Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-10-31

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Η Κυπριακη Κυβερνηση, θα ζητησει εξηγησεις απο τους κυριους Μπαουτσερ και Φαυσσελ, για την παρουσια των στρατιωτικων ακολουθων της Αμερικανικης Πρεσβειας και της Ειρηνευτικης Δυναμης των Ηνωμενων Εθνων, σε στρατιωτικη παρελαση στα κατεχομενα.

Οπως επεσημανε σημερα ο Κυβερνητικος Εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης, η ενεργεια αυτη, αποτελει παραβιαση των ψηφισματων 541 και 550 των Ηνωμενων Εθνων.

Η κυβερνηση διαπιστωνει ακομη, οτι η παρουσια στρατιωτικων ακολουθων των Ηνωμενων Πολιτειων και των Ηνωμενων Εθνων στην παρελαση, εγινε για πρωτη φορα και συνιστα αλλαγη της μεχρι τωρα στασης προς το χειροτερο, εναντι της Ανεξαρτητης Κυπριακης Δημοκρατιας.

Το θεμα, εθεσε το πρωι στον αναπληρωτη ειδικο αντιπροσωπο του Γενικου Γραμματεα των Ηνωμενων Εθνων Γκουσταβ Φαυσσελ, ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης.

Ο κυριος Φαυσσελ, προεβαλε ως αλλοθι, τοσο για την παρουσια του Διοικητη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην παρελαση, οσο και την δικη του παρουσια στις εκδηλωσεις που διοργανωσε ο ουτω καλουμενος Πρεσβης της Αγκυρας στα κατεχομενα, οτι το γεγονος αυτο εγινε και στο παρελθον και αποτελει συνηθη διπλωματικη πρακτικη.


Τα προβληματα του Ελληνισμου της διασπορας, και οι δυνατοτητες παρεμβασης του, για προωθηση των εθνικων μας θεματων θα απασχολησουν το πρωτο Παγκοσμιο συνεδριο Ερευνητικων Ιδρυματων του Ελληνισμου με θεμα "ο Ελληνισμος στο Παγκοσμιο χωριο" που θα πραγματοποιηθει στην Λευκωσια απο τις 3 εως τις 10 Νοεμβριου.

Λεπτομερειες για το συνεδριο εδωσε σημερα σε συνεντευξη τυπου, το Κυπριακο κεντρο Μελετων, ΚΥΚΕΜ, στα πλαισια των καθηκοντων του στην συντονιστικη επιτροπη των Ερευνητικων Ιδρυματων του Ελληνισμου.

Την εναρξη των εργασιων του Συνεδριου, θα κηρυξει ο υπουργος εξωτερικων Αλεκος Μιχαηλιδης.

Χαιρετισμο θα απευθυνει ο υφυπουργος Εξωτερικων της Ελλαδος, αρμοδιος για θεματα αποδημου Ελληνισμου, Γρηγορης Νιωτης.


Τα προβληματα του Ελληνισμου της διασπορας, και οι δυνατοτητες παρεμβασης του, για προωθηση των εθνικων μας θεματων θα απασχολησουν το πρωτο Παγκοσμιο συνεδριο Ερευνητικων Ιδρυματων του Ελληνισμου με θεμα "ο Ελληνισμος στο Παγκοσμιο χωριο" που θα πραγματοποιηθει στην Λευκωσια απο τις 3 εως τις 10 Νοεμβριου.

Λεπτομερειες για το συνεδριο εδωσε σημερα σε συνεντευξη τυπου, το Κυπριακο κεντρο Μελετων, ΚΥΚΕΜ, στα πλαισια των καθηκοντων του στην συντονιστικη επιτροπη των Ερευνητικων Ιδρυματων του Ελληνισμου.

Την εναρξη των εργασιων του Συνεδριου, θα κηρυξει ο υπουργος εξωτερικων Αλεκος Μιχαηλιδης.

Χαιρετισμο θα απευθυνει ο υφυπουργος Εξωτερικων της Ελλαδος, αρμοδιος για θεματα αποδημου Ελληνισμου, Γρηγορης Νιωτης.


Συναντηση με τον Αρχηγο της Αστυνομιας Αντρεα Ποταμαρη ειχε σημερα το πρωι ο Υπουργος Εσωτερικων της Συριας Μωχαμετ Χαρπα στα πλαισια επαφων που πραγματοποιει απο χθες στο Νησι μας.

Ο κυριος Χαρπα εξεφρασε την εκτιμηση του για την συνεχη προοδο της Κυπριακης Αστυνομιας καθως και για την στενη συνεργασια των δυο Αστυνομιων σε διαφορους τομεις, που εκτεινεται τωρα και στην ρυθμιση της απασχολησης Συρων στην Κυπρο και Κυπριων στη Συρια.

Εξαλλου ο κυριος Χαρμπα ειχε συναντησεις με τον Προεδρο της Βουλης Αλεξη Γαλανο και με τον Υπουργο Δικαιοσυνης και Δημοσιας Ταξεως Αλεκο Ευαγγελου, ενω χθες το βραδυ ο Συρος Υπουργος ειχε συνομιλιες με τον Κυπριο ομολογο του Ντινο Μιχαηλιδη.


Δυο ισχυρες εκρηξεις σημειωθηκαν την αυγη στη Λεμεσο μεσα σε διαστημα μιας ωρας.

Η μια στις 2.10 και η αλλη στις 2.20.

Η πρωτη εκρηξη , σημειωθηκε σε διαμερισμα που βρισκεται στην τουριστικη περιοχη και το οποιο επροκειτο να μετατραπει σε ινστιτουτο μασαζ.

Το διαμερισμα, ειχε ενοικιασθει σε δυο νεαρα ατομα τα οποια δεν βρισκονταν εκει την ωρα της εκρηξης.

Απο την εκρηξη, σημειωθηκαν ζημιες στην εισοδο του διαμερισματος, στις εισοδους διπλανων διαμερισματων και στον ανελκυστηρα.

Η δευτερη εκρηξη , σημειωθηκε στις δυο -και- εικοσι το πρωι στο καταστημα παιδικων ειδων του Στελιου Κυριακιδη στην Οδο Κιτιου Κυπριανου, κοντα στη Δημοτικη Αγορα.

Ο Στελιος Κυριακιδης ειναι πατερας του Σαββα Κυριακιδη , του οποιου το αυτοκινητο καταστραφηκε απο εκρηξη πριν απο δεκα περιπου ημερες μαζι με εκεινο του πενθερου του, Χριστακη Σολομιδη , στο Πλατυ Αγλατζιας.

Η βομβα, προκαλεσε ζημιες στην προθηκη του καταστηματος και παρακειμενων καταστηματων.

Και οι δυο εκρηξεις οφειλονταν σε αυτοσχεδιους εκρηκτικους μηχανισμους.


Ενα Αντιαρματικο, ενα πιστολι, δεκα ραβδοι δυναμιτιδας και μια βομβα τυπου υδροσωληνα, βρεθηκαν χθες απο την Αστυνομια, στις περιοχες Ερημης και Ζυγιου.

Αντρες του γραφειου συλλογης πληροφοριων του Αρχηγειου της Αστυνομιας, υστερα απο πληροφοριες και ερευνες, βρηκαν χθες κατω απο ενα γεφυρι στην περιοχη Ερημης ενα αντιαρματικο Α7 Λοου, μιας χρησης, ενα πιστολι τυπου Αστρα, και δεκα ραβδους δυναμιτιδας, ολα σε χρησιμοποιησιμη κατασταση.

Τα οπλα και τα πυρομαχικα θα παραδοθουν για βαλλιστικες εξετασεις και για δακτυλοσκοπηση στα ειδικα εργαστηρια της Αστυνομιας.


Βρεθηκε το μεσημερι απο την Αστυνομια σε χωματοδρομο μεταξυ Κοφινου και Σταυροβουνιου νεκρος, ο Γιωργος Κυπριανου τριανταενος ετων που απουσιαζε απο το σπιτι του απο την προπερασμενη Δευτερα.

Το αυτοκινητο του ειχε βρεθει χθες βραδυ εγκαταλειμενο στην περιοχη Χαβακια, κοντα στα διυλιστηρια νερου στον Κορνο.

Απο εκει η Αστυνομια με τη βοηθεια ανιχνευτικων σκυλων ακολουθησε τα ιχνη του μεχρι το σημειο οπου σημερα τον βρηκε νεκρο.

Απο την αυτοψια που εγινε συμπεραινεται οτι ο Γιωργος Κυπριανου, πρεπει να πεθανε πριν απο τρεις περιπου ημερες.


Ο Υπουργος Εργασιας Ανδρεας Μουσιουτας αναμενει ακομη την επισημη απαντηση στη μεσολαβητικη προταση που υπεβαλε χθες στην εργοδοτικη και την εργατικη πλευρα για λυση της διαφορας στη τσιμεντοποιια Βασιλικου.

Αυτη την ωρα πραγματοποιειται συσκεψη των συντεχνιακων στελεχων των υπαλληλων προς τελικη διαμορφωση της απαντησης τους.

Εν τω μεταξυ εκπροσωπος της Ομοσπονδιας συνδεσμων εργολαβων Οικοδομων δηλωσε προ ολιγου οτι αν δεν λυθει σημερα η διαφορα, απο αυριο θα ισχυσουν τα εξαγγελθεντα μετρα για κλεισιμο ολων των εργοταξιων.


Η πρωθυπουργος της Τουρκιας Τανσου Τσιλερ, σχηματισε χθες την πεντηκοστη δευτερη κυβερνηση της Τουρκικης Δημοκρατιας σε συνεργασια με τον Ντενις Μπαυκαλ του Σοσιαλδημοκρατικου Λαικου Ρεπουπλικανικου Κομματος.

Ο προεδρος της χωρας Σουλειμαν Ντεμιρελ ενεκρινε χθες βραδυ τον καταλογο με τα ονοματα των υπουργων της κυβερνησης συνεργασιας των δυο κομματων.

Υπουργος Εξωτερικων και Αντιπροεδρος της νεας κυβερνησης, αναλαμβανει ο Προεδρος του Λαικου Ρεπουπλικανικου Κομματος Ντενις Μπαικαλ.

Η κυβερνηση θα οδηγησει την χωρα στις προωρες βουλευτικες εκλογες του Δεκεμβριου.


Υπερ της ενοτητας του Καναδα, ταχθηκαν οι ψηφοφοροι του Κεμπεκ.

Με κομμενη την ανασα οι Καναδοι παρακολουθησαν τα αποτελεσματα του δημοψηφισματος για το μελλον του Κεμπεκ που εδωσε τελικα τη νικη στις ομοσπονδιακες δυναμεις του Καναδα με ποσοστο 50,6% αφηνοντας τους Αυτονομιστες του Κεμπεκ πισω με 49,4%.

Τοσο ο αυτονομιστης πρωθυπουργος του Κεμπεκ, Ζακ Παριζω οσο και ο επικεφαλης της εκστρατειας για την Ανεξαρτησια του Κεμπεκ Λυσιεν Μπουσαρ δηλωσαν οτι δεν προκειται να καταθεσουν τα οπλα.


Συνεχιζεται σημερα για δευτερη μερα ο Ραδιομαραθωνιος 95, με σκοπο την συλλογη χρηματων για παιδια με Ειδικες Αναγκες.

Η ανταποκριση του κοινου εξακολουθει να ειναι μεγαλη και συγκινητικη σε αυτο το διημερο καλεσμα αγαπης.

Ο εκτος Ραδιομαραθωνιος θα τελειωσει τα μεσανυκτα αποψε και στοχος ειναι οι εισπραξεις να ξεπερασουν το ενα εκατομμυριο λιρες.


Και μια ματια στις καιρικες συνθηκες στην Κυπρο.

Αποψε θα ειναι αιθριος με βορειους ασθενεις 2 εως 3 Μποφορ ανεμους.

Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη και η θερμοκρασια θα πεσει στους 10 βαθμους στο εσωτερικο και στους 13 περιπου βαθμους στα παραλια.

Αυριο θα αρχισουν να εμφανιζονται τοπικες νεφωσεις που το απογευμα ενδεχεται να δωσουν μερικες μεμονωμενες βροχες.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι ασθενεις 2 Μποφορ το πρωι και νοτιοδυτικοι, μεχρι μετριοι 3 εως 4 Μποφορ το απογευμα.

Η θαλασσα θα παραμεινει λιγο ταραγμενη και η θερμοκρασια θα ανελθει στους 24 βαθμους στο εσωτερικο και τα δυτικα παραλια και στους 26 στα νοτια παραλια.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.00 run on Tuesday, 31 October 1995 - 21:02:52