Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-05

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Ο Ισραηλ, αλλα και ολοκληρη η ανθρωποτητα ειναι απο χθες βραδυ συγκλονισμενη, απο τη δολοφονια ενος πρωτεργατη της ειρηνης , του Πρωθυπουργου Γιτζακ Ραμπιν
Εν τω μεταξυ, δρακοντεια μετρα ασφαλειας, ελαβε η Κυπριακη Αστυνομια, μολις ανακοινωθηκε η ειδηση για την δολοφονια του Ισραηλινου Πρωθυπουργου.

Τα μετρα, αφορουν τοσο τον χωρο γυρω απο το κτιριο της Πρεσβειας του Ισραηλ και τις κατοικιες των διπλωματων και του προσωπικου της στην Αστυνομια οσο και αλλα Ισραηλινα συμφεροντα.

Αυξηθηκε επισης, η φρουρηση στα λιμανια και τα αεροδρομια.


Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης, ανεχωρησε, σημερα, για το Οκλαντ της Νεας Ζηλανδιας, οπου θα λαβει μερος στην Διασκεψη Κορυφης της Κοινοπολιτειας.

Τον Προεδρο της Δημοκρατιας, συνοδευουν ο Υπουργος Εξωτερικων Αλεκος Μιχαηλιδης και ο Κυβερνητικος Εκπροσωπος Γιαννακης Κασουλιδης.

Το Κυπριακο βρισκεται στην ημερησια διαταξη και της φετεινης Συνοδου Κορυφης της Κοινοπολιτειας, στην οποια συμμετεχουν 52 κρατη.

Στην εκθεση του Γενικου Γραμματεα της Κοινοπολιτειας, Σενεκα Ανιοκου, εν οψει της συνοδου, γινεται ειδικη αναφορα στο Κυπριακο και εκφραζεται υποστηριξη στις προσπαθειες των Ηνωμενων Εθνων για λυση.

Απο την Νεα Ζηλανδια, ο Προεδρος Κληριδης, θα μεταβει στην Αυστραλια, οπου και θα πραγματοποιησει τριημερη επισημη επισκεψη .


Η Κερκυρα τιμησε σημερα με αρχιερατικο συλλειτουργο και λιτανεια, προεξαρχοντος του Μακαριοτατου Αρχιεπισκοπου Κυπρου Χρυσοστομου, τη μνημη του Κυπριου θαυματουργου Αγιου Σπυριδωνος, με θαυμα του οποιου την πρωτη Κυριακη του Νοεμβριου 1673 , εσωθησαν οι κατοικοι της Κερκυρας απο επιδημια πανωλους.

Στις εκδηλωσεις, τις οποιες οργανωνει η Μητροπολη με τις πολιτικες Αρχες της Κερκυρας , τιμαται μαζι με τον Αγιο Σπυριδωνα και η Κυπρος , στο προσωπο του Μακαριοτατου Αρχιεπισκοπου Χρυσοστομου.

Τον Μακαριοτατο συνοδευουν στην Κερκυρα και οι Μητροπολιτες , Παφου Χρυσοστομος και Κυρηνειας Παυλος.


Ο Ελληνισμος θα μπορεσει να ανταποκριθει στις διεθνεις προκλησεις μονο οταν συσπειρωθουν και δραστηριοποιηθουν ολες οι δυναμεις του, τονισε ο Γενικος Γραμματεας Αποδημου Ελληνισμου, Νικος Δημαδης, κηρυσσοντας την εναρξη των εργασιων του Πρωτου Παγκοσμιου Συνεδριου Ερευνητικων Ιδρυματων Ελληνισμου.

Ο κυριος Δημαδης, επεσημανε τις προπτικες που ανοιγονται για τον Ελληνισμο, μεσα στην νεα διεθνη ταξη πραγματων και χαραξε τις επιδιωξεις της Γενικης Γραμματειας Αποδημου Ελληνισμου.

Στην τελετη, απηυθηναν χαιρετισμους αρχηγοι η εκπροσωποι των πολιτικων κομματων, ο πρωην Πρωθυπουργος της Ελλαδος Ιωαννης Γριβας, ο Πρεσβης της Ελλαδος Αλεξανδρος Σανδης και ο Προεδρος της ΑΧΕΠΑ, Σπυρος Μακρης.

Στο συνεδριο επιστημονες-ερευνητες απο την διασπορα αναλυουν θεματα που αφορουν μεταξυ αλλων,την αναγκη για πανεθνικη στρατηγικη, την σχεση Ελληνισμου και Ορθοδοξιας, τα διεθνη μεσα επικοινωνιας και ιδιαιτερα την ενταξη του Ελληνισμου στα ηλεκτρονικα δικτυα του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, τις σχεσεις και το ρολο Ελλαδος και Κυπρου στην νεα Ευρωπη.


Αντικατοχικη εκδηλωση μνημης και τιμης του κατεχομενου Δικωμου διοργανωσε και φετος το σωματειο Δικωμο 74.

Η εκδηλωση η οποια ηταν αφιερωμενη στους αγνοουμενους αρχισε με δεηση για ανευρεση των 45 Δικωμιτων αγνοουμενων και στη συνεχεια χαιρετησε την εκδηλωση ο Γενικος Γραμματεας του ΑΚΕΛ Δημητρης Χριστοφιας, ο οποιος ειπε οτι ελπιζει να διακριβωθει η τυχη των αγνοουμενων, πριν απο τη λυση του Κυπριακου.

Στη συνεχεια, οι Δικωμιτες πορευθηκαν προς το οδοφραγμα του Ληδρα Παλας, οπου επεδωσαν ψηφισμα στα Ηνωμενα Εθνη.

Η εκδηλωση ολοκληρωθηκε με καλλιτεχνικο προγραμμα απο τη χορωδια του Μουσικου ομιλου Λευκωσιας.


Μεσα σε εντονο κλιμα, ο Παγκυπριος Ιατρικος Συλλογος, κατα τη διαρκεια της εκτακτης Γενικης Συνελευσης, ενεκρινε τριπτυχο, το οποιο περιλαμβανει μεταξυ αλλων, τη δυναμικη αξιωση απο το Υπουργειο Υγειας, αναφορικα με την δουλεια που διεξαγεται στα εξωτερικα ιατρεια.

Παραλληλα, ενεκρινε την υποβολη αιτηματος στο Υπουργειο Υγειας να σταματησει την επεκταση ορισμενων υπηρεσιων, ιδιαιτερα αυτων που αφορουν κτιριακες εγκαταστασεις.

Ο Προεδρος του Παγκυπριου Ιατρικου Συλλογου, Νικος Ιωαννου, ανεφερε ακομη οτι, στις Εννεα Νοεμβριου θα αρχισει ο νεος κυκλος διαβουλευσεων με ολους τους ενδιαφερομενους.


Και η σημερινη δευτερη Κυριακατικη εξορμηση των κυνηγων σημαδευτηκε με ενα νεκρο.

Ενω ο Ανδρεας Δημακη απο το Ζακακι Λεμεσου και ο Στελιος Ανδρεου επισης τριαντα χρονων απο τα Μεσανα της Παφου, μετεβαιναν το πρωι με διπλοκαμπινο για την κυνηγετικη τους εξορμηση, το αυτοκινητο τους ανετραπει κοντα στο χωριο Μεσανα και επεσε σε γκρεμο βαθους εκατον πενηντα μετρων.

Ο Ανδρεας Δημακης, βρηκε ακαριαιο το θανατο ενω ο Στελιος Ανδρεου, τραυματιστηκε σοβαρα και νοσηλευεται στο νοσοκομειο Παφου.


Και μια ματια στις καιρικες συνθηκες .

Αποψε ο καιρος θα ειναι μερικως συννεφιασμενος με ενδεχομενο ελαφρων τοπικων βροχων.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι 2 εως 3 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη μεχρι ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 16 βαθμους .

Αυριο ο καιρος θα ειναι και παλι συννεφιασμενος με τοπικες βροχες στα ορεινα το απογευμα.

Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοδυτικοι μεχρι νοτιοανατολικοι μετριοι 3 με 4 Μποφορ.

Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 26 βαθμους.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.00 run on Sunday, 5 November 1995 - 13:07:08