Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 03-01-96

Logos Directory

From: Panayiotis Zaphiris <pzaphiri@Glue.umd.edu>

Κυριες και κυριοι χαιρετε και Καλη Χρονια.
Οι ραγδαιες βροχες που εξακολουθουν να πεφτουν και σημερα σε ολοκληρη την Κυπρο εχουν μειωσει τους φοβους για την ανομβρια, αφου εχει ηδη αρχισει και η εισροη στα φραγματα.

Συγκεκριμενα μεσα σε ενα εικοσιτετραωρο η εισροη προς τα φραγματα ηταν 390 χιλιαδες κυβικα μετρα.

Ωστοσο προκληθηκαν και αρκετα προβληματα.

Μικρη περιπετεια ειχαν 16 μαθητες σημερα που πηγαιναν εκδρομη στο μοναστηρι του Αγιου Ηρακλειδιου στο Πολιτικο.

Το λεωφορειο τους ειχε παγιδευτει στις λασπες αλλα λογω της επεμβασης της Πυροσβεστικης η περιπετεια τους εληξε συντομα αφου ρυμουλκηθηκε το λεωφορειο.

Εντυπωσιακη ωστοσο ηταν και η καθοδος του πεδιαιου στη Λευκωσια, ενω πλημμυρες παρουσιαστηκαν και σε αλλες περιοχες της Κυπρου.

Στη Λαρνακα εκλεισαν δρομοι, στη Λεμεσο πλυμμηρισαν χωροι του νοσοκομειου και της δημοτικης αγορας και στους δρομους Πεδουλα Προδρομου Κυκκου υπηρξε πυκνη ομιχλη και κατολισθηση βραχων.

Επισης πολλοι δρομοι στην υπαιθρο κατεστησαν δυσβατοι.


Η προταση της Ιταλικης Προεδριας, για διορισμο Ευρωπαιου Συντονιστη, για το Κυπριακο, αναμενεται να κατατεθει στην Ενωση, πριν απο τις 20 Ιαννουαριου.

Στην εκτιμηση αυτη προεβει σημερα ο Υπουργος Εξωτερικων της Δημοκρατιας, Αλεκος Μιχαηλιδης, ο οποιος χαρακτηρισε την αυριανη επισκεψη του Ιταλου υφυπουργου Εξωτερικων, Εμανουελ Σκαμακα, ως την πρωτη κινηση της χωρας του, προς την κατευθυνση αυτη.

Αναφερομενος στη σημερινη αφιξη της κινεζικης αντιπροσωπειας, ο κος Μιχαηλιδης,χαρακτηρισε θετικο γεγονος το οτι ενα μονιμο μελος του Συμβουλιου Ασφαλειας επισκεπτεται την Κυπρο.

Ο υπουργος Εξωτερικων διεψευσε τελος την υπαρξη Αμερικανικου εγγραφου για το Κυπριακο.

Κατεστησε δε σαφες οτι το θεμα της κυριαρχιας εντασσεται στη προσεγγιση της κυβερνησης για συνολικη συζητηση του Κυπριακου.

Στο τραπεζι των διαπραγματευσεων, κατεληξε, θα τεθουν ολα τα κρισιμα θεματα τοσο για την Ελληνοκυπριακη πλευρα οσο και για την Τουρκοκυπριακη.

Για μας το κρισιμοτερο θεμα ειναι αυτο της ασφαλειας ενω για τους Τουρκοκυπριους, ειναι το θεμα της κυριαρχιας.


Τις αμεσως επομενες ημερες φτανει στην Κυπρο και ο Ιρλανδος Υπουργος εξωτερικων Ντικ Σπρινγκ, η χωρα του οποιου αναλαμβανει τον Ιουλιο την προεδρεια της Ευρωπαικης Ενωσης.

Συμφωνα με τον Κυβερνητικο Εκπροσωπος Γιαννακη Κασουλιδη η επισκεψη Σπρινγκ θα προηγηθει της καθοδου του Αμερικανου υφυπουργου Εξωτερικων Ριτσιαρτ Χολμπρουκ οι προετοιμασιες της οποιας εχουν ηδη αρχισει στη Ουασιγκτον.


Αρχιζει αυριο στη Λευκωσια η συνοδος των προεδρων των κοινοβουλιων της κοινοπολιτειας.

Στην συνοδο αναμενεται να λαβουν μερος 56 προεδροι κοινοβουλιων, αριθμος επιδοση.

Το απογευμα πραγματοποιηθηκε συναντηση της μονιμης επιτροπης των προεδρων, στην οποια εξεταστηκαν διαφορα τεχνικα θεματα της συνοδου.

Συζητηθηκαν επισης θεματα για το επομενο συνεδριο το οποιο θα πραγματοποιηθει στον Καναδα.


Απειροελαχιστες ειναι οι πιθανοτητες ανακαμψης της νεφρικης λειτουργιας του πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, συμφωνα με τις εκτιμησεις των θεραποντων ιατρων, οπως διαμορφωνονται μετα τα αποτελεσματα των βιοψιων των νεφρων και του δερματος.

Ωστοσο, παρα τις εκτεταμενες ζημιες που διαπιστωθηκαν στα νεφρα του κυριου Παπανδρεου, ενθαρρυντικο στοιχειο που προκυπτει απο την νεφρικη βιοψια ειναι το γεγονος οτι δεν παρατηρουνται σοβαρες επιπλοκες, οπως σπειραματονεφριτιδα και συστηματικη νοσος.

Δεν βρεθηκαν επισης, ουτε κακοηθης ογκος, η φλεγμονη στα νεφρα.

Απο την βιοψια του δερματος, προκυπτει οτι δεν υπαρχει συστηματικη αγγειιτιδα η αλλη συστηματικη νοσος, ενω καποιες αλλοιωσεις στα αγγεια, που οφειλονται σε πιθανη αλλεργικη αντιδραση του οργανισμου σε φαρμακα η τοξινες, συμφωνα με τους θεραποντες ιατρους, δεν υφιστανται.

Οσον αφορα την γενικη κατασταση της υγειας του κυριου Παπανδρεου, παρουσιαζεται σταθεροποιημενη, χωρις ουσιαστικες μεταβολες.

Συμφωνα ακομη με το νεοτερο ιατρικο δελτιο, ο ασθενης υποβαλεται σε εντονη αναπνευστικη φυσικοθεραπεια και κινησιοθεραπεια, ενω η αναπνευστικη και η νεφρικη λειτουργια, υποστηριζονται περιοδικα απο τεχνητα μεσα.


Στην Ελλαδα, καθοριστικες εξελιξεις αναμενεται να δρομολογηθουν σημερα στο θεμα της διαδοχης του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου.

Το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ συνερχεται και εξεταζει τον τροπο και τον χρονο λυσης του πολιτικου προβληματος, που δημιουργηθηκε απο την παρατεταμενη ασθενεια του Πρωθυπουργου.

Νωριτερα το προεδρειο της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ ενημερωσε το Εκτελεστικο Γραφειο, για την χθεσινη του αποφαση σχετικα με το ενδεχομενο συγκλησης της Κοινοβουλευτικης Ομαδας για να εξετασει το πολιτικο προβλημα.

Ο Γραμματεας της Κοινοβουλευτικης Ομαδας, Δημητρης Μπεης, δηλωσε οτι στην συναντηση διαπιστωθηκε ταυτοτητα αντιληψεων.

Συμφωνα με πληροφοριες κατα την συναντηση, ξεκαθαρισε οτι η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριαση, νοουμενου οτι θα το ζητηση η πλειοψηφια των μελων της, αλλα το "εναρκτηριο λακτισμα" για τις οποιες εξελιξεις θα δωσει η Κεντρικη Επιτροπη που θα συνελθει στις 20 και 21 Ιανουαριου.

Την ιδια ωρα, ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ, κλιμακωνει τις πιεσεις του προς την Κυβερνηση.

Οπως μετεδωσε η Ελληνικη Τηλεοραση ο κυριος Εβερτ θα καταθεση την ερχομενη Τριτη προταση μομφης κατα της Κυβερνησης.

Εξαλλου, ο κυριος Εβερτ, συγκαλεσε για αυριο συνεδρια της Εκτελεστικης Επιτροπης και του Πολιτικου Συμβουλιου της Νεας Δημοκρατιας, ενω την Παρασκευη θα συναντηθει με τον προεδρο της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλλο.


Σε ατυπη αλλα καθοριστικη συναντηση στις εννεα Ιανουαριου μεταξυ της ηγεσιας της ΠΑΣΥΣΥ και του Υπουργου Υγειας Μανωλη Χριστοφιδη, θα κριθει η εργατικη ειρηνη στον κλαδο των γιατρων στο δημοσιο τομεα.

Αυτο δηλωσε το μεσημερι ο Γενικος Γραμματεας της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρεας Πολυβιου, υστερα απο συνεδρια της Κεντρικης Γραμματειας της ΠΑΣΥΔΥ στην παρουσια και μελων του Διοικητικου Συμβουλιου των Ιατρων.

Τα προβληματα των γιατρων ειναι πολλα και σοβαρα, επεσημανε ο κυριος Πολυβιου, και στην συναντηση στις εννεα Ιανουαριου θα δοθει η κατευθυνση αν το θεμα τελικα θα οδηγηθει σε συγκρουση και θα ληφθουν δυναμικα μετρα η οχι.

Την αποφασιστικοτητα τους να προχωρησουν στην ληψη δυναμικων μετρων, εαν δεν επιτευχθει συφωνια, επανελαβε για ακομη μια φορα και ο προεδρος του κλαδου των γιατρων Δημητρης Δημητριου.


Η αντιμετωπιση του καρκινου αρχιζει απο την προληψη, την εγκαιρη διαγνωση, τη θεραπεια και αποληγει στην ανακουφιστικη ιατρικη, η οποια αποσκοπει στην βελτιωση της ποιοτητας ζωης των καρκινοπαθων.

Ο Αντικαρκινικος Συνδεσμος Κυπρου και το Ιδρυμα Αροδαφνουσα διοργανωνει τα πρωτοποριακα για την Κυπρο σεμιναρια ανακουφιστικης ιατρικης, τα οποια διεξαγονται καθε Τεταρτη.

Τα σεμιναρια θα διαρκεσουν τεσσερις μηνες και απευθυνονται σε νοσηλευτες, ιατρικους λειτουργους, ψυχολογους, εθελοντες και συγγενεις καρκινοπαθων.

Στοχος των σεμιναριων ειναι η ενημερωση σ' ο,τι αφορα την παροχη ανακουφιστικης φροντιδας, η οποια καλυπτει ενα ευρυ φασμα των αναγκων των καρκινοπαθων, οπως η απαλυνση του σωματικου πονου, η προσωπικη φροντιδα, η ικανοποιηση των θρησκευτικων και πνευματικων αναγκων, και η συναισθηματικη και ψυχολογικη στηριξη.


Πρωτοφανες περιστατικο απατης σημειωθηκε εις βαρος του Τμηματος Υπηρεσιων Κοινωνικης Ευημεριας.

Συμφωνα με δηλωσεις της διευθυντριας του Γραφειου Ευημεριας αγνωστο ατομο ετοιμασε πλαστη επιστολη με την οποια πληροφορουσε τους υποψηφιους για τη θεση Ιδρυματικου Λειτουργου δευτερας ταξης να μην προσελθουν στις αυριανες γραπτες εξετασεις διοτι αυτες αναβαλλονται.

Η εν λογω επιστολη διοχετευθηκε στις εφημεριδες οι οποιες και τη δημοσιευσαν σημερα.

Το περιστατικο διερευνα το Τμημα Ανιχνευσεως Εγκληματων Λευκωσιας.

Με δηλωση της η Διευθυντρια του Γραφειου Ευημεριας διευκρινιζει οτι οι εξετασεις θα γινουν αυριο οπως ειχαν προγραμματισθει.


Ο Υπουργος Αμυνης των Ηνωμενων Πολιτειων Γουιλλιαμ Περρυ, εφθασε σημερα στο Σεραγεβο, για επισημη επισκεψη.

Η επισκεψη Περρυ, επισκιαζεται, ωστοσο, απο την νεα ενταση που προκαλεσε η συλληψη 16 μουσουλμανων απο τις Σερβικες δυναμεις.

Οι Σερβοι, ανακοινωσαν οτι οι 16 συνεληφθησαν γιατι εισηλθαν χωρις αδεια σε Σερβικο Προαστειο.

Η Μουσουλμανικη ηγεσια, προεβη σε εντονες παραστασεις στις Ηνωμενες Πολιτειες, προειδοποιωντας παραλληλα, οτι θα αντιδρασει αμεσα εαν οι Αμερικανοι δεν λαβουν αμεσως τα ενδεικνυομενα μετρα.


Το Ισραηλ και η Συρια, αρχισαν στο Μερυλαντ των Ηνωμενων Πολιτειων, τον δευτερο γυρο των ειρηνευτικων τους συνομιλιων υπο ακρα -παντα- μυστικοτητα.

Ανκαι τιποτα δεν εχει ανακοινωθει γυρω απο τα αποτελεσματα του πρωτου γυρου, διπλωματικες πηγες μιλουν για πληρη ασαφεια στις Συριακες θεσεις, εκτιμηση που ενισχυθηκε και απο δηλωσεις του επι κεφαλης της Ισραηλινης αντιπροσωπειας.


Διεξαγονται αποψε οι πρωτοι αγωνες του κυπελλου Ελλαδος στη φαση των δεκαεξι.

Η σημαντικοτερη αναμετρηση ειναι εκεινη αναμεσα στον Ολυμπιακο και την ΑΕΚ, η οποια θα διεξαχθει στο Ολυμπιακο σταδιο της Αθηνας.

Ο αγωνας αρχιζει στις εξι και δεκαπεντε το απογευμα, και θα μεταδιδεται απ'ευθειας απο την τηλεοραση του Λογου.


Και να ολοκληρωσουμε με την προγνωση για τον καιρο.

Αποψε ο καιρος θα ειναι ασταθης με βροχες και τοπικες καταιγιδες. Οι ανεμοι θα ειναι μετριοι νοτιοδυτικοι 4 μποφορ και η θαλασσα ταραγμενη και τοπικα μεχρι κυματωδης. Η θερμοκρασια θα πεσει στους 6 βαθμους στο εσωτερικο και στους 8 στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι κατα διαστηματα συννεφιασμενος με τοπικες βροχες και μεμονωμενες καταιγιδες. Στις ψηλοτερες κορυφες του Τροοδους δυνατο να χιονισει. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοδυτικοι μετριοι 5 μποφορ και η θαλασσα θα παραμεινει ταραγμενη μεχρι κυματωδης. Η θερμοκρασια θα φτασει τους 12 βαθμους στο εσωτερικο και τους 16 στα παραλια.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Wednesday, 3 January 1996 - 21:22:50