Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-21

Logos Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Κυριες και κυριοι χαιρετε.
Με βομβα που ο ιδιος κατασκευαζε,η κρατουσε στα χερια του, εκτιμα η Αστυνομια οτι σκοτωθηκε χθες τη νυκτα στη Λαρνακα ο Ανδρος Καλοψιδιωτης, εικοσιεξη χρονων, απο το Παραλιμνι, ιδιοκτητης καφεστιατοριου στην Αγια Ναπα.

Ο Καλοψιδιωτης διαμελιστηκε και εκτιναχθηκε εξω απο το διαμερισμα οπου εσημειωθη η εκρηξη, η οποια , οπως διαπιστωσαν οι πυροτεχνουργοι, οφειλετο σε εκρηκτικο μηχανισμο με εκρηκτικη υλη υψηλης ισχυος.


Στα χερια του Προεδρου της Δημοκρατιας, βρισκεται απο σημερα το πρωι η γνωμοδοτηση του Γενικου Εισαγγελεα Αλεκου Μαρκιδη, αναφορικα με το πορισμα της διερευνητικης επιτροπης για τις κακοποιησεις πολιτων απο μελη της Αστυνομιας.

Το πορισμα, το οποιο αυριο θα τεθει ενωπιον του Υπουργικου Συμβουλιου, επιδωσε στον προεδρο, ο ιδιος ο Γενικος Εισαγγελεας.

Νωριτερα ο Προεδρος της Δημοκρατιας δεκτηκε και τον Υπουργο Διακαιοσυνης και Δημοσιας Ταξεως, Αλεκο Ευαγγελου.

Ο κυριος Ευαγγελου, ενημερωσε επισης τον προεδρο Κληριδη, για Θεματα ασφαλειας και για τα οσα συνεβησαν κατα την απουσια του στο εξωτερικο.

Επισης, οπως δηλωσε μετεφερε στον προεδρο της Δημοκρατιας τους ισχυρισμους του Μιχαλη Αεροπορου, περι αναμιξης πολιτικου προσωπου στις προσφατες δολοφονιες.


Η κατασταση, οπως αυτη διαμορφωθηκε, μετα τις τελευταιες προκλησεις των τουρκων, στην Γραμμη Αντιπαραταξης, καθως και αλλα θεματα που απτονται της αμυνας και της ασφαλειας, ηταν στο επικεντρο της συναντησης, του υπουργου Αμυνας και του Αρχηγου της Εθνικης Φρουρας, με το προεδρο της Δημοκρατιας.

Αμεσως μετα την συναντηση του με τον προεδρο της Δημοκρατιας, ο Υπουργος Αμυνας, Κωστας Ηλιαδης, επανελαβε οτι η κυβερνηση εξακολουθει να θεωρει τα τουρκικα εργα στον προμαχωνα Ροκας, στρατιωτικα, και συνεπως επιμενει στην αμεση καταστροφη τους.

ΟΙ κυριοι Ηλιαδης και Βορβολακος ενημερωσαν επισης των προεδρο της δημοκρατιας, για τις εξελιξεις στο θεμα της συλληψης του εθνοφρουρου Γιωργου Καροτσακη και του πολιτη της Δημοκρατιας Γιαννη Αποστολιδη.

Η Ηγεσια Ενικη Φρουρα συνεχισε ο υπουργος εχει επιστησει την προσοχη σε ολους τους εθνοφρουρους που υπηρετουν στην γραμμη αντιπαραταξης, ετσι ωστε να αποτραπει η επαναληψη παραμοιων περιστατικων.


Για αλλες τεσσερις ημερες παρετειναν σημερα την κρατηση του Εθνοφρουρου Γιωργου Καροτσακη, οι κατοχικες αρχες.

Ο Καροτσακης, ο οποιος ηδη κρατειται για δεκαεννεα ημερες, θα προσαχθει παλι, σε ψευδοδικαστηριο μετα την νεα κρατηση του , για να δικασθει δηθεν για την εισοδο του στο ψευδοκρατος.


Καθησυχαστικο ηταν το πρωτο ιατρικο ανακοινωθεν της ημερας για την πορεια της υγειας, του πρωθυπουργου της Ελλαδος Ανδρεα Παπανδρεου.

Ο αντιπροεδρος του Ωνασειου Καρδιοχειρουργικου κεντρου οπου νοσηλευεται ο κυριος Παπανδρεου, καθηγητης κυριος Γιωργος Σκαλεας, δηλωσε στις δυο το απογευμα, επειτα απο την εισαγωγη του , η εξελιξη της υγειας του ασθενους εμφανιζεται ικανοποιητικη και οτι για βελτιωση της αναπνευστικης λειτουργιας εφαρμοστηκε τις πρωτες πρωινες ωρες μηχανικη υποστηριξη και αντιμετωπιστηκε επιτυχως.

Ο κυριος Σκαλκεας απαντωντας σε ερωτηση ειπε οτι η κατασταση του πρωθυπουργου σαφεστατα βελτιωνεται.


Το θεμα της παραβιασης των ανθρωπινων δικαιωματων των εγκλωβισμενων της Καρπασιας θα τεθει στην τακτικη συνεδρια της μικτης κοινοβουλευτικης επιτροπης, Κυπρου- Ευρωπαικης Ενωσης.

Πολυμελης κοινοβουλευτικη αποστολη, με επικεφαλης τον Προεδρο της Βουλης Αλεξη Γαλανο ανεχωρησε σημερα για τις Βρυξελλες.

Στην αντιπροσωπεια, συμμετεχουν και παιδια που ηταν εγκλωβισμενα η εχουν γονεις εγκλωβισμενους.

Στην ογδοη συνοδο της Κοινοβουλευτικης επιτροπης Ευρωπαικης Ενωσης -Κυπρου θα συζητηθουν εκτος απο το θεμα των εγκλωβισμενων,η ενταξιακη πορεια της Κυπρου, η εφαρμογη του τεταρτου χρηματοδοτικου πρωτοκολλου,και η πολιτικη κατασταση στην Κυπρο.


Ο πρεσβης των ΗΠΑ, στη Λευκωσια Ριτσιαρντ Μπαουτσερ, εχει ζητησει συναντηση με τον προεδρο της Δημοκρατιας Γλαυκο Κληριδη, η οποια εχει ορισθη να πραγματοποιηθει αυριο.

Σε ερωτηση σχετικα με τις δηλωσεις του Προεδρου Κληριδη αναφορικα με την πιθανολογουμενη επισκεψη του Αμερικανου απεσταλμενου Ριτσιαρντ Μπιτι, ο κυριος Κασουλιδης ξεκαθαρισε οτι ο Προεδρος δεν μιλησε για συναντηση κορυφης και σημειωσε οτι δεν ετεθη ενωπιον του ο,τιδηποτε περι συναντησης κορυφης οποιασδηποτε μορφης.


Το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμενες Πολιτειες, διαδραματισαν τον κεντρικο ρολο στις καταφορες παραβιασεις των ανθρωπινων δικαιωματων απο τον Τουρκικο Στρατο, κατα τη διαρκεια των στρατιωτικων επιχειρησεων του, κατα των Κουρδων.

Σ'αυτο την συμπερασμα, καταληγει αναφορα που εδωσε στην δημοσιοτητα η παγκοσμια οργανωση προασπισης των ανθρωπινων δικαιωματων Humans Watch.

Στην ιδια αναφορα, προστιθεται οτι στις επιθεσεις του στρατου κατα των Κουρδων, χρησιμοποιουνται -κυριως- οπλα Αμερικανικης, Βρετανικης και Γερμανικης κατασκευης.

Η αναφορα καταγγελλει ακομη, τις βαναυσες μεθοδους των Τουρκικων αρχων, με ιδιαιτερη εμφαση στην καταστροφη χωριων, τις συνοπτικες εκτελεσεις και τα βασανιστηρια.

Συγχυση, εξακολουθει να επικρατει σε σχεση με τις συνεχιζομενες συνομιλιες για το Βοσνιακο στο Ντεητον του Οχαιο.

Ο Υπουργος Εξωτερικων των Μουσουλμανων Μοχαμμεντ Σατσιρμπεη, δηλωσε το πρωι, οτι οι συνομιλιες εχουν οδηγηθει σε αποτυχια.

Η πληροφορια, ωστοσο, διαψευστηκε απο τον εκπροσωπο του Αμερικανικου Υπουργειου των Εξωτερικων Νικολας Μπερνς.

Ο Αμερικανος εκπροσωπος, διαβεβαιωσε, οτι οι συνομιλιες δεν ναυαγησαν και μιλησε για συντομη διακοπη, διαβεβαιωνοντας οτι οι επαφες θα συνεχιστουν κα0'ολη την διαρκεια και την αποψινης νυχτας, εαν αυτο κριθει αναγκαιο.

Πεντε μηνες πριν γεννηθει το δευτερο του παιδι, βρηκε τραγικο θανατο στα συντριμια του φορτηγου αυτοκινητου , του οποιου επεβαινε.

Προκειται για τον Γιαννακη Πλατη τριανταπεντε χρονων απο το Μαμμαρι.

Ο Γιαννακης Πλατη οδηγουσε αυτοκινητο φορτωμενο με ξυλεια, το οποιο, σε κατηφορικο δρομο μεσα στη Βαση Επισκοπης , στην περιοχη "Χαππι Βαλλει " ανετραπη και τον κατεπλακωσε.


Πραγματοποιηθηκε το απογευμα πορεια με συνθημα "περπατω για μια γερη καρδια "που εντασσεται στο πλαισιο των εκδηλωσεων της εβδομαδας Καρδιας.

Η πορεια ξεκινησε στις τεσσερεις απο την πλατεια Ελευθεριας και αυτης ηγηθηκε ο υπουργος Υγειας Μανωλης Χριστοφιδης.

Κα0' ολη τη διαρκεια της εβδομαδας Καρδιας, θα διαμενεται διαφωτιστικο υλικο σε ολες τις πολεις και θα δοθουν διαλεξεις σε θεματα καρδιοπαθειων απο ειδικους ιατρους, οι οποιες θα ειναι ανοικτες για το κοινο.


Να ριξουμε και μια ματια στον καιρο που επικρατει στην Κυπρο.

Αποψε ο καιρος θα ειναι στην αρχη μερικα συννεφιασμενος με λιγες τοπικες βροχες. Αργοτερα οι νεφωσεις θα πυκνωσουν απο τα δυτικα και θα πεσουν βροχες και καταιγιδες. Οι ανεμοι θα ειναι μετριοι νοτιοδυτικοι 4 εως 5 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι ταραγμενη και τοπικα μεχρι κυματωδης.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 9 βαθμους στο εσωτερικο και στους 11 στα παραλια.

Αυριο θα επικρατουν ασταθεις καιρικες συνθηκες με βροχες και τοπικες καταιγιδες. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοδυτικοι και αργοτερα δυτικοι μετριοι μεχρι δυνατοι 5 εως 6 Μποφορ. Η θαλασσα θα ειναι ταραγμενη μεχρι κυματωδης και η θερμοκρασια θα φτασει τους 15 βαθμους.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Tuesday, 21 November 1995 - 14:01:08