Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-02

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

- Κυριες και κυριοι χαιρετε.
Αμεταβλητη εξακολουθει να παραμενει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, συμφωνα με το νεοτερο ιατρικο ανακοινωθεν.

Στο ανακοινωθεν, το οποιο διαβασε στους δημοσιογραφους ο καθηγητης Σκαλκεας, αναφερεται οτι η αιμοκαθαρση με τεχνητο νεφρο συνεχιζεται και αποδιδει ικανοποιητικα. Η μηχανικη υποστηριξη της αναπνοης του ασθενους συνεχιζεται παρολο που υπαρχουν ενδειξεις οτι βελτιωνεται η ικανοτητα του πρωθυπουργου, να αναπνεει χωρις μηχανηματα.

Η αναπνευστικη λειτουργια του πρωθυπουργου, βασιζεται τοσο στη μηχανικη υποστηριξη, ανεφερε ο κυριος Σκαλκεας οσο και στην κατα περιοδους αναπνοη του πρωθυπουργου με τις δικες του δυναμεις.

Η αποσυνδεση του απο τον αναπνευστηρα, προσθεσε, θα κριθει αυ- ριο.

Τον πρωθυπουργο επισκεφθηκε σημερα στο Ωνασειο Καρδιοχειρουργικο Κεντρο, ο Αρχιεπισκοπος Βορειου και Νοτιου Αμερικης, Ιακωβος, οπου και ενημερωθηκε για την πορεια της υγειας του.

Ο Αρχιεπισκοπος μετεφερε τις ευχες της ομογενειας της Αμερικης για την αποκατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου.


Στον επιτροπο διοικησεως οδηγειται η υποθεση της απελευθερωσης του μεγαλολαθρεμπορου Γιουσουφ Ειμες, για να εξετασει τους ισχυρισμους για κακοποιηση του κατα τη διαρκεια της κρατησης του.

Αναπαντητο, ωστοσο, παραμενει το ερωτημα για το ποιος θα συλλα- βει ξανα τον μεγαλολαθρεμπορο Γιουσουφ Ειμες, σε περιπτωση που ο επιτροπος διοικησεως, αποφανθει οτι οι ισχυρισμοι του τουρ- κοκυπριου αποδεικτουν ψευδεις.

Ο Γενικος Εισαγγελεας Αλεκος Μαρκιδης, υπεραμυνθηκε της αποφασης του για απελευθερωση, τονιζοντας οτι θα ηταν αδυνατο να υποστηρικτει υποθεση ενωπιον του κακουργιοδικειου, δεδομενων των πιστοποιητικων που εκαναν λογο για κακοποιηση.

Απο την πλευρα του, ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης, επεσημανε οτι η απελευθερωση αποδεικνυει οτι τηρουνται οι θεσμοι στην Κυπριακη δημοκρατια τοσο για τους ελλη- νοκυπριους οσο και για τους τουρκοκυπριους.


Σε μια προσπαθεια του να δημιουργησει ενταση, σε πολιτικο επιπεδο αυτη την φορα, ο Ντενκτας ισχυριστηκε οτι ασκηθηκαν πιεσεις προς την Ελληνοκυπριακη πλευρα, τοσο απο την Ειρηνευτικη Δυναμη των Ηνωμενων Εθνων, οσο και απο διαφορους πρεσβεις, για απελευθερωση του Τουρκοκυπριου λαθρεμπορα, Οσμαν Εργκαν Γιουσουφ.

Ο Ντενκτας μιλησε, για δηθεν απανθρωπη ενεργεια των Ελλη- νοκυπριων, και εκμεταλλευτηκε την ευκαιρια να προπαγανδισει για αλλη μια φορα και να πει χαρακτηριστικα οτι με τετοιο χαρακτηρα, δεν ειναι δυνατο να οδηγηθουμε στην ειρηνη.


Σημαντικο γεγονος για τον Ελληνισμο, χαρακτηρισε το συνεδριο των Αποδημων, ο προεδρος της Δημοκρατιας Γλαυκος Κληριδης.

Σε δηλωσεις του, κατα την αφιξη του στη Θεσσαλονικη, ο προεδρος Κληριδης, υπογραμμισε την Οικουμενικοτητα του συνεδριου, το οποιο οπως ειπε, θα ασχοληθει με τα εθνικα προβληματα που αντιμετωπιζει η μεγαλη πατριδα, η Ελλαδα.

Αναφερομενος στο Κυπριακο και στην επισκεψη Μπιτι, ο προεδρος της Δημοκρατιας δηλωσε, οτι προκειται για προκαταρκτικες συ- ναντησεις, και οτι απο τις πληροφοριες που υπαρχουν, δεν προκειται να φερει οποιεσδηποτε προτασεις.

Απλως, ανεφερε ο προεδρος Κληριδης, ο κυριος Μπιτι θα βολι- δοσκοπησει τις δυο πλευρες αναφορικα με τις θεσεις τους στα βασι- κα θεματα του Κυπριακου.

Κληθεις να σχολιασει κατα ποσο ο κυριος Μπιτι θα επιδιωξει συ- ναντηση υψηλου επιπεδου, ο προεδρος της Δημοκρατιας, εξεφρασε την εκτιμηση οτι σε αυτο το σταδιο, ο Αμερικανος διπλωματης δεν μελε- τα κατι τετοιο.


Ο Αποδημος ελληνισμος ειναι Στρατος του Εθνους, που θα πρεπει να χρησιμοποιηθει για την υπερασπιση των Εθνικων δικαιων, δηλωσε πριν την αναχωρηση του για την Θεσσαλονικη, ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος.

Ο Μακαριωτατος θα προσφωνησει αυριο Κυριακη, την Πανηγυρικη Συ- νεδριαση της πρωτης Οργανωτικης Συνδιασκεψης, του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου.

Ο Προκαθημενος της Εκκλησιας της Κυπρου, επεσημανε το ρολο που μπορουν να διαδραματισουν οι Ελληνες Αποδημοι, τοσο στο Κυπριακο, οσο και στον αγωνα αποκαταστασης των ανθρωπινων δικαιωματων στο νησι μας.

Στη διαρκεια της εκει παραμονης του, ο Μακαριωτατος θα εχει επαφες με εκκλησιαστικους και πολιτικους παραγοντες της χωρας και εκπροσωπους των ανα τον κοσμο Ελληνων αποδημων.


Μυστικη συναντηση με τον λεγομενο πρεσβη της Τουρκιας στα κα- τεχομενα, Αιταν Καραχατ, ειχε την Τριτη στο Βαρωσι, ο πρεσβης των Ηνωμενων Πολιτειων στην Λευκωσια, Ριτσιαρντ Μπαουτσιερ.

Αυτο, τουλαχιστον υποστηριζει, η Τουρκοκυπριακη εφημεριδα "Κιπρις" σε σημερινο πρωτοσελιδο δημοσιευμα της, αναφεροντας οτι οι δυο ειχαν γευμα εργασιας, αλλα η συναντηση κρατηθηκε μυστικη απο τα Μεσα Ενημερωσης.

Η Τουρκοκυπριακη εφημεριδα πιστευει οτι στη συναντηση, συζητηθηκε το θεμα των Βαρωσιων, η επικειμενη επισκεψη Μπητι και αλλες πτυχες του Κυπριακου.

Συμφωνα με την Κιπρις, η συναντηση πραγματοποιηθηκε παρουσια Αμερικανων και Τουρκων αξιωματουχων και διηρκησε δυο ωρες.


Στους σημερινους ποδοσφαιρικους αγωνες της εννατης αγωνις- τικης του πρωταθληματος Λομπαρντ Νατγουεστ, σημειωθηκαν τα ακολουθα αποτελεσματα

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 3-0

ΑΕΚ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2-2

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 1-2

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΛΚΗ 3-0 και

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-1


Να ριξουμε μια ματια στις καιρικες συνθηκες που επικρατησαν σημερα στην Κυπρο.

Στη Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 18 βαθμοι και πιο χαμηλη 6.

Στην Αμμοχωτο και Λαρνακα 20 με 9.

Στην Λεμεσο 19 με 10.

Στην Κερυνεια και την Παφο 20 με 9 και τελος στον Προδρομο 8 με 3.

Αποψε ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικουι ως βορειοανατολικοι ασθενεις, 3 μποφορ και η θαλασσα λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα πεσει τις αυγινες ωρες στους 7 βαθμους στο εσωτερικο και στους 10 βαθμους στα παραλια.

Αυριο θα εμφανιζονται κατα διαστηματα παροδικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι κυριως βορειοανατολικοι, ασθενεις ως μετριοι 3 εως 4 μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη ενω στις προσηνεμες περιοχες το απογευμα, μεχρι ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 19 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 21 βαθμους στα παραλια.

υ


Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Saturday, 2 December 1995 - 15:03:07