Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-05-11.

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Κυρίες και Κύριοι Χριστός Ανέστη.
Αισιόδοξη είναι η κυπριακή κυβερνηση ότι θα έχει αίσιο αποτέλεσμα το Συμβούλιο Σύνδεσης Κύπρου Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο συνέρχεται την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πλέον αντιδράσεις για την πραγματοποίησή του. Διαφωνίες υπάρχουν ωστόσο για μία παράγραφο του κειμένου, το οποίο αναμένεται να υιοθετήσει το Συμβούλιο Σύνδεσης. Ο κύριος Κασουλίδης επισημαίνει ακόμη ότι θα γίνουν διαβουλεύσεις την Δευτέρα, ενώ εκτιμά ότι τελικά θα υπερπηδηθούν τα προσκόμματα τα οποία προβάλλουν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, η κάθε μιά για τους δικούς της λόγους.
Αποκρυσταλλώνονται οι τρόποι με τους οποίους θα βοηθήσουν οι Αμερικανοί, οι Βρεττανοί, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ενωση στην επίλυση του κυπριακού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του διευθυντή πολιτικών υποθέσεων στο Βρεττανικό υπουργείο εξωτερικών Τζέρεμι Γκρινστοκ. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπαρξει συντονισμός μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, ώστε η προσπάθεια να έχει την ίδια κατεύθυνση. Αυτό, πρόσθεσε, δεν συνεπάγεται διαχωρισμό του ρόλου της κάθε δύναμης. Ο κύριος Γκρίνστοκ δεν έφερε τίποτε, ανέφερε ο κύριος Κασουλίδης εκφράζοντας αντίθετη εκτίμηση από τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος είπε, ότι έχει κάτι στο νού της η Βρεττανία και αυτό αφορά το θέμα της εμπιστοσύνης, υπονοώντας τά Μέτρα Οικοδόμισης Εμπιστοσύνης.
Το σημαντικό της άσκησης Τοξοτης είναι ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία εξοικειώνεται με τον κυπριακό εναέριο χώρο και τα κυπριακά αεροδρόμια, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, σχολιάζοντας την άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία συμπεριέλαβε και την Κύπρο. Στόχος, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είναι να μπορέσει να πραγματοποιηθεί στην πράξη η υποστήριξη της Ελλάδος σε περίπτωση που τα Τουρκικά στρατεύματα επιχειρήσουν να προελάσουν εναντίον της ελεύθερης Κύπρου. Η συμπερίληψη τής Κύπρου στόν Τοξότη, αρχισε χθές καί εληξε σήμερα.
Εκκληση προς τους ομογενείς της Αμερικής, να ασκήσουν την επιρροή τους στα κέντρα εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, για την προώθηση των Εθνικών θεμάτων, ενόψει και των επικείμενων Αμερικανικών εκλογών, απηυθυνε ο προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας σε χθεσινοβραδυνή ομογενειακή εκδήλωση, στην Ατλάντα. Ο κύριος Στεφανόπουλος, ξεναγήθηκε επίσης και στις εγκαταστασεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Τρίτος σταθμός στην περιοδεία του Ελληνα προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ο Αγιος Φραγκίσκος.
Εντονη αντίδραση εξέφρασε σήμερα η Αγκυρα στίς δηλώσεις τού υπουργού εξωτερικών τής Ελλάδος Θεόδωρου Πάγκαλου αναφορικά μέ τίς τουρκικές επεκτατικές βλέψεις στό Αιγαίο. Στίς δηλώσεις του, ο κύριος Πάγκαλος συνέκρινε την πολιτική της Αγκυρας στο Αιγαίο με τις απειλές του Σταλιν κατα της Πολωνίας. Ο εκπρόσωπος τού Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Ομέρ Ακμπέλ δήλωσε υποκριτικά οτι η Ελλάδα οφείλει νά ειναι προσεκτική αυτή τήν περίοδο η οποία, οπως ειπε, είναι δυνατό να αποτελέσει την απαρχή μιας ύφεσης στις Ελληνοτουρκικές σχεσεις. Ο Ομέρ Ακμπέλ ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κυριου Πάγκαλου προσβάλλουν τα αισθήματα του Τουρκικού λαού και είναι ασυγχώρητες.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα η Λεμεσός στόν Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στήν Κύπρο υστερα από πρόσκληση τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου. Στήν Μητρόπολη Λεμεσού, τούς δύο Θρησκευτικούς ηγέτες υποδέχθησαν ο Ιερός Κλήρος τής πόλης μέ επικεφαλής τόν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Χρύσανθο, οι πολιτικές, στρατιωτικές καί αστυνομικές αρχές τής πόλης, καί πλήθος πιστών. Επειτα από δέηση στόν Μητροπολιτικό Ναό Παντανάσσης, ο Πατριάρχης Θεόκτιστος καί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ειχαν συνάντηση στό Συνοδικό μέ τίς αρχές τής πόλης.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πατριάρχη Ρουμανίας, αύριο θα τελεσθεί συλλείτουργο στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα. Το Συλλείτουργο θα μεταδίδειται απ' ευθείας απο την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Λόγου.
Νέο θανατηφόρο δυστύχημα έγινε σήμερα το πρωί, γύρω στις δεκά και μιση, με θύμα τον Μιχάλη Βυρωνή, 21 χρόνων από την Αγλαντζιά. Ο Βυρωνή, που οδηγούσε την μοτοσυκλέττα του, στην οδό Νίκου Κωσταντίνου, στην Αγλαντζιά, κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχό της, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια να ανατραπεί στην άσφαλτο. Από το δυστύχημα, ο Βυρωνή τραυματίστηκε θανάσιμα. Η Τροχαία Λευκωσίας, διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.
Μετα απο επιχειρηση της Αστυνομιας στην επαρχια Λαρνακας σήμερα το πρωί, συνελήφθησαν 14 ατομα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες απο την Αστυνομία οι 3 κατηγορηθηκαν γραπτως και αφεθησαν ελεύθεροι, ενω οι υπολοιποι 11 παρουσιάστηκαν στις 4 το απόγευμα στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.
Εκκληση στόν φορέα τού Είτς πού συχνάζει στά νυχτερινά κέντρα, νά αλλάξει τρόπο ζωής, εκαμε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Μηνά, εκανε τήν εκκλησή του διά τών εκπροσώπων τών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καί ταυτόχρονα απηύθυνε στόν φορέα, αυστηρές προειδοποιήσεις οτι θά αντιμετωπίσει τίς πρόνοιες τού νόμου, άν δέν συμμορφωθεί.
Απόψε οι νεφώσεις στήν ανώτερη ατμόσφαιρα θά πυκνώσουν ενώ σε μερικές περιοχές θά σχηματιστεί ομίχλη κάί χαμιλή νέφωση. Οι ανεμοι θά ειναι ευμετάβλητοι ασθενείς 2 μέ 3 μποφόρ καί η θάλασσα θά ειναι ηρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θά πέσει στούς 18 βαθμούς στό εσωτερικό καί γώρω στούς 16 στά παράλια. Αυριο μετά τήν διάλυση τής ομίχλης καί τής χαμιλής νέφωσης ο καιρός θά καταστεί κυρίως αιθριος μέ παρωδικές νεφώσεις. Οι ανεμοι θά ειναι νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί μέτριοι 3 καί τοπικά 4 μποφόρ καί η θάλασσα θά ειναι ηρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θά ανέλθει στούς 33 βαθμοπύς στό εσωτερικό, στούς 30 στά νότια παράλια καί στούς 25 στά δυτικά παράλια.
Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.02 run on Thursday, 30 May 1996 - 2:36:48