Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-01-27

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Αισιοδοξία εκφράζει το Αμερικανικό Υπουργειο Εξωτερικών, ότι ο Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ, κατά την επίσκεψή του στην Κυπρο θα επιτύχει την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτνμεντ, Νίκολας Μπέρνς, δήλωσε ότι ο Ρίτσιαρτ Χόλμπρουκ, είναι βέβαιος, ότι θα πείσει τα μέρη για τη χρησιμότητα μιάς τέτοιας συνάντησης.

Ο αξιωματούχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, υπογράμμισε ακόμη, ότι η επίσκεψη Χόλμπρουκ θα πραγματοποιηθεί, έστω και εάν δεν υπάρχει πράσινο φως για κοινή συνάντηση του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο κυριος Μπέρνς δήλωσε, ότι ο κύριος Χόλμπρουκ θα χρειαστεί την συνεργασία των κυβερνήσεων Αθήνας και `Αγκυρας, για τη διαμόρφωση ημερησίας διάταξης, την προώθηση του διαλόγου και την επίλυση του Κυπριακού.

Η επίσκεψη Χόλμπρουκ θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 10 έως δεκαεπτά Φεβρουαρίου.


Με τον κύριο Χόλμπρουκ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης, ο οποίος αναχωρεί για την Ουάσιγκτον απόψε.

Εν όψει της συναντήσεως του με τον Αμερικανό επίσημο, ο κύριος Μάτσης είχε ήδη ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία.


Η υλοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, η σταθερή πορεία πλήρους ένταξης στην Ευρώπη και η διατήρηση της σταθερότητας της οικονομίας, είναι οι πρωταρχικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Αυτό τόνισε σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μιλώντας στο σεμινάριο για τις τελωνειακές διαδικασίες στην Ευρωπαική `Ενωση.

Οι προτεραιότητες αυτές, τόνισε ο κύριος Χριστοδούλου, συντηρούνται άμεσα και άπτονται ουσιαστικά, με την πορεία και αίσια έκβαση του αγώνα μας για φυσική και εθνική επιβίωση, και την επίτευξη μιάς δίκαιης και βιώσιμης λύσης του εθνικού μας θέματος.


Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες την περιοχή Αττικής.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από το πρώι βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Λαλιώτη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες.

Η καταιγίδα παρέσυρε αυτοκίνητα ενώ πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.

Τα πρώτα θύματα της θεομηνίας είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στις Μάνδρες Αττικής.

Ιδιαίτερα σημαντικές ζημιές, προκλήθηκαν στην περιοχή της Ελευσίνας, σε δεκάδες υπόγεια σπίτια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και στα οδικά δίκτυα.

Προς βοήθεια των πληγέντων σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, κινητοποιηθηκε η πυροσβεστικήη υπηρεσία καθώς επίσης και ολόκληρος ο μηχανισμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των δήμων και των νομαρχιών.


Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ενδιαφέρεται πια για ένα απλό παιγνίδι εξουσίας, αλλά για να αποκτήσει η Κύπρος ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης, ικανό να μετατρέψει τη χώρα - πρότυπο στον κόσμο που ανατέλλει μαζί με τον καινούργιο αιώνα.

Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού προσφωνώντας το Εργαστήρι Ιδεών για στελέχη του Κόμματος, οι εργασίες του οποίου άρχισαν το πρωί στη Λεμεσό.

Το Εργαστήρι στο οποίο συμμετέχουν εκατόν πενήντα αξιωματούχοι και στελέχη του Κόμματος, είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΔΗΚΟ, για εκσυγχρονισμό.


Διψήφιο ποσοστό προσδοκά το Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών να πάρει στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου, και αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με σύνθημα τη "μεγάλη Αλλαγή", και στόχους την ανανέωση της πολιτικής ζωής και την απεξάρτηση του πολίτη από τα κομματικά κατεστημένα.

Σήμερα συνήλθε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, το οποίο συζήτησε και ενέκρινε τις προγραμματικές θέσεις για τις βουλευτικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου, έκαμε την εκτίμηση ότι τα συγκυβερνώντα κόμματα θα παύσουν να έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή *** Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, άγει σήμερα τα ονομαστήριά του.

Το πρωί τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος στη Λάρνακα, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου.

Μετά το Συλλείτουργο ο Πανιερώτατος εδέχθη τις ευχές και τα συγχαρητήρια των επισήμων και του λαού, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου.


Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιών για οφειλές είτε προς την Υπηρεσία Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, είτε, προς τον Φόρο Εισοδήματος.

Ο νόμος θα εφαρμόζεται αδιακρίτως, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Ειδικότερα, για όσους οφείλουν στον Φόρο Εισοδήματος, ο κύριος Χριστοδούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν κατασχέσεις, προσδοκώντας, όπως είπε, ότι όσοι χρωστούν δεν θα παραβιάσουν την προθεσμία που τους παρέχει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι μόνο στην Υπηρεσία του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, πρόσωπα και εταιρείες οφείλουν γύρω στα οκτώμισυ εκατομύρια λιρες.


Σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό, γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, ξέσπασε πυρκαγιά, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Το αυτοκίνητο ανήκει στη Μαίρη Νεάρχου, τριάντα πέντε ετών, και βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης, στον συνοικισμό Αγίου Ιωάννου.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από έρευνες εμπειρογνωμόνων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, έχει προκύψει ότι η πυρκαϊά είχε τεθεί κακοβούλως.


Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε τη νικηφόρα και αήττητη του πορεία και στην πρώτη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος Λόμπαρντ Νάτγουεστ.

Η ομάδα της Λευκωσίας στον σπουδαιότερο αγώνα της δέκατης-τέταρτης αγωνιστικής, κέρδισε μέσα στο Τσίρειο τον Απόλλωνα με 2-0.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα ΑΛΚΗ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3 ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ-ΑΡΗΣ 3-1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 2-0 ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ-ΕΥΑΓΟΡΑΣ 1-2


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό αφού δούμε πρωτα τις σημερινές θερμοκρασίες.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 15 και η πιο χαμηλή 6, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 18 με 9, στη Λεμεσό δεν καταμετρήθηκε, στην Κερύνεια και την Παφο 20 με 6 και τέλος στον Πρόδρομο 12 με 4 Απόψε ο καιρός καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να πέσουν ελαφρές τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πεσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 9 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια.

Αύριο αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι ευμετάβλητοι μέτριοι 3 εως 4 Μποφόρ και η θάλασσα μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 18 βαθμούς στα παράλια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές.

Την Τρίτη θα παρατηρηθεί εξασθένηση του καιρού με παροδικές νεφώσεις.

Τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Saturday, 27 January 1996 - 14:02:25