Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-01-07

Logos (ELOT 928) Directory

From: Panayiotis Zaphiris <pzaphiri@Glue.umd.edu>

Κυριες και κυριοι χαιρετε και Καλη Χρονια.
Αρχισε το απογευμα, στη Λευκωσια, η συνοδος του προεδρειου της Σοσιαλιστικης ομαδας, του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου, το οποιο, αυτη την ωρα, συνερχεται, σε κοινη συνεδρια, με την ηγεσια του Σοσιαλιστικου κομματος της ΕΔΕΚ.

Της συνεδριας προεδρευουν απο κοινου, η προεδρος της Σοσιαλιστικης Ομαδας, Βρετανιδα Ευρωβουλευτης Πωλιν Γκριν και ο προεδρος της ΕΔΕΚ, Βασος Λυσσαριδης.

Η κυρια Γκριν, αναφερθηκε στα οφελη που θα εχει η ενωμενη ευρωπη απο την ενταξη της Κυπρου, σημειωνοντας τις καλες σχεσεις που εχει με τις χωρες της μεσης ανατολης.

Ο κυριος Λυσσαριδης τονισε οτι θα ηταν αντιευρωπαικο να καθυστερηση η ενταξη της Κυπρου, επειδη η Τουρκια συνεχιζει τη κατοχη, κατα παραβαση διεθνων και ευρωπαικων ψηφισματων και επειδη η Κυπρος δεν εχει ισχυ να τερματισει την κατοχη.

Κυρια θεματα της συνοδου, ειναι το Κυπριακο και η ενταξιακη πορεια της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση.

Θα συζητηθει επισης, το θεμα της συνεχιζομενης στρατιωτικης κατοχης του βορειου τμηματος της Κυπρου, απο τα Τουρκικα στρατευματα, οπως και τροποι κοινης δρασης των Ευρωπαιων Σοσιαλιστων, στα διαφορα οργανα της Ενωσης.

Το πρωι, τα μελη του προεδρειου της σοσιαλιστικης ομαδας, επισκεφθηκαν τη γραμμη αντιπαραταξης στη Λευκωσια, ενω στη συνεχεια συναντηθηκαν με τον πολιτικο συμβουλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Πωλ Καβανα.


Στην Τουρκια, ο προεδρος της χωρας Σουλειμαν Ντεμιρελ συνεχιζει εντατικες διαβουλευσεις με τα πεντε κομματα, τα οποια ανεδειξαν βουλευτες στις προσφατες εκλογες, με στοχο την εξευρεση λυσης στο πολιτικο προβλημα, που δημιουργει η εως τωρα αποτυχια των κομματικων ηγετων να καταληξουν σε συμφωνια για τον σχηματισμο κυβερνησεως συνασπισμου.

Οπως αναφερουν πληροφοριες απο την Αγκυρα, ο προεδρος Ντεμιρελ προσπαθει να βρει λυση που να αποκλειει τον σχηματισμο κυβερνησης με καθαρη ισλαμιστικη αποχρωση, καθοσον αυτο το ενδεχομενο δεν φαινεται να αντιμετωπιζεται θετικα ουτε απο την Ευρωπαικη Ενωση, ουτε και απο την Ουασιγκτον.

Η νεο-εκλεγεισα Εθνοσυνελευση συνερχεται αυριο στην πρωτη της συνεδρια, κατα την οποια οι νεοι βουλευτες θα δωσουν τη νενομισμενη διαβεβαιωση.

Το ενδιαφερον των ξενων διπλωματικων κυκλων στην Τουρκικη πρωτευουσα, ωστοσο, εστιαζεται στην συνεδρια της Εθνοσυνελευσεως που θα πραγματοποιηθει στις δεκαοκτω Ιανουαριου, και κατα την οποια θα εκλεγει ο προεδρος του Σωματος.


Σταθεροποιημενη παραμενει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, οπως αναφερει το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν, οι δε γιατροι του εκφραζουν την αποψη οτι εχει εισελθει στο σταδιο αναρρωσης.

Οπως διευκρινιζεται, η αναπνευστικη λειτουργια του ασθενους, δεν υποστηριζεται απο αναπνευστηρα, ενω η καρδιακη λειτουργια παραμενει αμεταβλητη.

Στην Αθηνα, εξαλλου , βρισκονται ηδη απο χθες, δυο ειδικοι Αμερικανοι ιατροι, οι οποιοι βοηθουν την ψυχολογικη στηριξη του ασθενους.

Σημερα, διενεργηθηκε νεα παρακεντηση στον πρωθυπουργο, κατα την οποια αφαιρεθηκε ολο το υγρο που ειχε εντοπιστει στο δεξι μερος του θωρακα

Αναφορικα με την ασθενεια της συζυγου του Ελληνα πρωθυπουργου, οι θεραποντες ιατροι, χορηγουν στην κα Λιανη - Παπανδρεου, συνδυασμο δυο φαρμακων, για αντιμετωπιση της Ηπατιτιδας Β.


Ο ορθοδοξος κοσμος, ο οποιος ακολουθει το παλαιο ημερολογιο γιορτασε σημερα τα Χριστουγεννα.

Με ιδιαιτερη λαμπροτητα, αλλα και με την ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον γιορτασαν τη Γεννηση του Χριστου οι ορθοδοξοι της Σερβιας, των Ιεροσολυμων και της Ρωσσιας.

Ξεχωριστα ηταν και τα Χριστουγεννα στη Βηθλεεμ, στο μερος οπου γεννηθηκε ο Θεανθρωπος, αφου για πρωτη φορα γιορταστηκαν με παλαιστινιακη διοικηση.

Παρον στους εορτασμους και ο Παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ, ο οποιος παρακολουθησε τη θεια λειτουργια στην οποια προεστη ο Πατριαρχης Διοδωρος.


Εκδηλωση διαμαρτυριας ωστε να μην χαθουν αλλες ζωες απο την αμελεια των αρμοδιων, πραγματοποιησαν σημερα το πρωι οι κατοικοι εξι κοινοτητων της Παφου, απο τις οποιες διερχεται το αρδευτικο καναλι του υδατοφρακτη Ασπρογκρεμμου και στο οποιο πνιγηκε προσφατα 19χρονος εθνοφρουρος οταν το αυτοκινητο που οδηγουσε επεσε σε αυτο.

Οι κατοικοι της περιοχης ζητουν την αμεση περιφραξη των καναλιων με προστατευτικο κυγκλιδωμα.


Ο Νικος Ανδρεα Σπυρου 25 χρονων απο την Παφο συνεληφθη σημερα απο την αστυνομια για τη χθεσινοβραδυνη ληστεια στην Παγκυπρια Εταιρεια Αρτοποιων Παφου, οπου με την απειλη πιστολιου πηρε 90 λιρες απο το ταμειο.

Ο Σπυρου παραδεχθηκε ενοχη και παρουσιαστηκε πριν απο λιγο στο Επαρχιακο Δικαστηριο Παφου οπου εξεδοθη εναντιον του διαταγμα τετραημερης κρατησης για διεκολυνση των ανακρισεων.

Συμφωνα με ανεπισημες πληροφοριες το πιστολι ηταν ψευτικο.


Με τους σημερινους δυο αγωνες ολοκληρωθηκε η δωδεκατη αγωνιστικη του παγκυπριου πρωταθληματος ποδοσφαιρου πρωτης κατηγοριας.

Στο Τσιρειο ο Απολλωνας και ο Ολυμπιακος εμειναν στο 0-0 ενω στο σταδιο Αμμμοχωστος η Νεα Σαλαμινα νικησε τον Ομονοια Αρραδιπου με 4-1.


ΚΑΙΡΟΣ

Αυριο θα υπαρχουν μακρες περιοδοι με αιθριο καιρο αλλα και λιγες παροδικες νεφωσεις.

Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοανατολικοι μετριοι 4 μποφορ και η θαλασσα θα καταστει λιγο ταραγμενη μεχρι ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα φτασει τους 17 βαθμους.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Tuesday, 9 January 1996 - 12:51:59