Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-06

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Με τις τελικες τοποθετησεις των δυο πλευρων πανω στα συστατικα στοιχεια του Κυπριακου προβληματος, επιστρεφει στην Ουασιγκτων, ο Ριτσιαρντ Μπιτι, επειτα απο τις διημερες επαφες του στη Λευκωσια.

Ο Ριτσιαρντ Μπιτι, ο οποιος αναχωρει αυτη την ωρα απο το Αεροδρομιο Λαρνακος, ειχε χθες και σημερα δυο συναντησεις με τον Προεδρο Κληριδη και δυο με τον Ραουφ Ντενκτας, απο τους οποιους, οπως ανεφερθη ως σκοπος της αποστολης του, ζητησε να δωσουν τελικες διευκρινησεις των θεσεων τους, προκειμενου να διερευνηθει το ενδεχομενο προωθησεως απ'ευθειας συνομιλιων.

Κυριαρχα θεματα κατα τη διαρκεια των επαφων, οπως εγνωσθη, ηταν η ασφαλεια και το θεμα της ενταξης στην Ευρωπαικη `Ενωση.

Σ'ο,τι αφορα το θεμα της ασφαλειας, ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι εμεις ειμαστε ετοιμοι να δεχθουμε ακομη και αυριο πολυεθνικη δυναμη, στην οποια να συμμετεχουν και ελληνικα και τουρκικα στρατευματα, αρκει να το δεχθουν και οι Τουρκοκυπριοι.

Μετα και τη δευτερη συναντηση του με τον Ραουφ Ντενκτας ο κυριος Μπιτι δηλωσε οτι δεν ειναι σε θεση ακομη να πει κατα ποσο υπαρχει εδαφος για να αρχισει διαδικασια, εκ του συνεγγυς συνομιλιων.

Επισης δηλωσε οτι κατα τις επαφες του συζητηθηκαν διαφοροι συνδυασμοι των ιδεων, που ηδη βρισκονται στο τραπεζι, με σκοπο να βρεθουν τροποι συνεχισεως της διαδικασιας.


Χωρις να κομιζει νεες προτασεις και χωρις νεες ιδεες εφθασε το απογευμα στην Κυπρο ο Βρετανος ανωτερος διπλωματης Γουωρεν Γκας, ο οποιος ειναι επικεφαλης του τμηματος Νοτιου Ευρωπης, στο Βρετανικο Υπουργειο Εξωτερικων.

Οπως δηλωσε ο Βρετανος διπλωματης, ηλθε να ενημερωθει, να ακουσει καποιες ιδεες και να τις προωθησει.

Κατα τη διαρκεια της παραμονης του στην Κυπρο θα εχει συναντησεις με τον Προεδρο της Δημοκρατιας, τον Υπουργο Εξωτερικων και τον κατοχικο ηγετη Ραουφ Ντενκτας.

Οπως δηλωσε ο κυριος Γκας, μολις επιστρεψει στο Λονδινο θα εχει επαφες με τον Ειδικο Συντονιστη για το Κυπριακο στο Αμερικανικο Υπουργειο των Εξωτερικων Τζιμ Ουιλλιαμ.


Κρισιμες εξακολουθουν να παραμενουν οι αμεσως επομενες ωρες για τον πρωθυπουργο της Ελλαδος Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποιος αναμενεται, τωρα το απογευμα, να υποβληθει σε τραχειοστομια.

Με την τραχειοστομια θα υποβοηθηθει καλυτερα η αναπνευστικη λειτουργια του πρωθυπουργου, αφου η αποσυνδεση του απο τον αναπνευστηρα δεν κατεστη μεχρι σημερα εφικτη.

Συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν, το οποιο διανεμηθηκε γραπτως στους δημοσιογραφους, η κατασταση της υγειας του κυριου Παπανδρεου παραμενει αμεταβλητη και η αναπνευστικη λειτουργια εξακολουθει να υποβοηθειται με αναπνευστηρα εναλλα3, με ολικη και μερικη μηχανικη υποστηριξη.

Επισης η νεφρικη λειτουργια εξακολουθει να υποστηριζεται με τεχνητο νεφρο, ενω η καρδιακη λειτουργια παραμενει αμεταβλητη.


Στα κατεχομενα κρατειται ο Γεωργιος Αποστολου Χριστοφη, 42 χρονων απο τα Λειβαδια Λαρνακας.

Ο Χριστοφη, οπως πληροφορησε σημερα τις αρχες της Δημοκρατιας η Αστυνομια της Βρετανικης Βασης Δεκελειας, περασε στα κατεχομενα προ δυο ημερων με το αυτοκινητο του, απο την περιοχη του Περγαμου.

Ο Χριστοφη εχει δυο αδελφους αγνοουμενους και, οπως ανεφεραν συγγενεις του, πολυ συχνα εξεφραζε ανησυχια για την τυχη τους.

Οι αρχες της Δημοκρατιας προβαινουν σε παραστασεις μεσω των Ηνωμενων Εθνων για την απελευθερωση του.

Εν τω μεταξυ οι κατοχικες αρχες παρουσιασαν παλι σημερα το νεαρο Γιαννη Αποστολιδη σε λεγομενο δικαστηριο, που διεταξε την κρατηση του για αλλες οκτω ημερες.

Ο Γιαννης Αποστολιδης κρατειται στα κατεχομενα απο τις 16 Νοεμβριου.


Τρεις ωρες προτου αναχωρησει για την χωρα της η 29χρονη Βουλγαρα Μινκα Κριστοβα Πετροβα, βρεθηκε νεκρη στο δωματιο της, στο υπογειο της μπυραριακ, οπου εργαζοταν.

Το πτωμα βρηκε στις 6 το πρωι ο ιδιοκτητης της μπυραριας, ο οποιος θα μετεφερε τη Βουλγαρα στο αεροδρομιο.

Ο θανατος της 29χρονης Βουλγαρας φαινεται να προκληθηκε απο ασφυξια λογω καπνου, απο φωτια στο ντουλαπι της.

Η Αστυνομια διερευνα κατα ποσον ο θανατος της οφειλεται σε ατυχημα η αυτοκτονια.


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση του καιρου, ο οποιος αποψε θα ειναι κυριως αιθριος με λιγες τοπικες αραιες νεφωσεις.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοανατολικοι ως βορειοδυτικοι ασθενεις 2 εως 3 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι ηρεμη μεχρι λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει γυρω στους 6 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 9 βαθμους στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος με παροδικες αραιες νεφωσεις.

Οι ανεμοι θα ειναι μεταβλητοι ασθενει,ς 3 Μποφορ, και η θαλασσα ηρεμη μεχρι λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 19 βαθμους.


υ
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Wednesday, 6 December 1995 - 14:51:39