Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-04-12

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυρίες και κύριοι χαίρετε!


Μήνυμα με το οποίο ενθαρρύνεται ο Αμερικανικός παράγοντας να εκδηλώσει την πρωτοβουλία του στο Κυπριακό, απεστειλε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλιντον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης. Στο μήνυμα, το οποίο εστάλη μέσω του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος Κληρίδης διαβεβαιώνει για την προθυμία της Ελληνοκυπριακης πλευράς να ανταποκριθεί θετικά στην πρωτοβουλία και να αποδεχθεί απευθείας διάλογο, αφού πρώτα εξευρεθεί κοινό έδαφος για συνομιλίες. Ωστόσο, ο Ντενκτάς επανέρχεται στις γνωστές του μεθόδους, σε μιά προσπάθειά του να τορπιλλίσει εν τη γενέση τους, τις αναμενόμενες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό.
Διακομματική αντιπροσωπεία τής Βουλής των Αντιπροσώπων ανεχώρησε σήμερα για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες τής ενενηκοστής-πέμπτης διάσκεψης τής Διακοινοβουλευτικής Ενωσης. Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι βουλευτές Νίκος Αναστασιάδης, Ανδρέας Φιλίππου, Αριστος Χρυσοστόμου και Γιαννάκης Ομήρου. Σε δηλώσεις του ο κύριος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι στη διάσκεψη θα θέσει θέμα εισβολής και κατοχής μέρους της Κύπρου από την Τουρκία, ενώ ως πρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα των Βουλευτών, θα υποβάλει στην Ολομέλεια έκθεση για τα δικαιώματα των βουλευτών που παραβιάζονται στην Τουρκία και σε άλλες 25 χώρες. Την Κυριακή του Πάσχα, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον οποίο θα διαβιβασθεί μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Σημίτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνων, Μπούτρος Γκάλι. Κατα την συναντηση οι κυριοι Σημίτης και Γκάλι, συζήτησαν την αναμενόμενη πρωτοβουλία στο Κυπριακο, τις Ελληνο-Τουρκικές διαφορές και το Σκοπιανο. Ιδιαίτερα για το Κυπριακό, η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν απο την άτυπη συνάντηση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Οι απανταχού της γης Ελληνες γιορτάζουν από χθες τον μεγάλο θρίαμβο του Παναθηναικού. Ο Παναθηναικός από χθες βρίσκεται στο πιο ψηλό σκαλί της ευρωπαικής καλαθόσφαιρας αφού στον τελικό του ευρωπαικού πρωταθλήματος νίκησε την Μπαρσελώνα με 67-66. Οι εορτασμοί που άρχισαν με τη λήξη του αγώνα συνεχίσθηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές ελληνικές πόλεις αλλά και εδώ στη Κύπρο με επίκεντρο τη Λευκωσία.
Τρείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα την αυγή στην Πάφο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μερική αναστάτωση των κατοίκων. Η ένταση και των τριών δονήσεων ήταν χαμηλή και σύμφωνα με τους ειδικούς δέν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού πρόκειται για φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα.
Πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων που ξέσπασε σε κτίρια του αεροδρομίου "Ντύσεντολφ" στη Γερμανία, προκάλεσε το θάνατο δεκαέξι ατόμων και των τραυματισμό περισσοτέρων από εκατόν. Πολλοί απο τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας και γιατροί των νοσοκομείων του Ντύσελντοφ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε σπινθήρες που προκλήθηκαν στην διάρκεια εργασιών ανακαίνισης ανθοπωλείου και επεκτάθηκαν σε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα. Το αεροδρόμιο του Ντύσελντοφ θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου.
Και μιά ματιά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο. Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 22 βαθμοι και η πιο χαμηλη 13, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 23 με 14, στην Λεμεσο 21 με 10, στην Κερυνεια και την Παφο 19 με 13 και τελος στον Προδρομο 10 με 4. Αποψε θα υπαρχουν τοπικες νεφωσεις που δυνατο να δωσουν λιγες βροχες. Η θερμοκρασια θα πεσει στους 8 βαθμους στο εσωτερικο και στους 10 στα παραλια. Αυριο ο καιρος θα ειναι κατα το πλειστον αιθριος. Τοπικες ομως νεφωσεις που θα σχηματιστουν γυρω στο μεσημερι δυνατο να δωσουν λιγες βροχες. Η θερμοκρασια θα ανεβει στους 22 βαθμους στο εσωτερικο και τα νοτια παραλια και στους 20 στα δυτικα παραλια. Την Κυριακη και τη Δευτερα ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος και η θερμοκρασια θα σημειωσει ανοδο.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Friday, 12 April 1996 - 13:25:56