Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-11

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Και τεταρτος νεκρος, μεσα σε ενα εικοσιτετραωρο απο τροχαια δυστυχηματα στην Παφο.

Προκειται για τον Κωστα Μαυρο, 40 χρονων απο την Λευκωσια, ο οποιος υπεκυψε την αυγη στα τραυματα του, υστερα απο τραυματισμο του σε τροχαιο δυστυχημα, στην περιοχη Χα Ποταμι στην Παφο.

Στο μεταξυ, κρισιμη περιγραφεται η κατασταση της υγειας του Δημητρη Αντωνιου ο οποιος τραυματιστηκε στο ιδιο δυστυχημα

Σε νεο τροχαιο δυστυχημα, εξ'αλλου, που σημειωθηκε στο δρομο Καθηκα Αροδες, τραυματιστηκε κρισιμα ο Γεωργιος Χωραττας, 92 ετων απο την Παφο.


Σημαντικη και καθοριστικη κρινεται αυτη η εβδομαδα, σχετικα με την πορεια του Κυπριακου.

Μετα τις επισκεψεις του απεσταλμενου του προεδρου Κλιντον, Ριτσιαρντ Μπιτι, του υπευθυνου του τμηματος Νοτιου Ευρωπης στο Βρεττανικο Υπουργειο εξωτερικων Ουωρρεν Γκας, και την επισκεψη της Ρωσικης αντιπροσωπειας υπο τον αναπληρωτη Υπουργο εξωτερικων Σεργκει Γκριλοφ, συνεδριαζει την Τεταρτη το Εθνικο Συμβουλιο, οπου θα εκτιμησει τις εξελιξεις.

Στην συνεδρια, αναμενεται να διαμορφωθει η απαντηση στο εγγραφο Μπαουτσερ, στο οποιο περιλαμβανονται οι απαιτησεις του Τουρκοκυπριου ηγετη Ραουφ Ντενκτας, για ξεχωριστη κυριαρχια και πολιτικη ισοτητα των Τουρκοκυπριων.

Ο Κυβερνητικος εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης, ανεφερε οτι η θεση Ντενκτας, εστω και λεκτικη, για αποδοχη της ενταξης στην Ενωμενη Ευρωπη, σε συνδιασμο με την κυριαρχια δεν πανε μαζι, οπως ζητα ο κατοχικος ηγετης, αλλα προκειται για δυο ξεχωριστα θεματα.


Η προεδρια του Συμβουλιου Ασφαλειας προσφερει στην Ρωσσια καποιες επιπροσθετες δυνατοτητες, τις οποιες η Μοσχα προκειται να αξιοποιησει, δηλωσε ο επικεφαλης της Ρωσσικης αντιπροσωπειας που επισκεπτεται την Κυπρο, Σεργκει Κριλωφ, υστερα απο συναντησεις που ειχε με τον προεδρο Κληριδη και τον υπουργο εξωτερικων Αλεκο Μιχαηλιδη.

Ο Ρωσσος αξιωματουχος υπογραμμισε οτι η Ρωσσια, ως μονιμο μελος του Συμβουλιου Ασφαλειας, εχει τοσο πολιτικη, οσο και ηθικη υποχρεωση, να εργαστει για την εφαρμογη των ψηφισματων του Συμβουλιου Ασφαλειας για την Κυπρο.


Ο Ραουφ Ντενκτας, δηλωσε οτι δεν θα οδηγηθουμε σε λυση, αν οι Αμερικανοι κλεισουν τον ιδιο και τον προεδρο Κληριδη σε ενα δωματιο, για να συνομιλησουν για δυο βδομαδες.

Σε συνεντευξη του στην Τουρκικη εφημεριδα Τζουμχουριετ, ειπε οτι αν γινει κατι τετοιο θα οδηγηθουμε σε μια τεχνητη συμφωνια, που θα προκαλεσει κατα την εκφραση του ζημια στην ειρηνη.

Ο Ντενκτας καλεσε τις Ηνωμενες Πολιτειες την Βρεττανια και την Ρωσσια, να αφησουν κατα μερος τις πρωτοβουλιες τους και να αφησουν την πρωτοβουλια για επιλυση του προβληματος, στον Γενικο Γραμματεα των Ηνωμενων Εθνων


Την πιο σημαντικη βελτιωση παρουσιασε το τελευταιο Σαββατοκυριακο η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, απο τοτε που εισηχθη στο Ωνασειο Καρδιοχειρουργικο κεντρο.

Οι θεραποντες ιατροι, εμφανιζονται ιδιαιτερα αισιοδοξοι, αφου συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν ο κυριος Παπανδρεου βρισκεται απο διημερου εκτος αναπνευστηρα, υποβοηθουμενος κατα διαστηματα μονο με μασκα οξυγονου.

Βασικο προβλημα παραμενει τωρα η αποκατασταση της νεφρικης λειτουργιας η οποια εξακολουθει να υποστηριζεται με τεχνητο νεφρο.

Η καρδιακη λειτουργια του πρωθυπουργου οπως αναφερεται σε ολα τα ιατρικα δελτια παραμενει αμεταβλητη. Την πιο σημαντικη βελτιωση παρουσιασε το τελευταιο Σαββατοκυριακο η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, απο τοτε που εισηχθη στο Ωνασειο Καρδιοχειρουργικο κεντρο.

Οι θεραποντες ιατροι, εμφανιζονται ιδιαιτερα αισιοδοξοι, αφου συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν ο κυριος Παπανδρεου βρισκεται απο διημερου εκτος αναπνευστηρα, υποβοηθουμενος κατα διαστηματα μονο με μασκα οξυγονου.

Βασικο προβλημα παραμενει τωρα η αποκατασταση της νεφρικης λειτουργιας η οποια εξακολουθει να υποστηριζεται με τεχνητο νεφρο.

Η καρδιακη λειτουργια του πρωθυπουργου οπως αναφερεται σε ολα τα ιατρικα δελτια παραμενει αμεταβλητη.


Η αξιολογηση των μεχρι τωρα δραστηριοτητων της Υπηρεσιας Φορου Προστιθεμενης Αξιας, καθως και οι μελλοντικοι της στοχοι, απασχολησαν πρωινη συσκεψη, υπο την προεδρια του Υπουργου Οικονομικων, Χριστοδουλου Χριστοδουλου.

Ο κυριος Χριστοδουλου ανεφερε οτι

φετος αναμενεται να εισπραχθουν 200 εκατομμυρια λιρες, ενω οι καθυστερησεις ειναι μονο 7 εκατομμυρια επτακοσιες πενηντα χιλιαδες λιρες.

Ο Υπουργος Οικονομικων χαρακτηρισε αποτελεσματικη την μεχρι τωρα λειτουργια της υπηρεσιας, αναφεροντας ομως, οτι εξακολουθει να ειναι υποστελεχωμενη.

Αυξηση υπηρξε και στον αριθμο των εγγεγραμμενων στο μητρωο, οι οποιοι εφθασαν τις 33 χιλιαδες.


Ο Κυβερνητικος εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης, δηλωσε οτι η βια στα γηπεδα ειναι ενα κοινωνικο φαινομενο το οποιο ανησυχει ιδιαιτερα την κυβερνηση.

Προκειται για προμελετημενο Χουλιγκανισμο, συνεχισε ο κυριος Κασουλιδης, που εκδηλωθηκε για ξεκαθαρισμο λογαριασμων μεταξυ αλητων που προερχονταν απο δυο πολεις.

Για τα επεισοδια που εγιναν πριν και μετα την εναρξη του αγωνα, ΑΡΗ ΑΠΟΕΛ στην Λεμεσο, συνεληφθησαν τεσσερα ατομα εκ των οποιων τα δυο αφεθησαν ελευθερα, ενω υπο κρατηση παραμενουν ο Ευγενιος Λαμπρου, 20 χρονων απο την Λευκωσια και ενας δεκαπενταχρονος απο την Λεμεσο.

Τα επεισοδια εξω απο το Τσιρειο Σταδιο στη Λεμεσο, αρχισαν οταν οπαδοι των δυο ομαδων αρχισαν να αλληλοπετροβολουνται με αποτελεσμα να τραυματιστουν 16 ατομα και να προκληθουν υλικες ζημιες σε αυτοκινητα, λεωφορεια και προθηκες καταστηματων.


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση του καιρου, αφου δουμε πρωτα τις σημερινες θερμοκρασιες.

Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 15 βαθμοι και η πιο χαμηλη 1, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 15 με 5, στην Λεμεσο 17 με 6, στην Κερυνεια και την Παφο 16 με 6 και τελος στον Προδρομο 4 με 2 βαθμους κατω απο το μηδεν.

Αποψε τοπικες νεφωσεις δυνατο να δωσουν λιγες βροχες και λιγα χιονια στις ψηλοτερες κορυφες του Τροοδους.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι ασθενεις 3 μποφορ και η θαλασσα λιγι ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στο εσωτερικο στους 2 περιπου βαθμους, οπου θα σχηματισθει παγετος και γυρω στους 5 βαθμους στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος. Λιγες τοπικες νεφωσεις δυνατο να δωσουν λιγες βροχες κυριως στα ορεινα.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι ως νοτιοδυτικοι ασθενεις μεχρι μετριοι 3 εως 4 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη και τοπικα το απογευμα εως ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα ανελθει στο εσωτερικο στους 15 βαθμους και γυρω στους 18 βαθμους στα παραλια.

Την τεταρτη και την Πεμπτη ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος με λιγες παροδικες νεφωσεις.

Η θερμοκρασια θα σημειωσει σταδιακα μικρη πτωση


υ
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Monday, 11 December 1995 - 12:10:00