Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-01-15

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Οι ποινικοι ανακριτες εισηγουνται στον Υπουργο Δικαιοσυνης και τον Αρχηγο της Αστυνομιας, οπως πεντε απο τα δωδεκα μελη της δυναμης που αναφερονται στην εκθεση της Διερευνητικης Επιτροπης για κακοποιηση πολιτων, τεθουν σε διαθεσιμοτητα.

Προκειται για τους: Θεοδωρο Στυλιανου, Αστυνομο Α, τον Χαραλαμπο Ταλιαδωρο, Ανωτερο Υπαστυνομο, τον Ανδρεα Καρυολαιμο, Υπαστυνομο, και τους Αστυφυλακες Ανδρεα Συμεου και Νικο Νικου.

Οπως δηλωσε ο Γενικος Εισαγγελεας της Δημοκρατιας, Αλεκος Μαρκιδης, υστερα απο συναντηση που ειχε με τον προεδρο Κληριδη, η εισηγηση γινεται στην βαση της εκθεσης της ερευνητικης επιτροπης, για τις υποθεσεις κακοποιησης του Νικου Νικολαου και Στελιου Ξενοφωντος.


Επικρισεις για την κριτικη της αντιπολιτευσης στους κυβερνητικους χειρισμους σχετικα με το εγκλημα και τους βασανισμους πολιτων απο αστυνομικους, ασκησε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης.

Η κριτικη της αντιπολιτευσης, τονισε ο κυριος Κασουλιδης, δινει, αθελα της αντιπολιτευσης, καλυψη στους φερομενους εγκληματιες και βασανιστες, οι οποιοι οταν νιωθουν αυτη την καλυψη νιωθουν την σιγουρια να μην συνεργασθουν με τις ανακριτικες αρχες.

Ο κυριος Κασουλιδης επανελαβε οτι η μαγνητοταινια ληφθηκε κατα απολυτα νομιμο τροπο και σημειωσε οτι ο προεδρος Κληριδης δεν ειναι αρχαριος στα νομικα.


Εντος των ημερων προκειται να αποφασισει ο προεδρος της Βουλης, Αλεξης Γαλανος, για τον νεο δικαστη - εκπροσωπο της Κυπρου, στην επιτροπη ανθρωπινων δικαιωματων του Συμβουλιου της Ευρωπης.

Το θεμα τεθηκε σε συνεδρια των αρχηγων η εκπροσωπων των κομματων στην παρουσια του Γενικου Εισαγγελεα.

Τοσο ο υπευθυνος για την εισηγηση της Κυπρου, προεδρος της βουλης, Αλεξης Γαλανος, οσο και ο Γενικος Εισαγγελεας, Αλεκος Μαρκιδης δεν θελησαν να αποκαλυψουν τις θεσεις τους.

Ο προεδρος της βουλης, ο οποιος προηδρευσε της συσκεψης, αυτοδεσμευτηκε να προτεινει το προσωπο τον οποιο θα επιλεξει η πλειοψηφια των κομματων.


Για δευτερη φορα μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα, ερχονται στο φως της δημοσιοτητας πληροφοριες, συμφωνα με τις οποιες Τσετσενοι ανταρτες εκπαιδευονται σε περιοχη της κατεχομενης Κερυνειας.

Ο Κυβερνητικος Εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης, δηλωσε οτι οι πληροφοριες εξεταζονται απο τις αρμοδιες αρχες της δημοκρατιας.

Συμφωνα με τον Ελληνικο τηλεοπτικο σταθμο "ΜΕΓΑ", οι Τσετσενοι εκπαιδευονται εδω και αρκετους μηνες σε χωρο της συνδικαλιστικης οργανωσης μεταλλουργων " Μεταλ Ις ", η οποια αποτελει προκαλυμμα του Κεντρου Διεθνων Σχεσεων της Τουρκιας.

Οι Τσετσενοι εκπαιδευονται στη διεξαγωγη ανορθοδοξου πολεμου και δολιοφθορων, ενω οταν κυκλοφορουν στη πολη της κατεχομενης Κερυνειας συνοδευονται απο μελη του Κεντρου Διεθνων Σχεσεων της Τουρκιας.


Ο Μεχμετ Αλι Ταλατ ειναι απο χθες ο νεος ηγετης του Ρεπουπλικανικου Τουρκικου Κομματος, αφου στις χθεσινες εκλογες υπερισχυσε του Οζκιερ Οζκιουρ.

Ο Ταλατ εξασφαλισε 338 ψηφους εναντι 206 του Οζκιουρ, ο οποιος ηταν αρχηγος του κομματος απο το 1976.

Ο νεος ηγετης του Τουρκικου Ρεπουπλικανικου κομματος γεννηθηκε το 1952 στην κατεχομενη Κερυνεια και σπουδασε στην Τουρκια.

Το 1994, διοριστηκε στην πρωτη ψευδοκυβερνηση ως λεγομενος "Υπουργος Παιδειας, θεση την οποια διατηρησε στη δευτερη ψευδοκυβερνηση συνασπισμου.

Στην τριτη ψευδοκυβερνηση ανελαβε λεγομενος αντιπροεδρος και υπουργος προεδριας.


Στην τελικη ευθεια μπαινουν οι διαδικασιες στο ΠΑΣΟΚ για επιλυση του πολιτικου προβληματος με εκλογη νεου Πρωθυπουργου.

Ο προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος παρακολουθει απο κοντα τις εξελιξεις ενω σημερα δεχθηκε τον Προεδρο της Βουλης των Ελληνων Αποστολο Κακλαμανη.

Δεδομενη θεωρει την παραιτηση του Πρωθυπουργου ο προεδρος της Βουλης Αποστολος Κακλμανης.

Εντος των ημερων θα δοθει οριστικη λυση στο πολιτικο προβλημα, δηλωσε σημερα και ο Υπουργος Εθνικης Αμυνης Γερασιμος Αρσενης.

Σημερα εξαλλου το απογευμα, συνεδριαζει το εκτελεστικο Γραφειο του κομματος, προκειμενου να συζητησει το σχεδιο εισηγησης της ομαδας εργασιας προς την Κεντρικη Επιτροπη, η οποια θα συνεδριασει στις 20 και 21 Ιαννουαριου.

Την Πεμπτη αναμενεται να πραγματοποιηθει και η συναντηση του Προεδρου της Ελληνικης Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλου με τον Ανδρεα Παπανδρεου.


Εν τω μεταξυ συμφωνα με το μεσημβρινο ιατρικο ανακοινωθεν, ο πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου, συνεχισε κατα το τελευταιο εικοσιτετραωρο, το προγραμμα αναπνευστικης φυσιοθεραπειας και κινησιοθεραπειας.

Συμφωνα με το ιατρικο δελτιο, ο πρωθυπουργος παραμενει απυρετος, ενω υποβληθηκε σε αξονικη τομογραφια για εκτιμηση του πλευριτικου υγρου.


Τριημερο συνεδριο με θεμα την ασφαλεια και την συνεργασια στην Ανατολικη Μεσογειο το οποιο διοργανωνει το Κεντρο Ερευνων και Αναπτυξης του ΙΞΤΕΡΓΟΜΜΑΗΕ αρχισε το πρωι στην Λευκωσια.

Την εναρξη των εργασιων του συνεδριου κηρυξε ο προεδρος της Βουλης Αλεξης Γαλανος.

Αναμεσα στα θεματα που θα απασχολησουν το συνεδριο ειναι, το Ανατολικο Ζητημα στο τελος του 2θου αιωνα και οι Προοπτικες για το μελλον, η Ελλαδα τα Βαλκανια και Ζητηματα Ασφαλειας και συνεργασιας στην Ανατολικη Μεσογειο, η Πολιτικη των Ηνωμενων Πολιτειων εναντι της Ανατολικης Μεσογειου, και οι αναγκαιες προυποθεσεις για επιτευξη σταθεροτητας στην Ανατολικη Μεσογειο καθως και η περιπτωση της Κυπρου.


Ενοχοι σε ολες τις κατηγοριες βρεθηκαν σημερα απο το Επαρχιακο Δικαστηριο Λευκωσιας οι 'Ακης Φαντης, Παμπος Χαραλαμπους και η εταιρεια 'Ες Ππι Σι Παπλικεισιονς για το πολυκροτο θεμα της διαφωτισης.

Οι κατηγορουμενοι βρεθηκαν ενοχοι για συνωμοσια με στοχο τη διαπραξη πλημμεληματος, για συμφωνια καταδιολευσης, για αποσπαση χρηματων με ψευδεις παραστασεις ενω ο πρωην Κυβερνητικος εκπροσωπος ενοχοποιηθηκε και για δολο απο δημοσιο λειτουργο.

Ο κυριος Φαντης, χαρακτηρισε τη διαδικασια πολιτικη, και οχι νομικη.

Η ποινη των κατηγορουμενων θα ανακοινωθει στις 17 Ιανουαριου μετα την αγορευση της υπερασπισης για μετριασμο της ποινης τους.

Οι δυο κατηγορουμενοι αντιμετωπιζουν ποινη φυλακισης μεχρι και 3 χρονια.


Οι εμπρηστες κτυπησαν και παλι στη Λεμεσο.

Στοχος τους αυτοι τη φορα το αυτοκινητο ανωτερου λειτουργου χορηγησεων της Ελληνικης Τραπεζας στη Λευκωσια, το οποιο καταστραφηκε ολοσχερως σημερα την αυγη.

Το αυτοκινητο του Σωτηρη Σεργιδη βρισκοταν σταθμευμενο στην χωρο στααθμευσης του σπιτιου του στην οδο Στυλιανου Λενα στη Μεσα Γειτονια.

Η αστυνομια διερευνα την υποθεση.


Συμπληρωνονται σημερα 46 χρονια απο το ενωτικο δημοψηφισμα, το οποιο κατεδειξε και γραπτως τον προαιωνιο ποθο του λαου μας για ενωση με την Ελλαδα.

Με την ευκαιρια της επετειου πραγματοποιουνται σημερα εκδηλωσεις σε ολες τις ελευθερες πολεις της Κυπρου.

Στη εκδηλωση που θα πραγματοποιησει στην Λευκωσια ο συνδεσμος αγωνιστων ΕΟΚΑ, θα παρευρεθει και ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος.


Αποψε κατα διαστηματα θα σχηματιζονται νεφωσεις και δυνατον να πεσουν λιγες τοπικες βροχες και λιγα χιονια στις ψηλοτερες κορυφες του Τροοδους.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοανατολικοι ως βορειοδυτικοι ασθενεις, 3 μποφορ και η θαλασσα λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 4 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 7 στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι κυριως συννεφιασμενος και θα πεσουν τοπικες βροχες και πιθανον να σημειωθουν μεμονωμενες καταιγιδες.

Στις ψηλοτερες κορυφες του Τροοδους αναμενεται να χιονισει.

Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοανατολικοι ως νοτιοδυτικοι μετριοι, 4 μποφορ και τοποικα δυνατοι 5 μποφορ.

Η θαλασσα σταδιακα θα καταστει ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 13 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 16 στα παραλια.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Monday, 15 January 1996 - 15:00:43