Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-22

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.

Το Υπουργικο συμβουλιο αποφασισε σημερα, οτι εκ πρωτης οψεως συντρεχουν εξειδικευμενοι λογοι δημοσιου συμφεροντος, που πιθανον να δικαιολογουν τον τερματισμο των υπηρεσιων 12 μελων της αστυνομικης δυναμης.

Τα ονοματα των μελων αυτων της Αστυνομιας, αναφερονται στην εκθεση της Διερευνητικης Επιτροπης για την κακοποιηση πολιτων στον αστυνομικο σταθμο Λεμεσου.

Την αποφαση για την πιθανη αποπομπη των δωδεκα, ανακοινωσε σημερα ο κυβερνητικος εκπροσωπος Γιαννακης Κασουλιδης, και αιτιολογησε ο Γεννικος Εισαγγελεας της Δημοκρατιας Αλεκος Μαρκιδης, μετα τη συνεδρια του Υπουργικου συμβουλιου.


Μετα την επιτευξη λυσης στο Βοσνιακο, ανοιγει πλεον ο δρομος και για την λυση του Κυπριακου, δηλωσε ο πρεσβης των Ηνωμενων Πολιτειων στην Λευκωσια, Ριτσιαρντ Μπαουτσιερ, υστερα απο τη συναντηση που ειχε, με τον προεδρο της Δημοκρατιας.

Οι Ηνωμενες Πολιτειες προσθεσε, συνεχιζουν να εργαζονται προς αυτη την κατευθυνση.

Απαντωντας σε ερωτηση για την επικειμενη επισκεψη Μπιτι στην Κυπρο, ο κυριος Μπαουτσερ ειπε οτι δεν αναμενει οποιαδηποτε προοδο απο την επισκεψη αυτη, η οποια, οπως ανεφερε, θα ειναι διερευνητικη των θεσεων των δυο πλευρων, και θα εχει σαν σκοπο την προσεγγιση ολων των στοιχειων της λυσης, για να δημιουργηθουν με τον τροπο αυτο, οι συνθηκες διαπραγματευσης.


Στις 13 Δεκεμβριου θα αποφανθει η ολομελεια του Ευρωπαικου κοινοβουλιου σχετικα με την Τελωνειακη 'Ενωση της Τουρκιας με την Ευρωπαικη 'Ενωση.

Την αποφαση αυτη ελαβε σημερα το πρωι, η Επιτροπη Εξωτερικων Υποθεσεων της Ευρωβουλης, με 40 ψηφους υπερ και 15 κατα.

Οι Ελληνες Ευρωβουλευτες ζητησαν την αναβολη της εξετασης για τις αρχες του επομενου χρονου και για τον λογο αυτο μειοψηφισαν.


Εν τω μεταξυ, η Πρωθυπουργος της Τουρκιας, Τανσου Τσιλλερ, συνεχιζει να περιοδευει στις Ευρωπαικες πρωτευουσες, με στοχο την διασφαλιση της εγκρισης της τελωνιακης ενωσης της χωρας της, με την Ευρωπαικη Ενωση.

Σημερα η Τανσου Τσιλλερ, εξασφαλισε -οπως αλλωστε αναμενοταν- την πληρη υποστηριξη της Βρετανικης Κυβερνησης, στο αιτημα της Τουρκιας, για επικυρωση της τελωνιακης ενωσης, απο το Ευρωκοινοβουλιο.

Υστερα απο πρωινη συναντηση, που ειχε με την κυρια Τσιλλερ, ο Βρετανος Πρωθυπουργος, Τζων Μεητζορ, ανακοινωσε την πληρη υποστηριξη της χωρας του, στο Τουρκικο αιτημα.

Την ωρα της συναντησης, δεκαδες ομογενεις διαδηλωναν εξω απο την Πρωθυπουργικη κατοικια, εναντια στην Τουρκικη κατοχη της Κυπρου.

Η κυρια Τσιλερ, συναντηθηκε και με τον ηγετη του Εργατικου Κομματος, Τονυ Μπλερ, ο οποιος και εθεσε στην Τουρκαλλα Πρωθυπουργο, το θεμα της παραβιασης των ανθρωπινων δικαιωματων και το Κυπριακο.

Ο κυριος Μπλερ, επανελαβε στην Τουρκαλλα Πρωθυπουργο, οτι το Βρετανικο Εργατικο Κομμα, υποστηριζει ανεπιφυλακτα την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση.


Η αποφαση της εκτης Μαρτιου, θα μπορουσε να δρασει καταλυτικα και να πολλαπλασιασει τις πιθανοτητες μιας δικαιης και βιωσιμης λυσης του Κυπριακου, υπογραμμισε ο Υπουργος εξωτερικων, Αλεκος Μιχαηλιδης, μιλωντας χθες βραδυ, σε ειδικη εκδηλωση στην Γαλλικη Γερουσια.

Η εναρξη των ενταξιακων διαπραγματευσεων, εξι μηνες μετα την Διακυβερνητικη, τονισε ο Υπουργος Εξωτερικων, θα υποχρεωσει την Τουρκια να αναθεωρησει την σταση της στο Κυπριακο.

Εν τω μεταξυ, ο εκπροσωπος της Ισπανικης προεδριας τονισε στα μελη της Μικτης Κοινοβουλευτικης Επιτροπης Κυπρου Ευρωπαικης Ενωσης, οτι οι διαπραγματευσεις για ενταξη της Κυπρου και της Μαλτας στην Ευρωπαικη 'Ενωση, θα αρχισουν εξι μηνες μετα τη ληξη της Διακυβερνητικης και οχι εξι μηνες μετα την επικυρωση των αποτελεσματων.


Βελτιωση παρουσιαζει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου της Ελλαδας Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποιος νοσηλευεται στη Μοναδα Εντατικης Παρακολουθησης του Ωνασειου Καρδιοχειρουργικου Κεντρου.

Συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν, τα κλινικα και εργαστηριακα δεδομενα του τελευταιου εικοσιτετραωρου, επιτρεπουν να εκτιμηθει οτι η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου παρουσιαζει βελτιωση. Η αναπνευστικη λειτουργια αποκαθισταται και γι'αυτο ο πρωθυπουργος, αναπνεει πλεον χαρις στις δικες του προσπαθειες και οχι του αναπνευστηρα.

Ερωτηθεις για τη νεφρικη λειτουργια, ο αντιπροεδρος του Ωνασειου Κεντρου, Γρηγορης Σκαλκεας, δηλωσε οτι ειναι απολυτα ικανοποιητικη, ενω απαντωντας εαν ο Πρωθυπουργος, υπεβληθη σε ναρκωση, ειπε οτι αυτο συνεβη σταδιακα για να αντιμετωπιστει καλυτερα η κατασταση της υγειας του απο τους γιατρους.


Με τον ενα η τον αλλο τροπο ο Ανδρεας Παπανδρεου θα ειναι παρων στο συνεδριο του Αποδημου Ελληνισμου που αρχιζει στην Θεσσαλονικη στις 29 Νοεμβριου, δηλωσε ο υφυπουργος Αποδημου Ελληνισμου, Γρηγορης Νιωτης.

Σε δηλωσεις του στην Θεσσαλονικη, ο κυριος Νιωτης, εξεφρασε την αισιοδοξια του για την πορεια της υγειας του πρωθυπουργου και τονισε οτι Ανδρεας Ππανδρεου θα ειναι παρων.

Ειτε αυτοπροσωπως, ειτε αποστελλοντας το μηνυμα του ειτε μεσω τηλεορασεως ειπε χαρακτηριστικα ο κυριος Νιωτης.

Το Συμβουλιο Αποδημου Ελληνισμου ειναι πλεον μια πραγματικοτητα που υλοποιει την παγια επιθυμια εκατομυριων ομογενων μας δηλωσε ο Υφυπουργος Αποδημου Ελληνισμου Γρηγορης Νιωτης.


Υστερα απο πολυωρη συνεδρια, η Εκτελεστικη Επιτροπη της ΟΗΟ ΣΕΚ αποφασισε οπως αποδεχθει την μεσολαβητικη προταση του υπουργου Εργασιας και Κοινωνικων Ασφαλισεων, Ανδρεα Μουσιουττα, για την ανανεωση των συλλογικων συμβασεων στους Ημικρατικους Οργανισμους.

Οπως δηλωσε ο Γενικος Γραμματεας της ΟΗΟ ΣΕΚ, Παναγιωτης Καραβας, θα αρχισουν τωρα διαπραγματευσεις με τους αντιστοιχους οργανισμους για την συναψη συλλογικης συμβασης και θα ακολουθηθουν πιστα ολες οι προνοιες που αναφερονται στο κωδικα βιομηχανικων σχεσεων.

Η προταση Μουσιουττα προνοει αυξησεις σε παρεμφερη ωφεληματα, υψους 2%, ενα για το 95 και ενα για το 96 και μισθολογικες αυξησεις υψους 2.5% για το 1997.


Ο χρυσος ολυμπιονικης της Βαρκελωνης Πυρρος Δημας, κατεκτησε σημερα δυο χρυσα μεταλλια και ενα αργυρο, στην κατηγοριας των ογδοντατριων κιλων του παγκοσμιου πρωταθληματος της αρσης βαρων, το οποιο διεξαγεται στην Κινα.

Ο Δημας κατερριψε το δικο του παγκοσμιο ρεκορ στο Ζετε, σηκωνοντας 212.5 κιλα ενω ισοφαρισε και το δικο του παγκοσμιο ρεκορ στο συνολο με 387.5 κιλα.

Στο αρασε, τελος, ο Δημας κατεταγη δευτερος σηκωνοντας 175 κιλα.


Σφοδρη κακοκαιρια πληττει απο χθες την Ελλαδα. Αναποφευκτα τα προβληματα, που δημιουργηθηκαν τοσο στις οδικες οσο και στις θαλασσιες συγκοινωνιες.

Απο το πρωι κλειστο παραμενει το ενα ρευμα της οδου Αθηνων- Λαμιας, ενω με αντιολισθητικες αλυσιδες κινουνται τα οχηματα προς την Παρνηθα.

Η θερμοκρασια στην περιοχη της Κανταρας εφθασε τους μειον δωδεκα βαθμους κελσιου, ενω στο Βολο τους μειον τεσσερις βαθμους.

Λογω θυελλωδων ανεμων, εντασης εως και εννεα μποφορ, που πνεουν στο Αιγαιο δεν εκτελουνται τα δρομολογια απο τα λιμανια του Πειραια και της Ραφηνας προς τα νησια.

Κακοκαιρια επικρατει και στην Κρητη.


Και μια ματια στις καιρικες συνθηκες που επικρατησαν σημερα στην Κυπρο.

Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 13 βαθμοι και η πιο χαμηλη 4, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 15 με 7, στην Λεμεσο 15 με 10, στην Κερυνεια και την Παφο 17 με 9 και τελος στον Προδρομο 5 με 2.

Αποψε ο καιρος θα παραμεινει ασταθης με τοπικες βροχες και πιθανον μεμονωμενες καταιγιδες. Στις ψηλοτερες κορυφες του Τροοδους, η βροχη θα εναλλασσεται με χιονι. Οι ανεμοι αποψε θα ειναι δυτικοι μεχρι βορειοδυτικοι, μετριοι 3 μποφορ και τοπικα ιδιαιτερα στα δυτικα και τα νοτια παραλια θα ειναι μεχρι κυματωδης.

Η θερμοκρασια θα πεσει αποψε στους 4 βαθμους στο εσωτερικο και στους 7 στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι αστατος και ψυχρος με λιγες τοπικες βροχες και χιονονερο στις ψηλοτερες κορυφες του Τροοδους. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι κυριως μετριοι, 3 εως 4 μποφορ και σταδιακα θα ενισχυθουν σε δυνατους 4 εως 5 μποφορ. Η θαλασσα θα ειναι και παλι ταραγμενη και τοπικα στα προσηνεμα παραλια μεχρι κυματωδης. Η θερμοκρασια θα ανελθει αυριο στους 12 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 14 στα παραλια.

Την Παρασκευη και το Σαββατο ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος με παροδικες νεφωσεις. Η θερμοκρασια θα σημειωσει παραπερα πτωση.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Wednesday, 22 November 1995 - 12:40:32