Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-25

Logos (ELOT 928) Directory

From: Panayiotis Zaphiris <pzaphiri@Glue.umd.edu>

Κυριες και κυριοι χαιρετε και Χρονια Πολλα.
Την συμπηξη ενος και μονο μετωπου, σωτηριας της πατριδας και του λαου, μακρυα απο προσωπικες, κομματικες η αλλες διαφορες, προτεινει στην χριστουγενιατικη του εγκυκλιο ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος.

Ολοι ενωμενοι και συστρατευμενοι, προσθεσε ο Μακαριωτατος, να αντιταξουμε το υπερηφανο Ελληνικο ΟΧΙ σε υποδειξεις η πιεσεις για αποδοχη ερμαφροδιτων λυσεων.

Η Αγωνια μας, επισημαινει ο Μακαριωτατος, μεγαλωνει, γιατι τοσο ο Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων οσο και οι μεγαλες δυναμεις, οσακις κινητοποιηθουν, ζητουν να μας επιβαλουν λυσεις που ουσιαστικα εδραιωνουν και νομιμοποιουν τις συνεπειες της Τουρκικης εισβολης στην πατριδα μας.

Τελος ο Προκαθημενος της Εκκλησιας της Κυπρου ευχεται, το θειο βρεφος να δινει στην ηγεσια και το λαο, φωτισμο, συνεση, τολμη και δυναμη, προς επιτυχη διεξαγωγη του αγωνα μας για την απελευθερωση των σκλαβωμενων εδαφων μας.


Με στραμμενο το βλεμμα και την καρδια στην κατεχομενη Κυπρο γιορτασαμε και φετος την γεννηση του Θεανθρωπου.

Το Θειο Βρεφος απο τη Βηθλεεμ, εφερε και φετος την ειρηνη, την αγαπη αλλα και την ελπιδα, για ενα καλυτερο μελλον.

Η αγαπη και η ειρηνη, που πηγαζει απο το σπηλαιο της Βηθλεεμ, καταυγασε και φετος τις καρδιες των πιστων, που εκυψαν το γονυ στο μεγαλειο της ταπεινωσης του θεανθρωπου.

Στον καθεδρικο ναο του Αγιου Ιωαννου ο προκαθημενος της εκκλησιας της Κυπρου προεστη της Θεια Λειτουργιας, στην οποια παρεστη ο Προεδρος της Δημοκρατιας και οι αλλοι επισημοι.

Μετα τη Θεια Λειτουργια ο Μακαριωτατος αντηλλαξε ευχες με τους επισημους και το λαο στο Μεγα Συνοδικο της ιερας Αρχιεπισκοπης.

Χορος ιεροψαλτων εψαλλε τον πολυχρονιο στον Μακαριωτατο.

Με την ευκαιρια της εορτης των Χριστουγεννων ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης και ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος, επεσκεφθησαν, ως ειθισται, ευαγη ιδρυματα, της πρωτευουσας.

Πρωτος σταθμος, της περιοδιας της Αγαπης, ηταν το Δημοτικο Γηροκομειο Λευκωσιας, γεγονος που καταδεικνυει την ευαισθησια, πολιτειας και Εκκλησιας στα ατομα της τριτης ηλικιας.

Στη συνεχεια ο Προεδρος Κληριδης και ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος μετεβησαν στο Γενικο Νοσοκομειο Λευκωσιας.

Εκει συνοδευομενοι απο τον Υπουργο Υγειας και τη Διευθυνση του Νοσοκομειου, περιηλθαν τους θαλαμους και μοιρασαν δωρα και ευχες στους ασθενεις.


Μετα το τελος της επισκεψης στο Γενικο Νοσοκομειο Λευκωσιας και αφου περιηλθε ολους τους θαλαμους και ευχηθηκε στους ασθενεις, ο προεδρος Κληριδης αισθανθηκε αδιαθεσια και ματαιωσε προγραμματισμενη επισκεψη του στο ΜΑκαρειο Νοσοκομειο.

Ο Προεδρος κληριδης, ο οποιος βρισκοταν σε σταδιο αναρρωσης απο γριππη, παρουσιασε, κατα τη διαρκεια της περιοδειας, εφιδρωση και ελαφρυ πυρετο και του συνεστηθη αναπαυση, γι αυτο και επεστρεψε σπιτι του.

Συντακτης του ΛΟΓΟΥ που επικοινωνησε με την προεδρικη κατοικια, πληροφορηθηκε οτι τα συμπτωματα που παρουσιαστηκαν το μεσημερι εχουν περασει και ο προεδρος ειναι εντελως καλα.


Απο νωρις το πρωι πενηνταεπτα προσφυγες συγγενεις των εγκλωβισμενων που διαμενουν στην Αγια Τριαδα, μετεβησαν στο οδοφραγμα του Ληδρα Παλας, ζητωντας απο τις τουρκικες αρχες να τους επιτρεψουν να περασουν την Ημερα των Χριστουγεννων με τα αγαπημενα τους προσωπα στις κατεχομενες περιοχες.

Οι κατοχικες αρχες, εκμεταλλευομενες την γιορτινη αυτη μερα, ζητησαν απο τους συγγενεις των εγκλωβισμενων να υπογραψουν σχετικο εντυπο με το οποιο θα τους δινοταν η αδεια μεταβασης τους στα κατεχομενα.

Οι προσφυγες αρνηθηκαν να υπογραψουν, και φανερα απογοητευμενοι απο τη σταση των Τουρκων, απεχωρησαν απο το οδοφραγμα του Ληδρα Παλας, γυρω στο μεσημερι.


Κρισιμα παραμενουν τα επομενα εικοσιτετραωρα για την υγεια του πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, αφου οι θεραποντες ιατροι φοβουνται την εκδηλωση νεας λοιμωξης.

Συμφωνα, παντως, με πληροφοριες, η λοιμωξη που παρουσιασε πριν δυο ημερες ο κυριος Παπανδρεου, ελεγχεται πληρως.

Η δε κατασταση της υγειας του στο τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν περιγραφεται ως σταθεροποιημενη.

Η αναπνευστικη λειτουργια υποστηριχθηκε απο αναπνευστηρα μονο κατα την διαρκεια της νυχτας και η νεφρικη λειτουργια υποστηριζεται περιοδικα απο τεχνητο νεφρο.

Στο ιατρικο ανακοινωθεν δεν αναφερεται, οτιδηποτε, για λοιμωξη αλλα ουτε και για την καρδιακη λειτουργια.

Οι γιατροι αποφευγουν να χρησιμοποιησουν την λεξη αισιοδοξια, γιατι, οπως λενε, εχουν να κανουν με οριακο ασθενη που παρουσιαζει συνεχεις μεταβολες.

Στοχος τους, τωρα, ειναι να απαλλαξουν τον πρωθυπουργο απο τη συνδεση του με πολλες παροχες, οπως οι καθετηρες της αιμοκαθαρσης, ωστε να περιοριστει ο κινδυνος νεας λοιμωξης.


Με αυτοσχεδιο εκρηκτικο μηχανισμο επιχειρηθηκε ψες ανεπιτυχως η καταστροφη του πυργου ηλεκτροδοτησης του γηπεδου Τραχωνιου στη Λεμεσο.

Ο εκρηκτικος μηχανισμος παρ'ολο που πυροδοτηθηκε για καποιο λογο δεν εξερραγη.

Ο μηχανισμος που επισημανθηκε απο την αστυνομια των βασεων παρεληφθη απο Βρετανους εμπειρογνωμονες οι οποιοι και τον αχρηστευσαν.


Στην Τουρκια, οι προβλεψεις, αναφορικα με το αποτελεσμα των χθεσινων βουλευτικων εκλογων επαληθευτηκαν πληρως.

Το Ισλαμικο Κομμα Ευημεριας του Νετσμεττιν 'Ερμπακαν, αποσπωντας το 21.35% αναδειχθηκε σε πρωτη πολιτικη δυναμη.

Την δευτερη θεση κατελαβε το δεξιο Κομμα της Μητερας Πατριδας -υπο τον Μεσουτ Γιλμαζ- με ποσοστο 19.65% ακολουθουμενο -σε μικρη αποσταση- απο το Κομμα του Ορθου Δρομου της Τανσου Τσιλερ με 19.20%.

Μετα την γνωστοποιηση των τελικων αποτελεσματων, η Τσιλερ ανακοινωσε την παραιτηση της.

Πιθανοτερο μετεκλογικο σεναριο παρουσιαζεται αυτο της συνεργασιας των κομματων της Τσιλερ και του Γιλμαζ.

Τα δυο δεξια κομματα, ομως, για να εξασφαλισουν ψηφο εμπιστοσυνης, θα χρειαστουν και την υποστηριξη του Ντενιζ Μπαυκαλ, ο οποιος κατορθωσε να περασει το οριο του δεκα τοις εκατον και να καταστει ο ρυθμιστης της καταστασης.


Με ιδιαιτερη λαμπροτητα γιορτασαν φετος οι κατοικοι της Βηθλεεμ, τα πρωτα Χριστουγεννα μετα την αναληψη του ελεγχου της πολης απο την Παλαιστινιακη Αυτοδιοικηση.

Στους εορτασμους, παρεστη και ιδιος ο Παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ.

Στο Σεραγεβο, δυο -περιπου- χιλιαδες Καθολικοι, συνερρευσαν -για πρωτη φορα εδω και τεσσερα χρονια- στον Καθεδρικο ναο της πολης.

Χιλιαδες ατομα ξεχυθηκαν επισης στους δρομους της Βοσνιακης πρωτευουσας γιορταζοντας τα πρωτα ειρηνικα Χριστουγεννα απο την εναρξη του πολεμου.

Τελος στο Βατικανο, ο Παπας Ιωαννης Παυλος, αναγκαστηκε να διακοψει το καθιερωμενο μηνυμα του, αφου αισθανθηκε αδιαθεσια.

Ο Ποντιφικας, δεν κατορθωσε να χοροστατησει ουτε και στην Χριστουγεννιατικη Ακολουθια, στην Βασιλικη του Αγιου Πετρου.


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση του καιρου,αφου δουμε πρωτα τις σημερινες θερμοκρασιες.

Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 18 βαθμοι και η πιο χαμηλη 5, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 19 με 7, στην Λεμεσο 19 με 8 ,στην Κερυνεια και την Παφο 17 με 8 και τελος στον Προδρομο 6 με 3.

Αποψε ο καιρος θα ειναι μερικως συννεφιασμενος με λιγες τοπικες βροχες και πιθανον ελαφρα χιονοπτωση στις ψηλες κορυφες του Τροοδους.

Οι ανεμοι θα ειναι κυριως βορειοδυτικοι μεχρι 3 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι ηρεμη μεχρι λιγο ταραγμεμη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 5 βαθμους στο εσωτερικο και στους 7 στα παραλια.

Αυριο θα αναπτυσσονται τοπικες νεφωσεις οι οποιες ειναι πιθανον να δωσουν μεμονωμενες βροχες και λιγα χιονια στο Τροοδος.

Οι ανεμοι θα τραπουν σταδιακα σε δυτικους μεχρι νοτιοδυτικους 3 με 4 Μποφορ και τοπικα στα νοτια παραλια θα φτασουν τα 5 Μποφορ.

Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη ιδιαιτερα στα νοτια παραλια.

Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 18 περιπου βαθμους.

Την Τεταρτη και την Πεμπτη θα εμφανιζονται παροδικες νεφωσεις με ενδεχομενο ελαφρων βροχων την Πεμπτη.

Η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη ανοδο.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Tuesday, 26 December 1995 - 12:01:25