Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-02-25

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Πλήγμα κατά της ειρήνης θεωρουνται οι σημερινές αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνεντευξης τύπου ότι από τις δύο εκρήξεις σκοτώθηκαν συνολικά 24 άτομα. Ο κυριος Πέρες διευκρίνησε ότι 22 άτομα σκοτώθηκαν απο την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεωφορείο στην Ιερουσαλημ και άλλα δύο στη βομβιστική επίθεση στα περίχωρα της πόλης Ασκελόν. Επίσης έχουν τραυματισθεί 78 άτομα. Η πρώτη έκρηξη έγινε στις επτα το πρωί σε λεωφορείο γεμάτο κόσμο στην καρδιά της Ιερουσαλήμ. Η δέυτερη επίθεση έγινε σε διάστημα μιας περίπου ώρας από την πρώτη, στα περίχωρα της πόλης Ασκελόν έξω από σταθμό λεωφορείων, από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι μεταξύ των νεκρών απο την δεύτερη έκρηξη εντοπίσθηκαν και τα πτώματα των δύο Παλαιστινίων καμικάζι που διενήργησαν την επίθεση. Αγνωστος που τηλεφώνησε στο ραδιοσταθμό του Ισραήλ ανέφερε οτι την ευθύνη των δύο εκρήξεων αναλαμβάνει το κινημα Ισλαμικής Αντίστασης "Χαμάς". Αμεση ηταν η αντίδραση του Ισραήλ. Η Ισραηλινή κυβερνηση αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους, ενω ο πρωθυπουργός Σιμόν Πέρες εδωσε οδηγίες να αποκλεισθούν η δυτική όχθη, η Γαζα και η περιοχή γύρω από την Ιερουσαλήμ. Είπε επίσης οτι ζήτησε από τις Παλαιστινιακές αρχές να λάβουν σκληρά μέτρα για να σταματήσει η δράση των οργανώσεων "Χαμάς" και "Τζιχάντ". Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αράφατ . Ο επιθέσεις αυτές, ειπε ο Παλαιστινιος ηγέτης, πλήττουν το σύνολο της ειρηνευτικής διαδικασίας. Εν τω μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Σιμόν Πέρες αποδοκιμάσθηκε από το εξαγριωμένο πλήθος όταν επισκέφθηκε το σημείο της έκρηξης στην Ιερουσαλήμ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης απέστειλε τηλεγραφημα συμπαράστασης προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Ισραήλ εκφράζοντας την συμπαράσταση του Κυπριακού λαού.
Ο Πρόεδρος της βουλής Αλέξης Γαλανός αναχωρεί σε λίγο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει σειρά επαφών για το Κυπριακό. Ο κύριος Γαλανός θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, και θα επιστρέψη στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης πήγε σήμερα στο Λίβανο για διήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον Λειτουργό Μεταναστεύσεως Χριστόδουλο Νικολαίδη. Ο κύριος Μιχαηλίδης θα συζητήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών του Λιβάνου, τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο υπουργείων, στους τομείς των αλλοδαπών και της μεταναστεύσεως, συμπεριλαμβανομένης και της ευαίσθητης πτυχής των λαθρομεταναστών.
Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Πολεμίδια και στην παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος από πρόσφυγες της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Παπαχρυσοστόμου, που εκπροσωπεί την Αυτού Μακαριότητα τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ως τοποτηρητή του χηρεύοντος Μητροπολιτικού θρόνου Μόρφου, προέστη σήμερα του τεσσαροκονθήμερου μνημοσύνου του εκλιπόντος Μητροπολίτη Χρύσανθου. Μνημόσυνα του αοιδίμου Μητροπολίτη Χρύσανθου ετελέσθησαν επίσης σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου.
Σοβαρή υπόθεση κατάχρησης χρημάτων του δημοσίου εξετάζουν η Αστυνομία και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. `Οπως εγνώσθη, η υπόθεση αφορά απόσπαση χρημάτων από το Ταμείο του Χώρου Στάθμευσης του Αεροδρομίου Λάρνακος, ενδέχεται δε να πρόκειται για μεγάλα ποσά, αν διαπιστωθεί ότι συνεχιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. `Ενα άτομο, τέθηκε υποκράτηση το οποίο και θα προσαχθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος Προσωποκράτησης.
Σε πολύωρη ανάκριση υποβλήθηκε σήμερα στον Αστυνομικό Σταθμό Πάφου, ο 34χρονος Ιρλανδός Ντέηβιντ Πάρις, ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης της συζύγου του Αυγουστίνας, 34 ετών, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. Ενωρίς το πρωί, ο Ντέηβιντ Πάρις μεταφέρθηκε από τους ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στο διαμέρισμα του στην Δασούπολη, όπου έγινε αναπαράσταση των γεγονότων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κρατουμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΓΟΥ, η Αστυνομία έχει ζητήσει από την Σκότλαντ Γυάρντ μέσω της Ιντερπόλ, να της σταλεί το ποινικό μητρώο του Πάρις, αναμένοντας ότι η γνωστοποίηση του παρελθόντος του υπόπτου, θα εξακριβώσει το πραγματικό ιστορικό του και θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της παρούσας υπόθεσης.
Οικονομικές διαφορές που πιθανό να σχετίζονται με υποθέσεις δήθεν προστασίας που προσφέρουν άτομα της νύχτας, φαίνεται ότι ήταν η κύρια αιτία της χθεσινοβραδυνής σύγκρουσης στην Λεμεσό, μελών της οικογένειας Αεροπόρου απο την μιά και του Ιερόθεου Χριστοδούλου, άλλως Ρόπα απο την άλλη. Ο Ρόπας, και οι αδελφοί Μιχάλης και Αντρέας Αεροπόρου, καθώς και ο γαμπρός τους, Μιχάλης Παρασκευά,είχαν συλληφθεί χθες βραδυ αποτην Αστυνομία για την συμπλοκή που έγινε σε κέντρο του Ρόπα στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας. Και οι τέσσερις τέθηκαν σήμερα απο το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού υπό τετραήμερη κράτηση, για διευκόλυνση των εξετάσεων της Αστυνομίας.
Από φωτιά καταστράφηκε σήμερα την αυγή το αυτοκίνητο γυναίκας αστυνομικού στη Λεμεσό. Πρόκειται για αυτοκίνητο τύπου Μπι Εμ Ντάμπλουγιο που ανήκει στη Μελίνα Ανδρέα, λοχία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, η δε πυρκαγιά επεκτάθηκε και στο διπλανό υποστατικό που ανήκει στον πατέρα της Μελίνας, που επίσης είναι λοχίας της Αστυνομιας.
Ενας αγώνας διεξήχθη σήμερα για την δέκατη έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας. Η Ανόρθωση νίκησε τον Ολυμπιακό στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος με 1-0. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη με την αναμέτρηση του Αρη με την Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο στάδιο. Ολοκληρωνουμε το δελτιο μας με την προγνωση του καιρου. Αποψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους 2 εως 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πεσει στους 7 βαθμούς στα παράλια και στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, όπου δυνατό να σχηματισθεί παγετός. Αύριο, Δευτέρα της Καθαράς, ο καιρός θα είναι αίθριος στις πιο πολλές περιοχές. Στα ορεινά όμως θα σχηματισθούν λίγες νεφώσεις που δυνατό να δώσουν τοπικές και μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 εως 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Sunday, 25 February 1996 - 15:07:58