Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-14

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Με αντικατοχικες συγκεντρωσεις και πορειες, αρχιζουν αποψε και θα κορυφωθουν αυριο οι εκδηλωσεις καταδικης του ψευδοκρατους.

Στις επτα αποψε η φοιτητικη παραταξη Πρωτοπορεια και η μαθητικη Κινηση ΜΑΚΙ ΝΕΔΗΣΥ, διοργανωνουν μεγαλη αντικατοχικη πορεια για καταδικη του ψευδοκρατους.

Η πορεια θα καταληξει στο οδοφραγμα του Αγιου Κασιανου οπου θα πραγματοποιηθει συναυλια με αντικατοχικα τραγουδια.

Αντικατοχικη συναυλια θα πραγματοποιηθει στις εννεα το βραδυ και στο οδοφραγμα του Ληδρα Παλας απο Φοιτητικες Οργανωσεις του Πανεπιστημιου, την Ποφνε και την Συντονιστικη Επιτροπη Μαθητων Λευκωσιας-Κερυνειας.

Εν τω μεταξυ, σε κατασταση συναγερμου εχουν τεθει απο σημερα το πρωι οι αρχες ασφαλειας της Δημοκρατιας, προκειμενου να προλαβουν επεισοδια στην γραμμη Αντιπαραταξης, ενοψει των αποψινων και αυριανων εκδηλωσεων της νεολαιας.

Πρωτο μελημα της Αστυνομιας ειναι ο αποκλεισμος ολων των προσβασεων προς την Νεκρη Ζωνη.

Αντικατοχικες εκδηλωσεις πραγματοποιουνται στην Αθηνα, την Θεσσαλονικη, το Λονδινο και σε αλλα παροικιακα κεντρα.

Απο την αλλη, οι κατοχικες δυναμεις εντεινουν τις προκλησεις τους, επιδιωκοντας την δημιουργια εντασης, που θα τους επιτρεψει να αποπροσανατολισουν τους τουρκοκυπριους απο τα αδιεξοδα του καθεστωτος Ντενκτας.


Δυο Τουρκικα μαχητικα Αρ Εφ 4 παραβιασαν σημερα τον εναεριο χωρο της Δημοκρατιας.

Τα Τουρκικα μαχητικα παρεμειναν στον εναεριο χωρο της Δημοκρατιας για μια περιπου ωρα, απο τις 11:30 το πρωι μεχρι τις 12:30 και πραγματοποιησαν φωτοαναγνωριση απο υψος 30 χιλιαδων ποδων πανω απο τις περιοχες Παφου, Λεμεσου, Λαρνακας και Αμμοχωστου.

'Εχουν δοθει οδηγιες στη Μονιμη Αντιπροσωπεια της Δημοκρατιας στα Ηνωμενα 'Εθνη να καταγγειλει την παραβιαση.


Το 74,3 τοις εκατον των Κυπριων τασσονται υπερ της ενταξης της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση.

Αυτο κατεδειξε δημοσκοπηση η οποια διενεργηθη απο τις εικοσιτεσσερις Σεπτεμβριου μεχρι τις οκτω Οκτωβριου, σε δειγμα οκτακοσιων ατομων.

Εναντιον της ενταξης ταχθηκε το 16,6 τοις εκατον, ενω δεν απαντησε ποσοστο 9,1 τοις εκατον.

Ποσοστα στηριξης περαν του εβδομηντα τοις εκατον παρουσιασαν τα κομματα ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ, Φιλελευθεροι, ΕΔΕΚ και ΚΕΔ, ενω 50,7 τοις εκατον παρουσιασε το ΑΚΕΛ.

Τη δημοσκοπηση διεξηγαγε η εταιρεια Εμ εντ Ππι Γιουρο-ρησερτζ, σε παγκυπρια κλιμακα με στρωματοποιημενη και συστηματικη μεθοδο.


Ισχυρη εκρηξη σημειωθηκε λιγο πριν τις πεντε την αυγη, σε αυτοκινητο που ηταν σταθμευμενο σε ανοικτο χωρο, διπλα απο σταθμο βενζινης, στη λεωφορο Νικης στη Λευκωσια.

Απο την εκρηξη καταστραφηκε σχεδον ολοσχερως το αυτοκινητο, το οποιο ανηκει στο Χριστοφορο Κιτσιου, ιδιοκτητη εταιρειας πωλησεων αυτοκινητων.

Ομαδα πυροτεχνουργων της Αστυνομιας μετεβη αμεσως στο σημειο της εκρηξης και αφου απεκλεισε την περιοχη, αρχισε την συλλογη και εξεταση των τεκμηριων που βρεθηκαν.

Το μεσημερι συνεληφθη με δικαστικο ενταλμα για διευκολυνση των ανακρισεων, ο Πανος Βαρελλας, τριανταενος ετων απο την Δασουπολη.


Σε κρισιμη κατασταση νοσηλευεται στο Γενικο Νοσοκομειο Λευκωσιας, ο Χριστακης Κυριακου, εικοσιεπτα χρονων απο τη Λεμεσο, ο οποιος παρασυρθηκε χθες απο αυτοκινητο.

Συμφωνα με πληροφοριες, γυρω τεσσερεις το απογευμα, ο Κυριακου καυγαδισε με τον Θεμιστοκλη Χαραλαμπους -αλλως Θεμη- 70 ετων απο την Αγια Φυλα, ο οποιος τον κτυπησε στο κεφαλι με σιδερο.

Ο Κυριακου στην προσπαθεια του να διαφυγει για να ζητησει βοηθεια, διασταυρωσε τον παρακαμπτηριο δρομο Λεμεσου -Λευκωσιας παρα τον κυκλοφοριακο κομβο Αγιας Φυλας, οπου παρασυρθηκε απο διερχομενο αυτοκινητο.

Μεταφερθηκε στο Γενικο Νοσοκομειο Λεμεσου και στην συνεχεια, λογω της κρισιμοτητητας της καταστασης του, μεταφερηκε στο Νοσοκομειο Λευκωσιας.

Ο Κυριακου φερει πολλαπλα καταγματα στο κρανιο, ενω παρουσιασε και πνευμονικο οιδημα.


Οι τραπεζες εχουν ηδη υπερβει καθε οριο, βρισκοντας συνεχως τροπους για επιβαρυνση των πελατων τους, κατηγγειλε σημερα ο βουλευτης ΔΗΚΟ Αριστος Χρυσοστομου.

Ο κυριος Χρυοστομου, ο οποιος μιλουσε στην επιτροπη ελεγχου της βουλης για την καταστρατηγηση των προνοιων της περι τοκου νομοθεσιας απο τραπεζικα ιδρυματα, προσθεσε οτι ορισμενες τραπεζες απειλουν τους πελατες τους, ακομη και με κλεισιμο λογαριασμων.

Ο Διοικητης της Κεντρικης Τραπεζας, Αυξεντης Αυξεντιου, ανεφερε οτι η επιπλεον χρεωση για παραχωρηση δανειων κατα το 1994 ηταν κατα μεσο ορο 0,54 τοις εκατο, ενω το 1995 μειωθηκε στο 0,40 τοις εκατο.


Και να ριξουμε μια στις καιρικες συνθηκες που επεκρατησαν σημερα στην Κυπρο.

Στη Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 21 βαθμοι και η πιο χαμηλη 5, στην Αμμοχωστο και τη Λαρνακα 22 με 8 στη Λεμεσο η θερμοκρασια δεν καταμετρηθηκε, στην Κερυνεια και την Παφο 21 με 8 και τελος στον Προδρομο 11 με 3.

Αυριο ο καιρος θα ειναι και παλι αιθριος με λιγες μονο παροδικες νεφωσεις.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοανατολικοι μεχρι νοτιοανατολικοι μετριοι 3 εως 4 Μποφορ ενω στα ανατολικα και νοτιοανατολικα παραλια θα πνεουν μεχρι δυνατοι 4 εως 5 Μποφορ.

Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 23 βαθμους στο εσωτερικο και τα δυτικα παραλια, και στους 24 βαθμους στα νοτια παραλια.

Την Πεμπτη ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος με παροδικες νεφωσεις τις απογευματινες ωρες και η θερμοκρασια θα σημειωσει παραπερα μικρη ανοδο.

Την Παρασκευη ο καιρος θα καταστει σταδιακα μερικως συννεφιασμενος και η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη πτωση.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.00 run on Tuesday, 14 November 1995 - 14:13:43