Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-01

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

- Κυριες και κυριοι χαιρετε.

Κρισιμη παραμενει η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου της Ελλαδος Ανδρεα Παπανδρεου.

Ωστοσο συμφωνα και με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν εμφαν- ιζεται σταθερη για δευτερο εικοσιτετραωρο.

Οπως ανεφερε ο αντιπροεδρος του Ωνασειου καρδιοχειρουργικου κεντρου Γρηγορης Σκαλκεας, ο πρωθυπουργος συνεχιζει να υποστηριζεται απο αναπνευστηρα και τεχνητο νεφρο, ενω η καρδιακη λειτουργια παρουσιαζεται αμεταβλητη.

Εν τω μεταξυ συμφωνα με πληροφοριες που μετεδωσε το Αθηναικο Πρακτορειο Ειδησεων, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να επιχειρηθει σημερα, η σταδιακη αποσυνδεση του πρωθυπουργου απο τον αναπ- νευστηρα, προκειμενου να αποτραπει ο κινδυνος λοιμωξεων.

Αναμενεται εξαλλου ειδικο μηχανημα απο την Βρεττανια το οποιο θα υποστηριζει την αναπνευστικη λειτουργια του κυριου Παπανδρεου εξωθωρακικα.


Με τον προεδρο της Ελληνικης Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο, συναντηθηκε σημερα, στην Αθηνα, ο προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυ- κος Κληριδης, ο οποιος βρισκεται απο προχθες στην Ελληνικη πρωτευουσα, εν οψει της μεταβασεως του στην Θεσσαλονικη, οπου, την ερχομενη Κυριακη θα προσφωνησει το Συμβουλιο Αποδημου Ελλη- νισμου.

Ο Προεδρος Κληριδης μεταβαινει αυριο στη Θεσσαλονικη μαζι με τον Προεδρο Στεφανοπουλο.


`Υστερα απο προσκληση της Ελληνικης κυβερνησης, ο Αρχιεπισκοπος, μεταβαινει αυριο στη Θεσσαλονικη, οπου θα προσφωνησει, την Κυριακη, την Πανηγυρικη Συνεδριαση της Πρωτης Οργανωτικης Συνδι- ασκεψης, του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου.

Στη διαρκεια της εκει παραμονης του, ο Μακαριωτατος, θα εχει επ- ισης επαφες με εκκλησιαστικους και πολιτικους παραγοντες της χωρας και εκπροσωπους των ανα τον κοσμο Ελληνων Αποδημων.


Την δικτυωση των Ομογενιακων Μεσων Μαζικης Ενημερωσης ωστε να μπορεσουν με την βοηθεια ενος συντονιστικου οργανου να βοηθησουν και να συμβαλουν στην προβολη των εθνικων θεματων, αλλα και στην διατηρηση της εθνικης ταυτοτητας του ελληνισμου της διασπορας, εισηγηθηκε ο Υφυπουργος Αποδημου Ελληνισμου Γρηγορης Νιωτης.

Ο κυριος Νιωτης μιλουσε στην διαρκεια ειδικου φορουμ των δημο- σιογραφων των Ομογενειακων Μεσων Μαζικης Ενημερωσης, οι εργασιες του οποιου αρχισαν σημερα στην Θεσσαλονικη στο πλαισιο του Συ- νεδριου του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου.

Ο Υπουργος Μακεδονιας Θρακης Κωνσταντινος Τριαριδης ανεφερε οτι θα δημιουργηθει στην Θεσσαλονικη Τραπεζα Πληροφοριων για τα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης με την συνεργασια της ΕΤ3 και του Μακεδονικου Πρακτορειου Ειδησεων, η οποια θα αποτελει για τους δημοσιογραφους το σημειο αφετηριας για οποιαδηποτε επαφη η πληροφορια στον χωρο των Βαλκανιων και της Ανατολικης Ευρωπης.


Μετα την σαφη προειδοποιηση του Προεδρου της Δημοκρατιας, οτι η κυβερνηση δεν θα δεχθει αλλο την κατασταση, αναφορικα με την μη εξιχνιαση αρκετων εγκληματων, πραγματοποιηθηκε στη Αστυνομικη Διευθυνση Λεμεσου, ευρεια συσκεψη, με την συμετοχη της ηγεσιας της Δυναμης, στην οποια τεθηκε τοσο το θεμα της εξαρσης του εγ- κληματος και οι τροποι παταξης του, οσο και το θεμα των 60.

Στη συσκεψη πηραν μερος, ο Αρχηγος της Αστυνομιας, Ανδρεας Πο- ταμαρης, ο Υπαρχηγος Κωστας Παπακωστας και ο Βοηθος Αρχηγος Διοικησης Στεφος Ζαβρος, καθως και αλλοι αξιωματικοι της Αστυ- νομικης Διευθυνσης Λεμεσου.

Πληροφοριες αναφερουν οτι η ηγεσια της Αστυνομιας, προειδοποιησε τα μελη του σωματος, οτι δεν θα ανεχθει ολιγωρια στην εκτελεση των καθηκοντων τους και θα ειναι πιεστικη, στην αναγκη εξευρεσης μαρτυριων που θα οδηγησουν στην εξιχνιαση εγκληματων.

Καλεσε επισης τους αξιωματικους να αναλαβουν τις ευθυνες τους, ωστε να παταχθει το εγκλημα και να περισωθει το γοητρο της Αστυ- νομιας.


`Εγινε σημερα στο ΚΕΝ Λεμεσου η ορκωμοσια των πρωτων 224 Ελλαδ- ιτων Εθελοντων Πενταετους Υποχρεωσεως.

Σε ομιλια του κατα την τελετη της ορκωμοσιας ο Υπουργος Αμυνης Κωστας Ηλιαδης, διαβεβαιωσε οτι ο κυπριακος ελληνισμος μπορει να ειναι απολυτα βεβαιος οτι γινεται ο,τι πρεπει να γινει, για να διασφαλιστει η ειρηνη και η ασφαλεια του.

Ο θεσμος των ΕΠΥ, ειπε ο κυριος Ηλιαδης ενισχυει τις προσπαθειες για πληρη, ουσιαστικη, ποιοτικη αναβαθμιση των επιχειρησιακων ικανοτητων της Εθνικης Φρουρας.


Οσοι επιθυμουν την λυση του Κυπριακου εχουν καθηκον και υποχ- ρεωση να ξεκαθαρισουν στην τουρκικη πλευρα, οτι η ευρωπαικη προοπτικη της Κυπρου, δεν μπορει να καταστει ομηρος της τουρκικης αδιαλλαξιας.

Αυτο τονισε σημερα ο εκπροσωπος της κυβερνησης Γιαννακης Κασουλιδης, οταν κληθηκε να σχολιασει, πληροφοριες του τουρκικου και του Τουρκοκυπριακου Τυπου, συμφωνα με τις οποιες ο Τουρκος Υπουργος εξασφαλισε απο πεντε ευρωπαικες χωρες διαβαιβεωσεις οτι η Κυπρος δεν θα ενταχθει εαν προηγουμενος δεν επιλυθει το κυπριακο.


Με στοχο την προωθηση της ενταξιακης πορειας τη Κυπρου, το ΑΔΗΣΟΚ, και το τουρκοκυπριακο κομμα "Νεα Κυπρος" προχωρησαν σημερα στην δημιουργια Μονιμης Δικοινοτηκης Επιτροπης για ευρωπαικα θεματα.

Την συσταση της επιτροπης χαιρετησε και η Κυπριακη κυβερνηση.


Δριμυ κατηγορω εναντιον της Συγκυβερνησης, εξαπελυσε σημερα ο Προεδρος του Κινηματος Ελευθερων Δημοκρατων Γιωργος Βασιλειου.

Ο κ. Βασιλειου μιλωντας σε σημερινη δημοσιογραφικη διασκεψη, αναφερθηκε σε ελλειψη δημοκρατικοτητας κατηγορωντας την Κυβερνηση για αυθαιρεσια και αυταρχισμο.

Υποστηριξε ακομη οτι υπαρχει οπισθοδρομηση οσον αφορα τους χειρ- ισμους του κυπριακου προβληματος, εξ'αιτιας της πολιτικης της κυ- βερνησης να εγκαταλειψει τα ψηφισματα των Ηνωμενων Εθνων.

Παραλληλα εξεφρασε την αισιοδοξια οτι το Κινημα Ελευθερων Δημοκρατων θα εξασφαλισει διψηφιο ποσοστο στις επικειμενες βουλευτικες εκλογες και θα δημιουργησει αυτονομη κοινοβουλευτικη ομαδα.


Στη Γαλλια δεκαδες φοιτητες και αστυνομικοι τραυματιστηκαν στα βιαια επισοδεια που σημειωθηκαν σε ολη τη χωρα κατα τις εκδηλωσεις διαμαρτυριας των φοιτητων οι οποιοι ζητουν αυξηση του διδακτικου προσωπικου και των δαπανων για τη βελτιωση των πανεπηστημιακων εγκαταστασεων

Οι διαδηλωτες συγκρουσθηκαν με την αστυνομια, εκαψαν αυτοκινητα και εσπασαν βιτρινες.


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση του καιρου ο οποιος αποψε θα ειναι αιθριος.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοανατολικοι ως βορειοι ασθενεις εως μετριοι 3 εως 4 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στο εσωτερικο στους 7 βαθμους και γυρω στους 10 βαθμους στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι και παλι αιθριος με λιγες τοπικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοανατολικοι ασθενεις εως μετριοι 3 εως 4 μποφορ και η θαλασσα θα παραμεινει λιγο ταραγμενη.Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 20 βαθμους.


υ
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Friday, 1 December 1995 - 12:21:32