Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-01-21

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την μόνιμη επιβίωση στην γη που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας, είναι η σταθερή απαίτηση μας για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος μιλούσε μετά την εκδήλωση για την εβδομάδα του δέντρου, επεσήμανε ότι πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος όλες αυτές τις λεγόμενες συμφωνίες, περί ομοσπονδίας διζωνικής, ή μη, οι οποίες σημαίνουν διχοτόμηση της Κύπρου.

Για να πετύχουμε, κατέληξε ο Νακαριώτατος, πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι, γιατί, αν είμαστε διχασμένοι και όχι ομοφωνούντες, οι ξένοι θα βρουν την ευκαιρία για να μας επιβάλουν εκείνο που θέλουν.


Διάταγμα εξαήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δύο προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αναφορικά με υπόθεση ανεύρεσης απο την Αστυνομία, βόμβας υψηλής εκρηκτικής ισχύος, με αυτοσχέδιο μηχανισμό πυροδότησης, τύπου παγίδας, σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο Χωριό 'Αρσος στην Επαρχία Λεμεσού.

Πρόκειται για τον Σπύρο Νεοφύτου Φικάρδου, 38 ετών από το 'Αρσος, κάτοικο Λεμεσού, ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων, και τον Αντωνάκη Κωσταντίνου 50 ετών, οδηγό από την Λεμεσό.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η υπόθεση, θα εξετασθεί σε συνδυασμό με την υπόθεση για κατοχή πιστολιού που διερευνά η αστυνομία Λευκωσίας και για την οποία έχει συλληφθεί ο αδελφός του Σπύρου Φικάρδου, Μιχάλης Φικάρδου.

Εν τω μεταξύ, ο εντοπισμός τόσο του στόχου της βόβμας όσο και αυτών που πιθανόν να την χρησιμοποιούσαν ήταν το αντικείμενο σημερινής ευρείας σύσκεψης στην Αστυνομία Λεμεσού, υπο την προεδρία του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Πανίκου Χατζηλοϊζου.

Σύμφωνα πάντως με την προκαταρκτική ενημέρωση του πυροτεχνουργού Αντώνη Σιακαλλή, από τα πρώτα ευρήματα, προκύπτει ότι ο τρόπος κατασκευής της βόμβας προσομοιάζει με άλλες που χρησιμποιήθηκαν στο παρελθόν σε γνωστά εγκλήματα.

Επίσης εξετάζεται κατα πόσον η δυναμίτιδα με την οποία κατασκευάστηκε η βόμβα είναι απο εκείνη που εκλάπη προσφάτως απο λατομείο της Λεμεσού.


Ενωτική κυβερνηση που εκφράζει όλες τις τάσεις στο ΠΑΣΟΚ, έχει συγκροτήσει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κώστας Σημίτης.

Η επίσημη ανακοίνωση των μελών της νέας κυβέρνησης αναμένεται απο στιγμή σε στιγμή.

Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ωστόσο, αναφέρουν ότι παραμένουν στα υπουργεία τους οι, Γεράσιμος Αρσένης, Ακης Τζοχατζόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιάννος Παπαντωνίου και Αλέκος Παπαδόπουλος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με υφυπουργό τον Γιώργο Ρωμαίο.

Η Βάσω Παπανδρέου, αναλαμβάνει ένα νέο υπουργείο, το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο αποτελεί συγχώνευση των Υπουργείων Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στην κυβέρνηση συμμετέχουν επίσης οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, και Αναστάσιος Πεπονής.

Αναφέρεται επίσης ότι στην κυβέρνηση παραμένει και ο Τηλέμαχος Χυτήρης στην θέση του υφυπουργού Πολιτισμού.

Η νέα κυβέρνηση αποτελείται μόνο απο σαράντα υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ έχουν καταργηθεί οι θέσεις των αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

Η ορκομωσία της κυβερνησης θα γίνει αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.


Βελτίωση σημείωσε σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η φυσική, αλλά και η ψυχολογική κατάσταση του Ανδρέα Παπανδρέου, και ο πυρετός που παρουσίασε τις τελευταίες μέρες έχει υποχωρήσει.

Το βάρος του κυρίου Παπανδρέου έχει φτάσει τα 65 και μισό κιλά και κάποιοι ιατροί εκτιμούν μάλιστα ότι σε δέκα ή δεκαπέντε μέρες θα μπορεί να μεταφερθεί στο σπίτι του, στην Εκάλη.

Οπως αναφέρεται στο σημερινο ιατρικό δελτίο, η αναπνευστική λειτουργία υποβοηθείται περιοδικά απο αναπνευστήρα και η νεφρική απο τεχνητό νεφρό.

Οσον αφορά τα προγράμματα φυσιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας, μετά τη χθεσινή διακοπή τους, συνεχίζονται σήμερα κανονικά.


Εκατόν σαραντα πέντε χιλιάδες λίρες κέρδισε χθες βράδυ στο ΠΡΟ ΤΟ ο Αντώνης Γεωργίου Ελαιοχρωματιστής, πενήντα ετών, και πατέρας δύο κοριτσιών, απο τη Γεροσκήπου της Πάφου.

Το τυχερό δελτίο στοίχησε στον Αντώνη Γεωργίου, μόνο πέντε λίρες και οκτώ σέντ, και είχε κατατεθεί σε πρακτορείο της Γεροσκήπου.


Με τη σημερινή αναμέτρηση ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες του δευτέρου γύρου του κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο.

Το ΑΠΟΕΛ εξορισμένο στο Νέο ΓΣΖ, νίκησε την ΑΕΛ με τέσσερα ένα και έκανε το πρώτο και μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισής του στον επόμενο γύρο.


Σοβαρά επεισόδια είχαμε χθες βράδυ μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ΕΝΑΔ και του Αχιλλέα Αγρού στον οποίο νικητής αναδείχθηκε το σωματείο του Αγρού, με 114-112 έπειτα απο παράταση.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση τα επεισόδια δημιουργήθηκαν στη βόρεια κερκίδα του κοινοτικού γηπέδου του Αγίου Δομετίου, στην οποία βρίσκονταν 400 περίπου φίλαθλοι του Αχιλλέα Αγρού.

Στην κερκίδα, μεταξύ των οπαδών, θεάθηκε συμπλεκόμενος και ο καλαθοσφαιριστής της ΕΝΑΔ Τζων Γουάϊτ, εναντίον του οποίου εξεδόθη δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Ο Τζων Γουάιτ συνελήφθη και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής της ΕΝΑΔ κατηγορήθηκε σήμερα το απόγευμα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Αποψε ο καιρος θα ειναι συννεφιασμενος με λιγες ελαφρες βροχες ενω στο Τροοδος αναμενεται να σημειωθει ελαφρα χιονοπτωση.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι μεχρι βορειοανατολικοι, 2 με 3 Μποφορ, και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 5 βαθμους στο εσωτερικο και στους 7 στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι κατα διαστηματα συννεφιασμενος με τοπικες βροχες και λιγα χιονια στα ορεινα.

Οι ανεμοι σταδιακα θα ενισχυθουν σε μετριους, 3 με 4 Μποφορ, και θα πνεουν στα δυτικα παραλια και το εσωτερικο απο βορειοδυτικες κατευθυνσεις ενω στα νοτια και ανατολικα παραλια θα πνεουν απο βορειοανατολικες κατευθυνσεις.

Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη και παροδικα στα ανατολικα παραλια μεχρι ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 14 βαθμους.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Sunday, 21 January 1996 - 15:46:19