Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-07-27

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Μέ αιμα βάφτηκε η χρυσή Ολυμπιάδα τής Ατλάντα.

Από εκρηξη βόμβας, τύπου πυροσωλήνα, που συγκλονισε σημερα το πρωί το Ολυμπιακο παρκο στην Ατλαντα, εχασαν την ζωή τους τουλαχιστον δύο ατομα, ενώ τραυματίστηκαν πέραν των εκατόν.

Το Αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης ανέφερε οτι πρόκειται γιά τρομοκρατική ενέργεια η οποία αποσκοπούσε στήν οριστική ματαίωση τών Ολυμπιακών αγώνων.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Τήν τρομοκρατική ενέργεια καταδίκασε πρίν από λίγο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον , ενώ ο Πρόεδρος τής Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν χαρακτήρισε τήν επίθεση ως μιά βάρβαρη πράξη.

Δηλώσεις καταδίκης τής τρομοκρατικής ενέργειας εκαναν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήν Αθήνα Δημήτρης Ρέππας, ο Γερμανός Καγγελάριος Χέλμουτ Κόλ καί πολλοί άλλοι.


Ωστόσο, η Ολυμπιάδα τής Ατλάντα προσέφερε χθές τό βράδυ στήν Ελλάδα τό πρώτο της χρυσό μετάλλιο.

Το χρυσο παιδι της αρσης βαρων, ο Βορειοηπειρωτης Πυρρος Δημας, σηκωσε για αλλη μια φορα την Ελλαδα στους ωμους του, κερδιζοντας το χρυσο μεταλλιο στην κατηγορια των 83 κιλών, σημειώνοντας νεα Παγκοσμια επίδοση.

Ο Ελληνας αθλητης απο την Χειμαρρα, σηκωσε 180 κιλα στο Αρασέ και 213 κιλα στο Ζετέ.

Ο Χρυσος Ολυμπιονικής, δήλωσε μετα τον θριαμβο του, ότι αφιερωνει το χρυσο μεταλιο στον Ελληνικο λαό, την Κυπρο και την κορούλα του.

Ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης σε συγχαρητηριο τηλεγραφημα του που απεστειλε στον Πυρρο Δημα, αναφερει:

"Το μεγαλειο της χρυσης σου νικης ήταν και το πλατυ σου χαμογελο.

Δεν σηκωσες μονο τα βαρη αλλα και την Ελλαδα λιγο ψηλοτερα".

Στο μεταξυ ο Δημαρχος Αθηναιων Δημητρης Αβρααμόπουλος, αμεσως μετα τον θριαμβο του Πυρρου Δήμα, εδωσε εντολή κα ι φωταγωγηθηκε η πόλη των Αθηνών.


Επιμνημόσυνο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Παρθενίου, εψάλη σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Του τρισαγίου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, και παρέστησαν πολιτικές, πολιτειακές, δημοτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Παπανδρέου.

Προτού το σκήνωμα του εκδημήσαντος Πατριάρχη επιβιβασθεί σε στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφερθεί στο Κάιρο, η Ελληνική πολιτεία απέδωσε τιμές αρχηγού κράτους.

Στην Αίγυπτο, τη χώρα που εδρεύει το δεύτερο τη τάξει ορθόδοξο πατριαρχείο, η σορός του οικείου Πατριάρχη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Η κηδεία του αοιδίμου Πατριάρχη Παρθενίου, θα τελεστεί από την ιερά μονή Αγίου Γεωργίου, όπου ο εκλιπών ιεράρχης θα ταφεί στους Πατριαρχικούς τάφους.


Εντεκα νέα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας εντοπίστηκαν σήμερα στη Λεμεσό.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής μας, μεταξύ τών νέων κρουσμάτων περιλαμβάνονται καί τρείς εθνοφρουροί από διάφορα στρατόπεδα τής περιοχής.

Λόγω τού θορύβου πού προκλήθηκε, ιδιωτικά νηπιαγωγεία καί βρεφοκομικοί σταθμοί εχουν κλείσει προληπτικά.

Εν τω μεταξύ, οπως αναφέρθηκε σήμερα κατά τή διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης πού εδωσε ομάδα επτά ειδικών γιατρών, η ιογενής μηνιγγίτιδα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κύπρο, θα εξακολουθήσει να εξαπλώνεται μέχρι να προσβάλει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και στη συνέχεια θα σβήσει όταν στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργηθεί ανοσία στον ιό.

Πρός αντιμετώπιση τής κατάστασης, η ομάδα τών ιατρών συνέστεισε μέτρα ατομικής υγιεινής.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου οπως οι λευχαιμικοί, τα νεογνά και οι έγγυοι γυναίκες.

Οι υποψίες γιατρών αλλά και του κοινού οι οποίες στρέφονται προς τα λήματα του αποχετευτικού και των ξενοδοχείων που χύνονται στη θάλασσα, δεν υιοθετήθηκαν από τους γιατρούς αφού υποστηρίζουν ότι δεν είναι αποδεδειγμένο ότι η ασθένεια μεταδίδεται με το νερό.


Δεν τίθεται θέμα αύξησης στις τιμές των πετρελαιοειδών.

Αυτό αναφέρει έκθεση του Υπουργού Οικονομικών, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, η οποία θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδούλου, οι εκτιμήσεις του, γυρω από το θέμα, στηρίχθηκαν στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και στην διακύμανση της λίρας σε σχέση με το δολλάριο.

Ο κύριος Χριστοδούλου, απεκάλυψε επίσης ότι ενώ δεν τίθεται θέμα ικανοποίησης των αιτημάτων των εταιριών πετρελαιοειδών, θα υπάρξει κάποια μείωση του πρόσθετου φόρου, που προορίζεται για το ταμείο αμυντικής θωράκισης.


Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν νεογνά και άλλοι ασθενείς μαιευτικής Κλινικής στη Λεμεσό, από φωτιά που τέθηκε κακόβουλα λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Κώστα Στυλιανού, 35 χρόνων, τραπεζικού υπαλλήλου, το οποίο βρισκόταν σε διπλανό χώρο σταθμευσης.

Από την φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς δυο αυτοκίνητα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην κλινική, κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο τα τετράγωνο της οδού Πραξάνδρου, από φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στα χειρουργεία.

Απο την πυρκαγια, καταστραφηκαν δυο χειρουργια με τον εξοπλισμο τους, το δωματιο τοκετου και το δωματιο με τον κλίβανο.


Παραδόθηκε, τελικά, στήν Αστυνομία Αγίας Νάπας ο Χαράλαμπος Ζαχαρία Πουτζιουρής, τριανταενός χρόνων από τήν Αραδίππου, ο οποίος κατεζητείτο από τήν Αστυνομία γιατί χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο, αφού τό δικό του βρισκόταν στά χέρια τών Αρχών, ταξίδεψε στό εξωτερικό.

Μετά τήν παράδοσή του, ο Πουτζιουρής συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος, λόγω τού οτι στίς 24 Ιουλίου παρέλειψε νά εμφανιστεί στό δικαστήριο, γιά διάφορες υποθέσεις πού εκκρεμούν εναντίον του.


Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που πεθαίνουν στις Τουρκικές Φυλακές, ύστερα από απεργία πείνας που πραγματοποιούν.

Ο εντέκατος νεκρός είναι ο πολιτικός κρατούμενος Οσμάν Αγκούν ο οποίος είχε συλληφθεί το 1991 και εξέτιε οκταετή φυλάκιση.

Νωρίτερα, είχε πεθάνει η εικοσιοκτάχρονη δημοσιογράφος Γεμλίχα Κάγια, που ήταν μέλος του Λαικού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κόμματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χουσνού Οντούλ, ανακοίνωσε ότι σήμερα αναμένεται να πεθάνουν άλλοι τρεις με πέντε απεργοί πείνας.

Εν τω μεταξύ, σε μια θρασύτατη δήλωση, ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Σεβκέτ Καζάν, προειδοποίησε τους κρατουμένους αν δεν σταματήσουν την απεργία πείνας, οι δυνάμεις ασφαλείας θα επέμβουν.

Ο Τούρκος Υπουργός, δεν δίστασε να δηλώσει προκλητικά, ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το τί φρονεί η παγκόσμια κοινή γνώμη.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρος θα ειναι αιθριος. Οι ανεμοι θα τραπουν σταδιακα σε βορειοδυτικους ως βορειοανατολικους ασθενεις 2 εως 3 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα πεσει τις αυγινες ωρες στους 23 βαθμους στο εσωτερικο και στα νοτια παραλια και στους 19 βαθμους στα δυτικα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα ειναι και παλι αιθριος και θερμος. Οι ανεμοι θα καταστουν σταδιακα θαλασσιοι μετριοι 4 Μποφο. Η θαλασσα το πρωι θα ειναι λιγο ταραγμενη αλλα σταδιακα θα καταστει ταραγμενη στις προσηνεμες περιοχες το απογευμα. Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 40 βαθμους στο εσωτερικο στους 35 βαθμους στα νοτια παραλια και στους


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Sunday, 28 July 1996 - 1:44:48