Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-04-26

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Κυρίες και Κύριοι Χριστός Ανέστη.
Τέσσερα χρόνια ζωής και προσφοράς στον Κυπριακό Ελληνισμό συμπληρώνει σήμερα ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ο ΛΟΓΟΣ. Παρά τις αντιξοότητες, που συνάντησε στην πορεία του, ο ΛΟΓΟΣ επιμένει να συνεχίζει να προσφέρει με μοναδικό του στόχο την διατήρηση της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας.
Συνεντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης θα δωσει απόψε ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων, απο την ανάληψη της Προεδρίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαντήσει σε ερωτήσεις για το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση. Η συνέντευξη του προέδρου Κληρίδη θα αρχίσει στις εννέα και θα μεταδίδεται απ'ευθείας απο την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΛΟΓΟΥ. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης οι τηλεθεατές του ΛΟΓΟΥ θα μπορούν, μέσω τηλεφώνου, να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των όσων θα εκφρασθούν.
Καλό υπόβαθρο για τις περαιτέρω συζητήσεις του στην Κύπρο, χαρακτήρισε ο αμερικανός υφυπουργός εξωτερικων Τζον Κορνμπλουμ, τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Κληρίδη. Ο αμερικανός υφυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τον υπουργό εξωτερικών τον πρόεδρο της βουλής, ενώ συναντήθηκε και με αξιωματούχους του ψευδοκράτους. Ο κύριος Κόρνμπλουμ δήλωσε ότι οι συναντήσεις του είναι διερευνητικού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιαννάκη Κασουλίδη, διαβλέπει κάτι το διαφορετικό στη νέα υπό διαμόρφωση προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού. Ο αμερικανός υφυπουργός μαζί με την συνοδεία του πέρασε το μεσημέρι στα κατεχόμενα, όπου εκπρόσωποι του καθεστώτος Ντενκτάς του παρέθεσαν γεύμα στην Κερύνεια, ενώ μαζί του συναντήθηκε αργότερα ο ψευδοϋπουργός εξωτερικών Αταϊ Αχμέτ Ρασίτ.
Την κατηγορηματική θέση ότι η μη διεκδίκηση εκ μέρους της Τουρκίας των βραχονησίδων 'Ιμια, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια πορεία εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας -Τουρκίας επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος. Το πρωτο βήμα προς αυτή την κατευθυνση υπογράμμισε ο κύριος Πάγκαλος, οφείλει να το κάνει η Τουρκία. Ο Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την αυριανή συνάντηση των κυρίων Πάγκαλου- Γκιονενσάι στο Βουκουρέστι, επενέλαβε την πρόθεση της Αγκυρας για έναν άνευ όρων διάλογο με την Αθηνα, σχετικά με το σύνολο των διαφορών στο Αιγαίο.
Νέα έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθές βράδυ στα Κάτω Πολεμίδια στη Λεμεσό, κάτω από το αυτοκίνητο του Παύλου Δαμιανού. Απο την έκρηξη κινδύνευσε να σκοτωθεί ο Ελλαδίτης, Ανδρέας Σακάς, ο οποίος βρισκόταν μόνο δύο μέτρα από το αυτοκίνητο του Δαμιανού. Σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές, τόσο στο αυτοκίνητο του Δαμιανού, όσο και στο αυτοκίνητο του Σακά. Προς διευκόλυνση των ανακρισεων, η Αστυνομία συνέλαβε τον Νεοπτόλεμο Αγαθοκλέους Χαραλάμπους, 49 ετών από τον 'Υψωνα, μηχανοδηγό και το γιο του Χαράλαμπο Αγαθοκλέους, άλλως Λεμί, 27 ετών από το Τραχώνι, πωλητή αυτοκινήτων.
Κληθείς να σχολιάσει την νέα έκρηξη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολυ σοβαρα οποιαδήποτε παράβαση του νόμου και της τάξης, και έδωσε οδηγίες στην αστυνομία να πράξει το πάν, τόσο για την εξυχνίαση των εγκλημάτων, όσο και για την καταστολή τους.
Κατά την διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίας της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, δόθηκε στην ΠΑΣΥΔΥ, η κυβερνητική πρόταση για το θέμα της αναδιοργάνωσης του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας. Οπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Γλαύκος Χατζηπέτρου, η πρόταση θα εξεταστεί σε πρώτο στάδιο απο την Συνομοσπονδία και στην συνέχεια απο τα συλλογικά της όργανα. Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για τις εξελίξεις ο κύριος Χατζηπέτρου απάντησε αρνητικά, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα, σεβόμενος, όπως είπε, τον κλάδο και τα συλλογικά του όργανα, που θα πρέπει να τοποθετηθούν πρώτα.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Μπουσιούττας, παρέλαβε σήμερα το σχέδιο δράσης για αύξηση της παραγωγικότητας, από την Τριμερή Τεχνική Επιτροπή, η οποία επιλήφθηκε του θέματος. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για αύξηση της παραγωγικότητας πάνω στις 4 πτυχές που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση του Προεδρικού. Για το σχέδιο δράσης υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα, το οποίο καλύπτει περίοδο δύο έως τριών ετών, σε πρώτο στάδιο, και το οποιο θα αναθεωρείται κάθε χρόνο.
Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα το πρωί σε στρατόπεδο στη Λευκωσία, στην παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου του Αντιαναιμικού Συνδέσμου, κυρίας Ειρήνης Κληρίδου, του Υπουργού Αμυνας, του Υπουργού Υγείας και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς, απονεμήθηκαν διπλώματα σε Αξιωματικούς και Οπλίτες που έδωσαν αίμα πάνω από δύο φορές κατά το 1995. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας, οι εθνοφρουροί κάλυψαν το 10 τοις εκατόν της συνολικής εθελοντικής αιμοδοσίας.
Και μιά ματιά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο. Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 25 βαθμοι και η πιο χαμηλη 7, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 23 με 9, στην Λεμεσο 22 με 11, στην Κερυνεια και την Παφο 21 με 8 και τελος στον Προδρομο 14 με 4. Αποψε ο καιρος θα ειναι αιθριος με βορειοδυτικους ως βορειοανατολικους ασθενεις ανεμους εντασης 2 εως 3 Μποφορ. Η θερμοκρασια θα πεσει γυρω στους 9 στο εσωτερικο και στα δυτικα παραλια και γυρω στους 11 βαθμους στα νοτια παραλια. Αυριο ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος με λιγες αραιες νεφωσεις. Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 26 βαθμους στο εσωτερικο , γυρω στους 24 βαθμους στα νοτια παραλια και γυρω στους 22 βαθμους στα δυτικα παραλια.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Friday, 26 April 1996 - 18:31:10