλεί έντονες ανησυχίες για την αυξητική τάση των θανατηφόρων δυστυχημάτων στον τόπο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βρόγχος η σκόνη πνίγει την Κύπρο» γράφει ότι η ΕΕ ζήτησε από την Κύπρο άμεση λήψη μέτρων αφού τα ποσοστά σκόνης που καλύπτουν σχεδόν καθημερινά τα κέντρα των κυπριακών πόλεων ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο για έξι μήνες ετησίως, όταν η ΕΕ επιτρέπει υπέρβαση του ορίου για ένα μήνα το χρόνο. Αλλού γράφει πως μέρος των ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας θα διεκδικήσει το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αφού μέσω του Ινστιτούτου του στην Κύπρο εντάσσεται στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία ερευνητικών δομών.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Κάνε πέρα, Ταλάτ» γράφει ότι με μια ωμή δήλωση που δείχνει ποιο είναι το αφεντικό στα κατεχόμενα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, διέσυρε τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτάσσοντας «γιόκ» στην πρόθεσή του να κατεδαφίσει τη διχοτομική γέφυρα στην οδό Λήδρας. Αλλού γράφει ότι οι θάνατοι από χρήση ναρκωτικών προκαλούν συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες και σε συνέντευξή του στη «Σ» ο διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι τα ναρκωτικά ξαπλώνονται από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια.

«Ο Φιλελεύθερος» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Σέρνει χορό προεδρικών» γράφει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας άνοιξε το χορό των προεδρικών εκλογών, στέλλοντας μηνύματα προς κάθε αποδέκτη και χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του ξεκαθάρισε πως κάποιοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν τις αποφάσεις του ΑΚΕΛ αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Αλλού γράφει ότι μεγάλος φόρτος καθυστερημένης εργασίας παρατηρείται στο Γραφείο Εφόρου Εγγραφής Εταιρειών εξαιτίας της υποστελέχωσής του και ως εκ τούτου δεν είναι λίγες οι ξένες εταιρείες που αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν σε γειτονικές χώρες.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ανάχωμα το ΑΚΕΛ» γράφει ότι ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να εργαστεί για την επανένωση της Κύπρου με ρεαλισμό και διάθεση συμβιβασμού, όχι με την κατοχή αλλά με τους συμπατριώτες Τουρκοκύπριους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Μουφτή των Τ/Κ και σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, πρώτο θέμα της συζήτησης θα είναι η βεβήλωση των κατεχόμενων εκκλησιών.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 8 January 2007 - 15:19:04 UTC