Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-02-03

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

Ο πρόεδρος Κληρίδης σχολίαζε την δήλωση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Γεράσιμου Αρσένη, ότι οι επόμενοι πέντε μήνες θα είναι κρίσιμοι για τον Ελληνισμό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορίες ότι η Κύπρος δέν είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο σύρραξης και επεσήμανε ότι όλα τα μέτρα ελήφθησαν σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ.

Αναφορικά με την επίσκεψη Χόλμπρουκ στην Κύπρο, ο πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι θα είναι εικοσιτετράωρη και θα έχει το μήνυμα ότι η Αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό δέν εγκαταλείπεται.


"Η Εθνική Φρουρά είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να εκτελέσει το καθήκον της, αν, και εφ'όσον χρειαστεί".

Αυτό το μήνυμα έστειλαν ο Υπουργός Αμύνης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, λίγο μετά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Ο κύριος Ηλιάδης δήλωσε ότι την νύκτα της κρίσης στο Αιγαίο, παρακολουθούσε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό και πήρε τα αναγκαία μέτρα, τα οποία προβλέπονται και στους σχεδιασμούς του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.


Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσσίας στα Ηνωμένα 'Εθνη, Μάτλιν 'Ωλμπραϊτ και Σεργκέι Λαβρόφ, συζήτησαν στην Νέα Υόρκη το Κυπριακό.

Ο Ρώσσος πρέσβυς ζήτησε από την Αμερικανίδα ομόλογό του να τον ενημερώσει για τις προσπάθειες τής χώρας της στο Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του κυρίου Χόλμπρουκ, ότι επίκεντρο της περιοδείας του στην περιοχή δέν θα είναι το Κυπριακό.

Ο κύριος Λαβρόφ ενημέρωσε την κυρία 'Ωλμπραϊτ, ότι η Ρωσσία επανέλαβε στον γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την θέση της για συνάντηση των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, για συζήτηση της πρότασης του προέδρου Κληρίδη για αποστρατικοποίηση.

Αν και ο κύριος Γκάλι δέν αντιτίθεται στην πρόταση, δέν προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία, αναμένοντας να προέλθει η πρώτη κίνηση από τα ίδια τα μόνιμα μέλη.


Ο Εισηγητής για το Κυπριακό στην Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης Λόρδος Φίνσμπεργκ, έφθασε πριν από λίγο στην Κύπρο για επταήμερη ενημερωτική επίσκεψη.

Ο Βρετανός Βουλευτής θα ετοιμάσει γνωμοδότηση για την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο, ενόψη της προετοιμασίας απο τον Ολλανδό Βουλευτή Ερικ Γιούρκενς ειδικής έκθεσης, σε σχέση με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων.

Κατά την εδώ παραμονή του ο κύριος Φίνσμπεργκ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Κληρίδη.


"Η έκταση του προβλήματος των ναρκωτικών στην Κύπρο δέν είναι πλήρως γνωστή", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας την ανάγκη διεξαγωγής επιδημιολογικής έρευνας.

Μιλώντας στην έναρξη παγκυπρίου συνεδρίου με θέμα " Η Κύπρος κατά των ναρκωτικών", ο πρόεδρος Κληρίδης αναφέρθηκε στα διάφορα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για καταπολέμηση του προβλήματος.

Ο πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, κάλεσε όλους σε εγρήγορση.

Δεν ανησυχούμε για την κατεχόμενη γη μας, τόνισε, γιατί αυτή, μια μέρα, θα ελευθερωθεί, αλλά αν χαθεί ένας άνθρωπος δεν υπάρχει σωτηρία.

Ο υπουργός υγείας Μανώλης Χριστοφίδης, και η υπουργός παιδείας Κλαίρη Αγγελίδου, αναφέρθηκαν στα μέτρα που λαμβάνουν τα υπουργεία τους για πρόληψη και καταπολέμηση της μάστιγας.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης, για τους δύο Ελλαδίτες, Σπύρο Παντελάκο και Δημήτρη Παυλίδη, για διερεύνηση υπόθεσης παράνομης εισαγωγής, κατοχής, χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητεί ακόμη δύο άτομα, τα οποία κατανόμασε, ως συνεργούς του, ο ένας εκ των δύο υπόπτων.

Ζητώντας την έκδοση του διατάγματος προσωποκράτησης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, επικαλέστηκε εκούσια έγγραφη κατάθεση του Παντελάκου, στην οποία ο ύποπτος παραδέχεται ότι εισήγαγε συστηματικά ποσότητες Ναρκωτικών, μέσω ταχυδρομείου, από συνεργάτη του, επίσης Ελλαδίτη, μόνιμο κάτοικο Γερμανίας.

Ο δεύτερος ύποπτος, Δημήτρης Παυλίδης, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.


"Δεν περνούμε το μάθημα του αμφίδρομου τρεξίματος, αλλά προβιβαζόμαστε στην επόμενη τάξη σαν πολιτεία", δήλωσε ο υπουργός υγείας Μανώλης Χριστοφίδης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα έρευνας, όπου μόνο τρία από τα 800 παιδιά πληρούν τα κριτήρια υγεία που θέτει η ενωμένη Ευρώπη.

Πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές στο σύστημα μας, και αύξηση του χρονου για γύμναση των μαθητών, ανέφερε ο κύριος Χριστοφίδης.

Η υπουργός Παιδείας, Κλαίρη Αγγελίδου, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για διαφώτηση των παιδιών και των γονιών για την ανάγκη άσκησης.

Σημείωσε ότι αιτία του κακού είναι το γεγονός ότι τα παιδιά υπερφορτώνονται με φροντιστήρια και δεν έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στη φύση.


Και να περάσουμε τώρα στο ποδόσφαιρο.

ΑΕΚ, Ανόρθωση, Ομόνοια Αραδίππου, Ολυμπιακός και Ομόνοια Λευκωσίας εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των σημερινών επαναληπτικών αγώνων του δεύτερου γύρου του κυπέλλου έχουν ως εξής.

ΑΛΚΗ - ΑΕΚ 1-1 ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 4-0 ΑΡΗΣ - ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 1-2 ΕΥΑΓΟΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 και ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ 2-2.

Και μιά ματιά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο *** Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί και η πιο χαμηλή 1, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 16 με 3, στην Λεμεσό η θερμοκρασία δέν καταμετρήθηκε, στην Κερύνεια και την Πάφο 16 με 6 και τέλος στον Πρόδρομο 5 με 2 βαθμούς υπό το μηδέν.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά σε αρκετές περιοχές στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 5 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι κυρίως αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι βόρειοι ασθενείς 3 μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 17 στα παράλια.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Sunday, 4 February 1996 - 15:41:13