Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-08-06

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Φτάνει σε λίγη ώρα στην Ελλάδα το αεροπλάνο που μεταφέρει τους Ελληνες αθλητές που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα.

Την άφιξη του αεροπλάνου θα ακολουθήσει σειρά εκδηλώσεων, κατά τις οποίες η πολιτική και αθλητική ηγεσία της Ελλάδας θα τιμήσει τους Ολυμπιονίκες της.

Η αποστολή θα μεταβεί από το αεροδρόμιο του Ελληνικού στις στήλες του Ολυμπίου Διός και στη συνέχεια στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις.

Στο Παναθηναικό Στάδιο τους αθλητές θα υποδεχθούν τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και ο πρωθυπουργός.

Η τηλεόραση του ΛΟΓΟΥ μας θα συνδεθεί στις έξι το απόγευμα σε πανεθνικό δίκτυο για την άμεση μετάδοση των γιορταστικών εκδηλώσεων.


Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ στρέφονται εναντίον του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, αναφερόμενος στην πορεία των μοτοσυκλεττιστών.

Ο κύριος Κασουλίδης, ανέφερε ότι η Ειρηνευτική Δύναμη δέν έχει πρόθεση να μήν επιτρέψει σε αντιπροσωπεία των μοτοσυκλεττιστών, να ζητήσει και να επιδιώξει να μεταβεί στην Κερύνεια.

Αν όμως, πρόσθεσε, οι κατοχικές αρχές αρνηθούν, τότε τα Ηνωμένα 'Εθνη θα απαγορεύσουν και στους υπόλοιπους μοτοσυκλεττιστές να προχωρήσουν.

Ο κύριος Κασουλίδης κάλυψε πιθανές ενέργειες της ειρηνευτικής δύναμης, λέγοντας ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, για να επιτηρεί την γραμμή καταπαύσεως του πυρός.


Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκεται την Κυριακή ολόκληρη η Αστυνομική Δύναμη.

Στόχος, η ομαλή διεξαγωγή της τελικής φάσης της αντικατοχικής πορείας των Μοτοσυκλεττιστών.

Οπως ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Πανίκος Χατζηλοίζου, η Αστυνομική Δύναμη θα δράσει ανάλογα με τις περιστάσεις, μη αποκλειωμένης και της χρήσης βίας, για την καταστολή τυχόν επεισοδίων.

Σε σημερινή συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες των ακριτικών περιοχών, ο Αρχηγός της Αστυνομίας τους ζήτησε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, τα εχθρικά στοιχεία, που πιθανόν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της πορείας.


Στοιχεία από την δέσμη ιδεών Γκάλι χρησιμοποιούνται από διάφορους μεσολαβητές, για να διαπιστωθεί η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών στο Κυπριακό.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η δέσμη ιδεών, δεν είναι η βάση για τις οποιεσδήποτε ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το αδύνατο σημείο της πλευρά μας, δεν είναι η κυριαρχία, αλλά η θέση ότι η κυριαρχία πηγάζει και από τις δύο κοινότητες, θέση την οποία πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε.


Την καταλληλότητα των τριών πηγών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που υδροδοτούν την περιοχή Εγκωμης, επιβεβαίωσε σήμερα και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Χαραλαμπίδης, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Κρατικού Χημείου.

Ο κύριος Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι συνάντησε, μαζί με εκπροσώπους του Κρατικού Χημείου και των Υγειονομικών Υπηρεσιών, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Μακαριώτατος, ανέφερε ο κύριος Χαραλαμπίδης, έδειξε κατανόηση και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σε καμιά περίπτωση, πηγές που είναι προβληματικές.

Αναφορικά με την υδροδότηση της περιοχής Εγκωμης, ο κύριος Χαραλαμπίδης, αφού επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι καθαρά ποσοτικής επάρκειας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τραπέζι δύο λύσεις.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαραλαμπίδη, οι αποφάσεις για την τύχη του δικτύου, αναμένεται να παρθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Υπουργείου Εσσωτερικών, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.


Την ύπαρξη κρούσματος βακτηριακής μηνιγγίτιδας, μιας άλλης πολύ πιο σοβαρής μορφής της νόσου, παρά η ιογενής και η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο, επιβεβαίωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ωστόσο, ο Πρώτος Ιατρικός Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, Αντρέας Πολυνίκης, ανέφερε ότι τα κρούσματα βακτηριακής μηνιγγίτιδας, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο της εποχής και ότι κάθε χρόνο παρουσιάζονται γύρω στα δέκα τέτοια κρούσματα στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχουν εντοπισθεί άλλα πέντε κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας, γεγονός που δείχνει μια πτωτική τάση.

Αύριο, εξ' άλλου, αναμένονται και τα αποτελέσματα των αναλύσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού 25 διαφορετικών περιστατικών, που στάληκαν στο Λονδίνο, και τα οποία ενδέχεται να ρίξουν φως στα αίτια που προκάλεσαν τον εντεροιό.


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 στην κλίμακα Ρίκτερ, σημειώθηκε τα ξημέρωματα στην Κόνιτσα Ιωαννίνων στην Ελλάδα.

Απο το σεισμό δε υπήρξαν θύματα, αλλά προκλήθηκαν αρκετές ζημιές σε κτίρια και κατέρρευσαν πάρα πολλά σπίτια, τα οποία είχαν κριθεί ακατάλληλα, μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 26 Ιουλίου.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη μία και 46 πρώτα λεπτά σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας.


Συμπληρώνονται σήμερα 51 χρόνια από την ρήψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο της Ειρήνης στη Χιροσίμα, παρουσία πενήντα χιλιάδων προσώπων, τιμήθηκαν οι χιλιάδες νεκροί της έκρηξης.

Στις 8:15, την ώρα που ρίφθηκε η βόμβα, αφέθηκαν ελεύθερα χίλια πεντακόσια περιστέρια και ήχησαν τα σήμαντρα της ειρήνης.


'Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωϊ σε δρόμο της δυτικής Μόσχας, τρία λεπτά πρίν περάσει από το σημείο εκείνο το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού Βίκτωρ Τσερνομίρντιν.

Η έκρηξη διακοσίων πενήντα γραμμαρίων Ττι Εν Ττι σημειώθηκε, ενώ το αυτοκίνητο το Ρώσσου πρωθυπουργού βρισκόταν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Αστυνομική πηγή δέν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για βόμβα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και να εξερράγη κατά τη διάρκεια εργασιών οδοποιίας.


Η Συρία απέρριψε την πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, για επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών, δηλώνοντας ότι η πρόταση Νετανιάχου δέν έχει την παραμικρή σχέση με την ειρήνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τισρίν, η οποία απηχεί τις κυβερνητικές απόψεις, ο Νετανιάχου προτείνει να συζητηθεί, κυρίως το πρόβλημα της ασφάλειας του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, όχι όμως και η αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τα υψώματα Γκολάν, τα οποία κατέλαβε το ισραήλ το 1967.


Ολοκληρώνουμε το δελτιο μας με την προγνωση για το καιρο.

Αποψε ο καιρος θα ειναι γενικα αιθριος. Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις μεταβλητοι 2 εως 3 Μποφορ και η θαλασσα ηρεμη μεχρι λιγο ταραγμενη.Η θερμοκρασια θα πεσει στους 21 βαθμους.

Αυριο θα συνεχιστει ο αιθριος καιρος. Στα ορεινα δυνατο να σχηματισθουν λιγες νεφωσεις τις απογευματινες ωρες. Οι ανεμοι θα τραπουν σταδιακα σε μετριους θαλασσιους 4 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα φτασει τους 38 βαθμους στο εσωτερικο, τους 34 στα νοτια παραλια και τους 30 στα δυτικα παραλια.

Σημερα στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 39 βαθμοι και η πιο χαμηλη 20, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 32 με 22, στην Λεμεσο 33 με 24, στην Κερυνεια και την Παφο 31 με


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Tuesday, 6 August 1996 - 14:05:10