Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-24

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.
Την συνταγματικοτητα της αποφασης του Υπουργικου Συμβουλιου για πιθανη αποπομπη των δωδεκα μελων της αστυνομιας, σε σχεση με την κακοποιση πολιτων, υποστηριξε σημερα η Κυβερνηση, δινοντας παραλληλα απαντηση στις επικρισεις των κομματων της αντιπολιτευσης.

Ο προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης, δηλωσε οτι το Υπουργικο Συμβουλιο, στηριχθηκε στο νομο του 1991 που ειχε ψηφισει ομοφωνα η Βουλη, και ο οποιος διδει εξουσιες στο σωμα, να εκδιωξει απο την αστυνομια, μελη της, οταν ο Γενικος Εισαγγελεας γνωματευσει οτι συντρεχουν γι'αυτο ειδικοι λογοι δημοσιου συμφεροντος.

Η διαδικασια, που προβλεπει η νομοθεσια, διαβεβαιωσε ο προεδρος Κληριδης, ακολουθειται με αυστηροτητα και με την καθοδηγηση παντοτε του Γενικου Εισαγγελεα.


Εν τω μεταξυ, ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης, εξαπελυσε δριμεια επιθεση εναντιον του ΑΚΕΛ και του Κινηματος Ελευθερων Δημοκρατων, καθως και κατα του προεδρου της κοινοβουλευτικης επιτροπης Εσωτερικων, Νικου Κατσουριδη.

Αντι το ΑΚΕΛ και το ΚΕΔ, να απολογηθουν και να δικαιολογησουν τις θεσεις τους, αφου επι διακυβερνησεων τους, συνεβαιναν σημεια και τερατα και θυμιζαν εποχη του Μεσαιωνα, υπογραμμισε ο κυριος Κασουλιδης, ερχονται σημερα να κατακρινουν, αντι να επαινεσουν τις ενεργειες της κυβερνησης.

Ευθυνη, επερριψε και στον κυριο Κατσουριδη, τον οποιο καλεσε να απαντησει, τι εκανε οταν ειδε απο τηλεορασεως ανθρωπινα ρακη να σερνονται στο δικαστηριο.

Ωστοσο, ο κυριος Κασουλιδης, παρα τις επιμονες ερωτησεις των δημοσιογραφων, αρνηθηκε να αποδωσει ευθυνες στην ηγεσια εκεινη της Αστυνομιας, υπο την οποια διαπραχθηκαν τα βασανιστηρια.


Την νομιμοτητα της αποφασης, εξ'αλλου, υποστηριξε και ο υπουργος Δικαιοσυνης και Δημοσιας Ταξεως, Αλεκος Ευαγγελου.

Το υπουργικο ειπε, ακολουθησε κατα γραμμα τον νομο και υστερα απο γνωματευση του Γενικου Εισαγγελεα.

Ο κυριος Ευαγγελου ανεφερε οτι εχουν ηδη ετοιμαστει επιστολες, προς τους ενδιαφερομενους, οι οποιες τυγχανουν νομικης επεξεργασιας, απο τον γερνικο Εισαγγελεα.

Οι δωδεκα αστυνομικοι, ανεφερε, θα κληθουν να υποβαλουν γραπτες παραστασεις.


Στην προετοιμασια του εδαφους για την επικειμενη επισκεψη Χολμπρουκ, στοχευει ο Ριτσιαρτ Μπιτυ, που φθανει στην Κυπρο αρχες Δεκεμβριου.

Ο προεδρος Κληριδης, δηλωσε σημερα οτι ο Αμερικανος διπλωματης, δεν φερνει οποιοδηποτε σχεδιο και επανελαβε οτι απαραιτητη προυποθεση για την επιτευξη προοδου, ειναι η μετακινηση της Τουρκικης πλευρας, απο τις γνωστες αδιαλλακτες θεσεις της.

Ο προεδρος Κληριδης, ανεφερε οτι δεν εχει πληροφοριες, αν οι Αμερικανοι εχουν θεσει χρονοδιαγραμμα για επιτευξη προοδου, στο Κυπριακο, στο διαστημα, μεταξυ Μαιου και Ιουνιου.


Σημαντικα χαρακτηριζονται τα αποτελεσματα των επαφων που ειχε στις Βρυξελλες και το Παρισσι ο υπουργος Εξωτερικων, Αλεκος Μιχαηλιδης.

Ο κυριος Μιχαηλιδης ελαβε μερος στο Συμβουλιο Υπουργων της Ευρωπαικης - Ευρωπαικης 'Ενωσης.

Ο Υπουργος Εξωτερικων χαρακτηρισε πολυ εποικοδοτικη την συναντηση του Συμβουλιου Υπουργων της Ενωσης στην οποια συμμετειχε και ο ιδιος και που ηταν η πρωτη στο πλαισιο του δομημενου διαλογου.

Κατα την συναντηση, ειπε, εκφραστηκε η εκτιμηση οτι η Κυπρος κινειται θετικα και γρηγορα στον τομεα της εναρμονισης.


Ολοι οι φακελοι των αγνοουμενων κατατεθηκαν στην Διευρενητικη Επιτροπη, εκτος ορισμενων περιπτωσεων οι οποιες θα διερευνηθουν περαιτερω.

Αυτο ανακοινωσε ο Κυβερνητικος Εκπροσωπος Γιαννακης Κασουλιδης, διευκρινιζοντας οτι στις περιπτωσεις των φακελων των αγνοουμενων που θα τυχουν περαιτερω επεξεργασιας, υπαρχει συμφωνη γνωμη και των Ηνωμενων Εθνων.

Εν τω μεταξυ, στη Διερευνιτικη Επιτροπη, η οποια συνηλθε σημερα και χθες, συζητηθηκε η ταξινομηση των φακελων καθως και οι μελλοντικες διερευνητικες της δραστηριοτητες.

Η Επιτροπη αναμενεται να αρχισει τις ερευνες της στις αρχες Δεκεμβριου.


Σταθερη βελτιωση παρουσιαζει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου της Ελλαδας, Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποιος νοσηλευεται στη Μοναδα Εντατικης Παρακολουθησης του Ωνασειου Καρδιοχειρουργικου Κεντρου.

'Οπως αναφερεται στο νεοτερο ιατρικο ανακοινωθεν η γενικη κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου εκτιμουμενη με κλινικα και εργαστηριακα δεδομενα παρουσιαζεται σταθερα βελτιωμενη. Η λοιμωξη υποχωρησε σημαντικα. Η αναπνευστικη λειτουργια αποκαθισταται βαθμιαια δινοντας την εντυπωση οτι συντομα θα μπορεσει να επιτευχθει η αποσυνδεση απο τον αναπνευστηρα.

Ο αντιπροεδρος του Ωνασειου Κεντρου, Γρηγορης Σκαλκεας, ανεφερε οτι για πρωτη φορα στο συμβουλιο των γιατρων παρεστη και ο διευθυντης αναισθησιολογος του Χερφιλντ, συνεργατης του Γιακουμπ, κυριος Ραιτ, ο οποιος εξετασε τον ασθενη και εξεφρασε την αισιοδοξια του για την πορεια της υγειας του.


Με τη σημερινη πολυωρη συνεδρια της, η τριμερης τεχνικη επιτροπη ολοκληρωσε τον κυκλο εργασιων της για την παραγωγικοτητα.

Η επιτροπη μελετησε τις βασικες αρχες που διεπουν την εφαρμογη προγραμματων για βελτιωση της παραγωγικοτητας σε συναρτηση με τις τεσσερεις πτυχες της, δηλαδη, την επαγγελματικη εκπαιδευση, τα ενθαρρυντικα συστηματα εργασιας, την ποιοτικη και ποσοτικη αξιοποιηση του χρονου εργασιας.

Η επιτροπη θα υποβαλει τις τελικες τις προτασεις, στον Υπουργο Εργασιας Ανδρεα Μουσιουττα, εντος της ερχομενης εβδομαδας.


Η ιστορια ενος λαου που κατεθεσε ενα εκατομμυριο ψυχες στην αιμοβορα μανια του Χιτλερ, επαναληφθηκε στις μερες μας κατα τροπο αχαρακτηριστο και με την επικληση της προστασιας των ανθρωπινων δικαιωματων.

Το στιγμα για την πολιτισμενη ανθρωποτητα, σκιαγραφησε ο Μητροπολιτης Μπατσκας Ειρηναιος Μπουλοβιτς, με τη μαρτυρια που εδωσε σε εκδηλωση την οποια οργανωσαν η Χριστιανικη Ενωση Κυπριων Επιστημονων και το Παγκυπριο Αντικατοχικο Κινημα.

Ο Σεβασμιοτατος σταχυολογησε δειγματα των αγριοτητων που εγιναν σε βαρος του Σερβικου Λαου υπο τα απαθη ομματα της υπολοιπης ανθρωποτητας, η οποια ηταν θυμα της παραπληροφορησης και δεκτης προπαγανδιστικης σκηνοθεσιας.

Με την ιδια κιβδηλη και αναληθη ενημερωση, ανεφερε ο Μητροπολιτης Μπουλοβιτς, απανθρωπα εγκληματα αποδοθηκαν αβασανιστα στους Σερβους.

Ο Μητροπολιτης Ειρηναιος Μπουλοβιτς υπογραμμισε οτι με τη συγκαταθεση των μεγαλων δυναμεων και με επικεφαλης τον αυτοκλητο πλανηταρχη μετετρεψαν την Σερβια σε Ευρωπαικο Κουβειτ και χαρακτηρισε τους βομβαρδισμους του ΝΑΤΟ, αισχος χωρις προηγουμενο στην ιστορια του πολιτισμενου κοσμου.

Βιοι παραλληλοι συνδεουν τον Σερβικο και Κυπριακο Λαο, ανεφερε στην εισαγωγικη του ομιλια ο Προεδρος του Παγκυπριου Αντικατοχικου Κινηματος Αρης Χατζηπαναγιωτου και τονισε οτι κοινος ειναι ο αγωνας και οι εχθροι οι ιδιοι.

Ο Σερβικος λαος δεν ειναι αναδελφος, κατεληξε ο κυριος Χατζηπαναγιωτου καλωντας τον Μητροπολιτη Μπουλοβιτς να μεταφερει το μηνυμα αυτο στον Σερβικο λαο.

Στενοι κι αδελφικοι οι δεσμοι των δυο λαων, ανεφερε στο χαιρετισμο του ο Μακαριωτατος Αρχιεπισκοπος, και εκφραση τουτου αποτελει η ποικολοτροπη βοηθεια προς τον χειμαζομενο λαο της Σερβιας.


Και μια ματια στις καιρικες συνθηκες που επεκρατησαν στην Κυπρο σημερα.

Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 12 βαθμοι και η πιο χαμηλη 4, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 14 με 5, στην Λεμεσο 14 με 7, στην Κερυνεια και την Παφο 14 με 9 και τελος στον Προδρομο μηδεν με 2 βαθμους κατω απο το μηδεν.

Αποψε ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος και ψυχρος. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι μετριοι 3 εως 4 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη ως ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 2 βαθμους στο εσωτερικο και στους 4 βαθμους στα παραλια με αποτελεσμα να σχηματιστει παγετος σε μερικες περιοχες.

Αυριο ο καιρος θα παραμεινει κυριως αιθριος. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι ως βορειοανατολικοι μετριοι 3 εως 4 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα παραμεινει χαμηλοτερη της κανονικης, γυρω στους 14 βαθμους στο εσωτερικο και στους 16 στα παραλια.

Την Κυριακη και την Δευτερα ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος και η θερμοκρασια θα σημειωσει σταδιακα ανοδο.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Saturday, 25 November 1995 - 20:32:02