Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-08-07

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Σε Ελληνικό έδαφος βρίσκεται από σήμερα η μεγάλη αντικατοχική πορεία των Μοτοσυκλετιστών, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή από το Βερολίνο, με προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια, την ερχόμενη Κυριακή.

Οι εκατόν δέκα Ευρωπαίοι και Κύπριοι μοτοσυκλεττιστές, πέρασαν νωρίς το απόγευμα, τα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, στον Προμαχώνα, και αυτή την ώρα αναμένεται να φθάσουν στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί θα πραγματοποιήσουν σύντομο σταθμό και θα πορευθούν προς τον Βόλο.

Αύριο πρωί, η πορεία των Μοτοσυκλετιστών θα κατευθυνθεί στον Πειραιά, απο όπου θα επιβιβαστούν σε πλοίο με προοριοσμό το Λιμάνι της Λεμεσού.


Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τύχει καμίας ενημέρωσης, περί απειλών για αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αν δημιουργηθούν επεισόδια κατά την διάρκεια της πορείας των μοτοσυκλεττιστών.

Στην δήλωση αυτή προέβει σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος ταυτόχρονα προειδοποίησε τους οργανωτές της πορείας να συλλογιστούν την ζημιά που θα πλήξει την εθνική μας υπόθεση, αν παρουσιαστούν υποτροπές στην εκδήλωση.

Εν τω μεταξυ, το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει τον χορό των απειλών κατά των μοτοσυκλεττιστών, διά του κατοχικού τύπου.

Οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες "Κίπρις" και "Χαλκίν Σεσί", γράφουν σήμερα ότι δόθηκε εντολή να πυροβοληθούν οι μοτοσυκλεττιστές, σε περίπτωση που θα καταβληθεί προσπάθεια να παραβιαστούν τα λεγόμενα "σύνορα".


H Βουλή των Ελλήνων, τίμησε σήμερα σε ειδικη πανηγυρική συνεδρία, τους Ελληνες Ολυμπιονίκες, και τους αλλους αθλητές που συμμετείχαν στην 26η Ολυμπιάδα της Ατλάντα, οι οποίοι επέστρεψαν χθες στην Αθήνα.

Στους οκτω Ολυμπιονίκες απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της Βουλής. Στους άλλους αθλητές που διακρίθηκαν απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Στην τελετή, παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και μίλησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατα την συνεδρία, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία εξέφρασε και τη βούληση της Ελλάδας να διεκδικήσει την Ολυμπιάδα του 2004.


Βρετανικά εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι η επιδημία ιογενούς μηνιγγίτιδας οφείλεται σε εντεροϊό.

Οπως ανέφερε ο υπουργός υγείας, Μανώλης Χριστοφίδης ανακαλύφθηκε ο υπότυπος του ιού, ο οποίος ονομάζεται ΞΑΚΙ Β5 ΕΚΟ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο υγείας και μελετήθηκε η πορεία της επιδημίας καθώς και τα κρούσματα βακτηριακής μηνιγγίτιδας που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο γιατρός Παναγιώτης Ζερβού, ανέφερε ότι κάθε χρόνο παρατηρούνται μερικά περιστατικά, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρατηρήθηκαν επτά νέα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός υγείας, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται για μία εβδομάδα η ορκωμοσία των νέων εθνοφρουρών.


Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, θα μεταφέρονται απο την προσεχή εβδομάδα, οι ασθενείς που πάσχουν απο Εητς, λογω ανεπάρκειας του Γενικου Νοσοκομείου Λευκωσίας να περιθάλπει αλλους ασθενείς.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη της αρμόδιας Ιατρικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, στην οποία μελετήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σχετικά με την έλλειψη χώρου νοσηλείας των ασθενών.

Την ανάγκη γιά άμεση μεταφορά των ασθενών επεσήμανε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην κλινική Εϊτς του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σήμερα το πρωϊ.


Αυξημένες κατά οκτώ τοις εκατόν σε σχέση με τις προβλέψεις, είναι οι εισπράξεις του φόρου εισοδήματος.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ύστερα από συνάντηση που είχε με την Διεύθυνση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων.

Ο υπουργός οικονομικών επεσήμανε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, το Δημόσιο χρέος και το Δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα υπερβαίνουν τα όρια της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του για την αποδοτικότητα του τετραετούς στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Την δεύτερη της σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Διαφώτισης για το κυπριακό, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στην σύσκεψη παρακάθησαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Αλέκος Μιχαηλίδης, η Υπουργός Παιδείας, Κλαίρη Αγγελίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οργάνωση του νέου προγράμματος για την διαφώτιση.

Μιλώντας μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Αλέκος Μιχαηλίδης, είπε ότι, αποφασίστηκε, στον Ευρωπαϊκό χώρο να οριστούν διακεκριμένα πρόσωπα, αντί για οίκους, τα οποία να παρέχουν υπηρεσίες για την διαφώτιση, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο θεσμός λειτούργησε επιτυχημένα.


Τραγικό θάνατο βρήκαν πατέρας και η δωδεκάχρονη κόρη του, σε νέο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβει χθες βράδυ στον δρόμο Λάρνακας-Καλου Χωριού.

Νεκροί είναι ο Γιαννάκης Σωτηρίου, 50 χρόνων, από το Ριζοκάρπασο κάτοικος Καλού Χωριού, και η δωδεκάχρονη θυγατέρα του, Σωτηρούλα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά, η σύζυγος του Γιαννάκη, Ανδρούλα 50 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το δυστύχημα συνεβει όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χριστάκης Χριστοφόρου, 23 ετών, κάτοικος Δρομολαξιάς, παρεξέκκλινε ελαφρώς της πορείας του και μπήκε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η οικογένεια Σωτηρίου.

Ο Χριστοφόρου, συνελήφθη από την Αστυνομία για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.


Οι Πρόεδροι της Νέας Γιουγκοσλαβίας και της Κροατίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και Φράνιο Ντούτζμαν, συναντώνται σήμερα στην Αθήνα, με στόχο την προώθηση της ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα απο πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Σημίτη.

Οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει επίσημα, η μία την άλλη, κάτι που εξουδετερώνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης οποιασδήποτε μορφής οικονομικών και άλλων σχέσεων.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην όσο το δυνατό ταχύτερη εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο μέρη.

Οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα.


Επανάσταση στην επιστήμη αναμένεται να επιφέρει η συγλονιστική ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων, σε σχέση με την ύπαρξη ζωής -πριν απο χιλιάδες χρόνια- στον πλανήτη Αρη.

Συγκεκριμένα, μελετώντας μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στην γη πριν απο δεκατρείς χιλιάδες χρόνια στην Ανταρκτική, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μία πρωτόγονη μορφή οργανικών κυττάρων.

Τα κύτταρα αυτά, θεωρούνται η βάση της ζωής στον πλανήτη γη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν μπορεί να αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο, ο συγκεκριμένος μετεωρίτης να μετέφερε την πρώτη μορφή ζωής στην γή.


Οι έντονες προσπάθειες για την αναζωογόνηση του διαλόγου στο μεσανατολικό και την υπέρβαση του υπάρχοντος αδιεξόδου συνεχίζονται.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αράφατ μετέβη το πρωί στην Ιορδανία για συνομιλίες με τον Βασιλιά Χουσσεήν.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, ήταν οι επαφές του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπίνγιαμιν Νετανιάχου στο Αμμάν, με την Ιορδανική Κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, στην Αλεξάνδρεια, οι Πρόεδροι της Συρίας και της Αιγύπτου Χάφεζ-Αλ-Ασσαντ και Χόσνι Μουμπάρακ, συζήτησαν την πορεία του διαλόγου για το μεσανατολικό.


Σε γενίκευση οδηγείται και πάλι ο πόλεμος στην Τσετσενία, καθώς οι αυτονομιστές επιχειρούν εκ νέου την κατάληψη της πρωτεύουσας Γκρόζνυ.

Οπως μεταδίδεται, οι απώλειες και στις δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

Ανκαι οι πληροφορίες που καταφθάνουν απο την περιοχή είναι αλληλοσυγκρούομενες, διαφαίνεται ότι οι αυτονομιστές έχουν επιτύχει να θέσουν υπο τον έλεγχο τους μεγάλο μέρος της πόλης, κατορθώνοντας, παράλληλα, να περικυκλώσουν τις Ρωσικές δυνάμεις σε στρατηγικά σημεία.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρος θα παραμεινει αιθριος, ενω σε μερικες περιοχες ενδεχεται να σχηματιστει αραιη ομιχλη και χαμηλη νεφωση.

Οι ανεμοι θα πνεουν ευμεταβλητοι κυριως απο βορειοδυτικες διευθυνσεις ασθενεις 2 έως 3 Μποφορ.

Η θαλασσα θα παραμεινει λιγο ταραγμενη και τοπικα μεχρι ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στο εσωτερικο και τα δυτικα παράλια στους 20 βαθμους και στους 22 βαθμους στα νοτια παραλια.

Αύριο ο καιρος θα ειναι αιθριος.

Οι ανεμοι θα ειναι το πρωι ευμεταβλητοι ασθενεις 2 έως 3 Μποφορ και το απογευμα θαλασσιοι μετριοι 3 έως 4 Μποφορ και τοπικα δυνατοι 5 Μποφορ. Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη και τοπικα μεχρι ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 38 βαθμους στο εσωτερικο, στους 33 στα νοτια παραλια και στους 30 στα δυτικα παραλια.

Σημερα στην Λευκωσι α η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 39 βαθμοι και η πιο χαμηλη 26, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 36 με 22, στην Λεμεσο 37 με 23, στην Κερυνεια και την Παφο 30 με


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Wednesday, 7 August 1996 - 19:05:07