Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-29

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

- Κυριες και κυριοι χαιρετε.

Ιδιαιτερα βαρυ ειναι το κλιμα στην Ελλαδα, μετα την επιδεινωση της καταστασης της υγειας του πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, η οποια παραμενει κρισιμη και στο τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν περιγραφεται δυσχερης.

Το ιατρικο ανακοινωθεν, διαψευδει τις φημες οτι ο Πρωθυπουργος ειναι κλινικα νεκρος, επιβεβαιωνει ομως οτι τοσο η αναπνευστικη, οσο και η νεφρικη λειτουργια του κυριου Παπανδρεου υποστηριζονται μηχανικα, ενω για πρωτη φορα, αναφερεται ο ορος επιδεινωση.

Στο Ωνασειο θα μεταβει και ο Προεδρος της Δημοκρατιας Γλαυκος Κληριδης, προκειμενου να ενημερωθει για την κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου.

Ο κυριος Κληριδης θα σταματησει στην Αθηνα κα0'οδον προς την Θεσσαλονικη, οπου θα μιλησει στο Παγκοσμιο Συνεδριο του Αποδημου Ελληνισμου.


Ανοιγει αυριο το πρωι, στο συνεδριακο κεντρο της Διεθνους Εκθεσης Θεσσαλονικης, η αυλαια του δεκαημερου συνεδριου, της πρωτης οργανωτικης συνελευσης του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου.

Χιλιοι περιπου συνεδροι καθως και εκπροσωποι σωματειων και οργανωσεων της Ομογενειας, θα παρακολουθησουν τις εργασιες του συνεδριου, την επισημη εναρξη των οποιων θα κηρυξει την Κυριακη ο προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος.

Σημερα εξαλλου, αργα το απογευμα, αναμενεται να αρχισουν οι εγγραφες των συνεδρων και οι προκαταρκτικες εργασιες του συνεδριου του αποδημου Ελληνισμου, το οποιο αναμενεται να αποτελεσει μια αξιολογη αρχη, για την ενεργοποιηση των επτα εκατομμυριων Ελληνων της διασπορας και την συνεργασια τους με την Ελλαδα.


Οι αρχες εχουν πληροφοριες για ολα τα προσφατα εγκληματα αλλα στερουνται νομικης μαρτυριας για αποτελεσματικη διωξη των ενοχων.

Ο Γενικος Εισαγγελεας της Δημοκρατιας μελετα μετρα που θα εισηγηθη στην κυβερνηση και τα οποια αποσκοπουν σε ενισχυση των διωκτικων αρχων.

Σχετικη δηλωση εκαμε σημερα ο Προεδρος Κληριδης, ο οποιος ανεφερε συναφως οτι ειναι γνωστοι οι δραστες ολων των προσφατων φονων, ορισμενοι απο τους οποιους δεν βρισκονται στη ζωη.

Για τους αλλους, ειπε, που βρισκονται στη ζωη δεν υπαρχουν ωστοσο επαρκεις μαρτυριες για να προσαχθουν ενωπιον της δικαιοσυνης.

Με αυστηροτητα μιλησε ο Προεδρος Κληριδης για το θεμα της συσκεψης αστυνομικων στη Λεμεσο για υποστηριξη προς τους δωδεκα, τονιζοντας οτι η κυβερνηση ειναι αποφασισμενη να εφαρμοση τους νομους χωρις επηρεασμους, με πασαν αυστηροτητα.

Ο κυριος Κληριδης διευκρινησε οτι οι δωδεκα ειχαν κληθη απο την Διερευνητικη Επιτροπη να καταθεσουν αλλα δεν προσηλθαν.


Εν τω μεταξυ ο κυβερνητικος εκπροσωπος Γιαννακης Κασουλιδης απεδωσε σε παρανοηση τις διαβεβαιωσεις του αρχηγου της αστυνομιας ενωπιον του υπουργικου συμβουλιου για την συγκεντρωση στη Λεμεσο.

Το υπουργικο συμβουλιο τονισε ο κυριος Κασουλιδης, δεν θεωρει οτι εξαπατηθηκε απο τον κυριο Ποταμαρη, ενω ευθυνες δεν επιρριπτονται, ειπε, ουτε και στον πολιτικο προισταμενο υπουργο δημοσιας ταξεως Αλεκο Ευαγγελου.

Ιδιαιτερα δριμυς ο εκπροσωπος της κυβερνησης τονισε οτι αν οντως εγινε τετοια συσκεψη, το θεμα θα παραπεμθει στον γενικο εισαγγελεα για να αποφανθει αν υπηρξε παρανομια για να ληφθουν τα αναλογα μετρα.


Το ΑΚΕΛ και το Σοσιαλιστικο Κομμα ΕΔΕΚ ζητησαν απο τον Προεδρο της Βουλης Αλεξη Γαλανο να εγγραφει στη Βουλη και συζητηθει κατα προτεραιοτητα, θεμα αναφορικα με την εξαρση του εγκληματος.


Ελευθερος αφεθηκε τελικα σημερα ο Παμπος Ψαρας, 32 χρονων απο το Στροβολο, ο οποιος συνεληφθη χθες βραδυ απο την αστυνομια για ανακρισεις αναφορικα με τη δολοφονια του Ρενου Πουμπουρη.

Ο Ψαρας δεν κατεστει τελικα δυνατο να οδηγηθει στο δικαστηριο καθοτι προεβαλε αλλοθι, το οποιο συμφωνα με γνωματευση που εδωσε ο Γενικος Εισαγγελεας δεν δικαιολογουσε προσαγωγη του στο δικαστηριο.

Στο μεταξυ εντονη δραστηριοποιηση επικρατουσε ολο το πρωι στον αστυνομικο σταθμο της Πυλης Παφου.

'Αντρες του ΤΑΕ πηγαινοερχονταν διαρκως για ερευνες προς την ανευρεση στοιχειων που θα οδηγησουν στην εξιχνιαση του φονου.

Ειδικοτερα αναζητειται το φονικο οπλο, το οποιο αν ανευρεθει θα δωσει φως στην ολη υποθεση ενω εξακολουθουν επισης να ανακρινονται ατομα τα οποια ειχαν σχεσεις με το θυμα.

Συμφωνα με πληροφοριες ο Ψαρας συνεληφθη μετα απο περιγραφη που εδωσαν στην αστυνομια αυτοπτες μαρτυρες της δολοφονιας, οι οποιοι και κληθηκαν να αναγνωρισουν τον υποπτο.


Προσπαθεια των Ηνωμενων Εθνων, ειναι να φερουν το συντομοτερο δυνατον, τον Προεδρο της Κυπριακης Δημοκρατιας και τον Ραουφ Ντενκτας σε μια παραγωγικη συναντηση.

Αυτο τονισε ο Αναπληρωτης Ειδικος Αντιπροσωπος του Γενικου Γραμματεα του ΟΗΕ στην Κυπρο, Γκουσταβ Φευσελ, μετα την, ενημερωτικης φυσεως, συναντηση που ειχε σημερα το πρωι με τον Προεδρο της Δημοκρατιας Γλαυκο Κληριδη.

Διευκρινησε παντως, οτι εκ των προτερων θα πρεπει να εξασφαλιστουν οι προυποθεσεις για την επιτυχια της συναντησης.

Προς το παρον, συμπληρωσε, δεν υπαρχει καμια προοδος.

Κληθεις να σχολιασει την επικειμενη Αμερικανικη πρωτοβουλια στο Κυπριακο, ο κυριος Φευσελ ειπε οτι τοσο ο ιδιος οσο και ο Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων βρισκεται σε διαρκη επαφη με τον Αμερικανικο παραγοντα και ελπιζει η επικειμενη επισκεψη Μπιτι να ειναι παραγωγικη.


Δεν υπαρχει ενδεχομενο αναβολης του προενταξιακου διαλογου της Κυπρου με την Ευρωπαικη Ενωση, δηλωσαν οι Υπουργοι Εξωτερικων Κυπρου και Ελλαδος κυριοι Μιχαηλιδης και Παπουλιας κατα την επιστροφη τους, στην Αθηνα, απο τη Βαρκελωνη οπου ειχαν λαβει μερος στην Ευρωμεσογειακη διασκεψη.

Σχολιαζοντας τις δηλωσεις του Ισπανου πρωθυπουργου Φελιπε Γκονζαλες οτι υπαρχει ενδεχομενο αναβολης, ο κ. Μιχαηλιδης ανεφερε οτι υπαρχει η προσφατη αποφαση του Συμβουλιου Υπουργων Εξωτερικων της Ευρωπαικης Ενωσης, η οποια επιβεβαιωνει οτι ο προενταξιακος διαλογος θα αρχισει εξι μηνες μετα το τελος της Διακυβερνητικης Διασκεψης και οτι η αποφαση αυτη δεν μπορει να αλλαξει.


Στις Βρυξελλες, οι Πρεσβεις των χωρων-μελων του ΝΑΤΟ, επεξεργαζονται τις τελικες λεπτομερειες της αναπτυξης της δυναμης, η οποια θα αναλαβει την εφαρμογη της ειρηνευτικης συμφωνιας, για την Βοσνια.

Το πρωτο αποσπασμα, θα αποτελειται απο δυο η τρεις χιλιαδες αντρες, οι οποιοι και αναμενεται να φθασουν στην Βοσνια στις αρχες τις επομενης εβδομαδας.

Χθες, η Ρωσια και η Βορειοατλαντικη Συμμαχια κατεληξαν σε κατ'αρχην συμφωνια αναφορικα με τους ορους της Ρωσικης συμμετοχης στην δυναμη.

Το Βοσνιακο κυριαρχει εξαλλου στις επαφες του Προεδρου των Ηνωμενων Πολιτειων Μπιλ Κλιντον στο Λονδινο, οπου -ο Αμερικανος ηγετης- πραγματοποιει επισημη επισκεψη


Σε νεα συμφωνια, γυρω απο το ζητημα της Βορειου Ιρλανδιας, κατεληξαν η Βρετανια και η Ιρλανδικη Δημοκρατια.

Η συμφωνια αφορα στην συνεχιση του διαλογου, παρα το ανεπιλυτο προβλημα του αφοπλισμου του Ιρλανδικου Δημοκρατικου Στρατου.

Οι υποστηριζομενοι απο το Λονδινο Βορειο-ιρλανδοι Προτεσταντες, αντεδρασαν εντονα στην εξαγγελια και ανακοινωσαν, οτι θα μπουκοταρουν τις επικειμενες συνομιλιες.

Την συμφωνια χαιρετησε και ο -επισκεπτομενος το Λονδινο- Αμερικανος Προεδρος Μπιλ Κλιντον.

Ο κυριος Κλιντον, θα επισκεφθει αυριο την Βορειο Ιρλανδια, πραγματοποιωντας την πρωτη επισκεψη, Αμερικανου Προεδρου στην περιοχη.


Ο Λουκας Παναγιωτου Λιμισης, 43 χρονων απο τον Αστρομεριτη, σκοτωθηκε τις πρωτες πρωινες ωρες σημερα σε θανατηφορο δυστυχημα που συνεβη στο δρομο Αστρομεριτη.

Ο Παναγιωτου βρηκε ακαριαιο θανατο οταν το διπλοκαμπινο που οδηγουσε κτυπησε κατω απο αγνωστες συνθηκες σε γεφυρι κοντα στο χωριο Περιστερωνα, γυρω στη μια μετα τα μεσανυχτα


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση για τον καιρο, αφου ριξουμε πρωτα, μια ματια στις σημερινες θερμοκρασιες.

Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 18 βαθμοι και η πιο χαμηλη 5.

Στην Αμμοχωστο και τη Λαρνακα 19 με 7.

Στην Λεμεσο 19 με 8.

Στην Κερυνεια και την Παφο 18 με 8 και τελος στον Προδρομο 11 με 4.

Αποψε ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι ως βορειοανατολικοι ασθενεις 2 εως 3 Μποφορ και η θαλασσα λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα πεσει στους 6 βαθμους στο εσσωτερικο και γυρω στους 7 στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος με παροδικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα τραπουν σταδιακα σε ανατολικους μετριους 3 εως 4 Μποφορ. Η θαλασσα θα παραμεινει λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα ανεβει στους 19 περιπου βαθμους.

Την Παρασκευη τοπικες νεφωσεις που θα σχηματιστουν γυρω στο μεσημερι δυνατο να δωσουν λιγες ελαφρες βροχες.

Το Σαββατο ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.



Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Wednesday, 29 November 1995 - 15:08:47