Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-08-17

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Συνήλθε στις πέντε το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κώστα Σημίτη.

Εκτός από τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, στη συνεδρία παρέστησαν επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Θόδωρος Πάγκαλος, ο Υπουργός Τύπου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας και ο Ευρωβουλευτής, Γιάννος Κρανιδιώτης.


Ο κύριος Σημίτης και η συνοδεία του, έφθασαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις δύο και τριάντα το απόγευμα.

Σκοπός της επίσκεψης του 'Ελληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο, είναι η χάραξη των κατευθύνσεων και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, όσον αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κύριος Σημίτης υπογράμμισε δέν μπορεί η Κύπρος να είναι η τελευταία μοιρασμένη χώρα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ, συμπαραστάτης στον αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Τον κύριο Σημίτη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε ότι η παρουσία του εδώ, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Πρίν από την έναρξη του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κώστας Σημίτης, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

Ο κύριος Σημίτης θα έχει επίσης ιδιαίτερη συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, αμέσως μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Πρίν από τη συνεδρία του σώματος, δέχθηκε επίσης αντιπροσωπεία των μοτοσικλεττιστών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Χ" ΚΩΣΤΑΣ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, είχε επαφές με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενόψει της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο συνέρχεται από τις πέντε, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κώστα Σημίτη.

Εξ' άλλου, συνήλθαν σήμερα, εκτάκτως, τα Πολιτικά Γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, για ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων, μετά τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και ετοιμασία, ενόψει της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Εν τω μεταξύ, το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή του Κόματος, για ανασκόπηση των εξελίξεων, υπό το φώς και των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.


Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυπριακής Κυβέρνησης για ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης, αναφορικά με τις δύο βάρβαρες δολοφονίες αμάχων διαδηλωτών από τις κατοχικές δυνάμεις, ο Υπουργός Εξωτερικών, Αλέκος Μιχαηλίδης, έδωσε σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη στους ανταποκριτές του ξένου τύπου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η εν ψυχρώ δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, από τους Τούρκους, προκάλεσε το, σκληρότερο τα τελευταία χρόνια, σχόλιο, από αμερικανό αξιωματούχο, προς τουρκικές δηλώσεις και ενέργειες.

Ο Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, καυστηρίασε την δολοφονία του Σολωμού και τις προκλητικές δηλώσεις της Τσιλέρ, λέγοντας ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερότερη από ένα κομμάτι ύφασμα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην περιοχή της Δερύνειας, μετά τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία των δύο άοπλων διαδηλωτών, από βάρβαρους Αττίλες.

Χθές βράδυ, ωστόσο, μετά την κηδεία του δεύτερου ηρωομάρτυρα, Σολωμού Σολωμού, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, για να καταδικάσουν τις βάρβαρες ενέργειες των Τούρκων.

Η εκδήλωση έληξε ειρηνικά, μετά από αποφασιστική, αλλά ειρηνική, παρέμβαση της Αστυνομίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος πρόκειται να αναχωρήσει αργά απόψε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Σημίτη.

Αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα έχει συνάντηση με Υπουργούς και εκπροσώπους οικονομικών φορέων της πόλης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος Θράκη -Αιγαίο -Κύπρος, ο Πρόεδρος Κληρίδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Γεράσιμο Αρσένη θα μεταβεί στη Ροδόπη.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Κληρίδης θα επισκεφθεί τη Σαμοθράκη και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Κύπρο.


 Η Εθνική Φρουρά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επιτελέσει τον στόχο και τον σκοπό της.

Αυτό διεκήρυξε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Ηλιάδης στη Λάρνακα, όπου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων εθνοφρουρών μας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες θα σχηματισθεί σε αρκετές περιοχές ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 περίπου βαθμούς.

Αύριο μετά την διάλυση της πρωϊνής και της χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Ωστόσο, γύρω στο μεσημέρι θα σχηματιστούν τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό, που δυνατόν αν δώσουν πολύ μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι, μέχρι δυνατοί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα ανατολικά και νότια παράλια καισ τους 30 στα βόρεια και δυτικά παράλια.

Σήμερα, η πιό ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 39 βαθμοί και η πιό χαμηλή 24, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 33 με 24 στην Λεμεσό 31 με 25, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 21


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Saturday, 17 August 1996 - 12:25:04