Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-06

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Παρουσια πολλων ξενων ηγετων και χιλιαδων προσωπικοτητων απο ολο το κοσμο, και με την υποσχεση του Αμερικανου προεδρου Μπιλ Κλιντον και των ηγετων του Ισραηλ και των Αραβων να συνεχισουν την πορεια εδραιωσης της ειρηνης στη Μεση Ανατολη, κηδευτηκε το απογευμα στην Ιερουσαλημ, ο δολοφονηθεις πρωθυπουργος του Ισραηλ, Γιτζχακ Ραμπιν.

Η σορος του πρωθυπουργου Ραμπιν, ταφηκε με ολες τις στρατιωτκες τιμες, διπλα στους αλλους ηγετες και εθνικους ηρωες του Ισραηλ, στο λοφο της Ιερουσαλημ, Χερτζλ.

Κατα την εναρξη της τελετης, οι σειρηνες, ηχησαν για δυο λεπτα, ακινητοποιωντας ολοκληρη τη χωρα.

Η Ισραηλινη κυβερνηση εχει κηρυξει διημερο πενθος για τη δολοφονια του πρωθυπουργου της, ενω οι σημαιες κυμματιζουν μεσιστιες.

Τον υστατο αποχαιρετισμο τους, απηυθυναν πρωτος, ο προεδρος του Ισραηλ, Εζερ Βαισμαν και στη συνεχεια ο Βασιλιας της Ιορδανιας, Χουσειν, ο προεδρος των Ηνωμενων Πολιτειων, ο εκτελων χρεη πρωθυπουργου του Ισραηλ Σιμον Περες, ο Αιγυπτιος προεδρος Χοσνι Μουμπαρακ και ο Γενικος Γραμματεας των Ηνωμενων Εθνων, Μπουτρος Γκαλι.

Ο πρωθυπουργος της Βρεττανιας Τζων Μειτζορ, ο Καγκελλαριος της Γερμανιας Χελμουτ Κολ, ο προεδρος της Γαλλιας Ζιακ Σιρακ και αλλοι ηγετες Ευρωπαικων χωρων, οπως και ο Ρωσος πρωθυπουργος Βικτωρ Τσερνομιρτιν, παρευρεθηκαν επισης στην κηδεια.

Απουσιασε ο ηγετης της Οργανωσης για την Απελευθερωση της Παλαιστινης, Γιασερ Αραφατ, ο οποιος, αν και ειχε εκφρασει την επιθυμια του να παραστει στην κηδεια, τελικα αποφασιστηκε να μην παραστει για λογους ασφαλειας και για αποφυγη τυχον επισοδιων.

Την Κυπρο, εκπροσωπησε στην κηδεια, ο προεδρευων της Δημοκρατιας Αλεξης Γαλανος και την Ελλαδα ο Υπουργος Εθνικης Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης.


Η Ευρωπαικη 'Ενωση δεν μπορει να προχωρησει στην Τελωνιακη Ενωση με την Τουρκια αν δεν υπαρξει λυση στο Κυπριακο.

Η Ελλαδα θα ασκηση ΒΕΤΟ σε οποιαδηποτε διευρυνση της Ενωσης σε περιπτωση που δεν υπαρξει προοδος στο Κυπριακο.

Σε σχετικες δηλωσεις προεβη στον ΛΟΓΟ ο αντιπροεδρος της Ελληνικης Βουλης Παναγιωτης Σγουριδης.


Οι εργασιες του πρωτου Παγκοσμιου Συνεδριου των Ερευνητικων Ιδρυματων του Ελληνισμου συνεχισθηκαν και σημερα με πληρη επιτυχια.

Αυριο θα απευθυνει χαιρετισμο στο ο συνεδριο ο πρωην πρωθυπουργος της Ελλαδος, Γεωργιος Ραλλης, ο οποιος εφθασε το απογευμα στην Κυπρο.

Σε δηλωσεις του στην Λαρνακα ανεφερε οτι το κυπριακο επηρεασθηκε δυσμενως απο την λανθασμενη πολιτικη στο Σκοπιανο που ακολουθησαν, τοσο η Κυβερνηση Μητσοτακη, οσο και η σημερινη του ΠΑΣΟΚ.


Την ανησυχια του εκφραζει ολοκληρος ο δικηγορικος κοσμος για τις επισημανσεις του πορισματος της διερευνητικης επιτροπης για τις κακοποιησεις κρατουμενων.

Συμφωνα με δηλωσεις του προεδρου του Συνδεσμου Ανθρωπινων Δικαιωματων, του Παγκυπριου Δικηγορικου Συλλογου, Λευκο Κληριδη, στην πρωινη ενημερωτικη εκπομπη του Λογου, θα συγκληθει μεθαυριο Τεταρτη εκτακτως ο Παγκυπριος Συνδεσμος Ανθρωπινων Δικαιωματων για να επιληφθει του πορισματος της Επιτροπης και για να λαβει συγκεκριμενες αποφασεις τις οποιες θα κοινοποιησει στον προεδρο της Δημοκρατιας, στον γενικο εισαγγελεα και τον υπουργο Δικαιοσυνης.


Ο προεδρος της Επιτροπης Αμυνας της Βουλης, Τακης Χατζηδημητριου, διεψευσε δημοσιευματα τα οποια εκαναν αναφορα σε διασπαση αποψεων, αναμεσα στην Επιτροπη Αμυνας και την Επιτροπη Εξωτερικων της Ελληνικης Βουλης, διασπαση, η οποια παρουσιαστηκε στη προσφατη κοινη συνεδρια των δυο επιτροπων, στην Αθηνα.

Ο κυριος Χατζηδημητριου, παραδεκτηκε οτι υπηρξαν διαφωνιες κατα τη διαρκεια της συσκεψης, αλλα οπως τονισε ξεπεραστηκαν.

Ανεφερε τελος οτι συντομα θα επισκεφθει την Κυπρο η Επιτροπη Αμυνας και Εξωτερικων της Ελληνικης Βουλης, ωστε οι δεσμοι να γινουν ισχυροτεροι αλλα να ξεπεραστουν και τυχον διαφωνιες.


Πολιτικη αναστατωση επικρατει στα κατεχομενα, καθως το Ρεπουμπλικανικο Τουρκικο Κομμα εξακολουθει να απορριπτει αξιωση του Ντενκτας, να απομακρυνει δυο απο τα στελεχη του, που περιλαμβανονται στον καταλογο των υποψηφιων, για να συμμετασχουν στη νεα ψευδοκυβερνηση συνασπισμου.

Ο Οζγκιερ Οζγκιουρ, υπενθυμισε στον Ντενκτας, οτι το Δημοκρατικο Κομμα του ψευδοπρωθυπουργου Χακιν Ατουν, ενεκρινε ηδη τις προτασεις του Ρεπουμπλικανικου Κομματος και επεκρινε τον κατοχικο ηγετη για την αρνητικη του σταση.

Εξαλλου, η κριση αναγκασε τον Χακκι Ατουν, να ματαιωσει μεταβαση του στο Στρασβουργο, για τις εργασιες της Πολιτικης Επιτροπης, της Κοινοβουλευτικης Συνελευσης του Συμβουλιου της Ευρωπης.


Ριγος θα καταλαμβανει συντομα οσους εργοδοτες απασχολουν παρανομους εργατες τονισε ο υπουργος εσωτερικων Ντινος Μιχαηλιδης, ανακοινωνοντας οτι συντομα θα κατατεθει στην βουλη νομοσχεδιο για παταξη του φαινομενου.

Ο κυριος Μιχαηλιδης ο οποιος ανελυσε τους προυπολογισμους του υπουργειου του ενωπιον της επιτροπης οικονομικων της βουλης, ανεφερε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τους Ελλαδιτες που ζουν στην Κυπρο.


Και μια ματια στις καιρικες συνθηκες που επεκρατησαν στην Κυπρο σημερα.

Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 27 βαθμοι και η πιο χαμηλη 12.

Στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 25 με 14.

Στην Λεμεσο 26 με 14.

Στην Κερυνεια και την Παφο 24 με 14 και τελος στον Προδρομο 16 με 10.

Αυριο ο καιρος θα ειναι ασταθης με βροχες κατα τοπους.

Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι μετριοι, μεχρι δυνατοι, 5 εως 6 μποφορ και η θαλασσα ταραγμενη και τοπικα κυματωδης.

Η θερμοκρασια θα φτασει τους 24 βαθμους στο εσωτερικο και τους 23 στα παραλια.

Την Τεταρτη και την Πεμπτη θα υπαρχουν ασταθεις καιρικες συνθηκες με πτωση της θερμοκρασιας.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.00 run on Monday, 6 November 1995 - 22:15:34