Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-08-30

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καταγγελίας του Ραούφ Ντενκτάς ως εγκληματία πολέμου, με τελικό στόχο την αποπομπή του από το πολιτικό σκηνικό.

Ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την δυνατότητα στοιχειοθέτησης ποινικών κατηγοριών σε βάρος του κατοχικού ηγέτη.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι σήμερα παρουσιάζεται μία χρυσή ευκαιρία για να συρθεί στα διεθνή δικαστήρια ο κατοχικός ηγέτης, ο πολιτικός διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ττί Εμ Ττί και καθοδηγητής των γκρίζων λύκων.

Ταυτόχρονα, η εμπλοκή διεθνών δικαστηρίων θα συμβάλει τα μέγιστα στη διεθνοποίηση του Κυπριακού και θα καταδείξει διεθνώς την αδιαλλαξία της Αγκυρας και των φερεφώνων της στα κατεχόμενα.


Η πορεία για επίλυση του Κυπριακού, όπως συμφωνήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζεται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, παρόλες τις Τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Οι δολοφονίες στρατιωτών, οι δολοφονίες στη Δερύνεια, οι πυροβολισμοί στην περιοχή των Βρυσούλλων, οι προκλήσεις στην θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, οι προκλητικές δηλώσεις Ντενκτάς για εγκατάλειψη της ομοσπονδίας, φανερώνουν αλλαγή της στάσης των Τούρκων στο Κυπριακό.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο χρόνος που κυλά δημιουργεί θετικές για την πλευρά μας προοπτικές.

Και τούτο γιατί πλησιάζει ο χρόνος για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ενισχύεται η αμυντική θωράκιση της Κύπρου γεγονός που καθιστά τα διπλωματικά μας όπλα ισχυρότερα.


Το Υπουργείο Αμυνας προωθεί αναβάθμιση του πολεμικού ναυτικού της Κύπρου με νέα σκάφη και σύγχρονα ναυτικά.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κωστας Ηλιάδης, ο οποίος ανέφερε οτι το θέμα μελετούν εμπειρογνώμονες στρατιωτικοί της Εθνικής Φρουράς.

Ο κύριος Ηλιάδης ανέφερε επίσης ότι η μελέτη για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και το πενταετές πρόγραμμα, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οσον αφορά το θέμα της τοποθέτησης σημαντήρων στη θαλάσσια περιοχή Κάππαρη από τους Τούρκους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ανέφερε ότι η εκδοχή των Ηνωμένων Εθνών είναι ότι πρόκειται για επισκευή των σημαντήρων.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να έχουν εξοπλίσει τους σημαντήρες με μηχανήματα επισημάνσεως.


Η υποστήριξη τών δίκαιων αιτημάτων τού Κυπριακού Ελληνισμού αποτελεί πάγια θέση ολων τών κομμάτων τής Αυστραλίας.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος τής ομάδας τών Αυστραλών ομογενών βουλευτών, η οποία πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στήν Κύπρο.

Οι ομογενείς βουλευτές, υπογράμμισαν επίσης οτι η θυσία τών δύο ηρωομαρτύρων τής Δερύνειας εδωσε στήν διεθνή κοινότητα τό σωστό μήνυμα, καί εξέθεσε τήν τουρκική βαρβαρότητα.

Τό πρωί, οι ομογενείς βουλευτές εγιναν δεκτοί από τόν Πρόεδρο τής Δημοκρατίας τόν οποίο διαβεβαίωσαν γιά τήν αμέριστη συμπαράσταση τής ομογένειας στόν δίκαιο αγώνα πού διεξάγει ο απανταχού Ελληνισμός.


Την έναρξη διαλόγου εφ'ολης της ύλης με τη Τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηριζει η ηγεσια του ΑΔΗΣΟΚ.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε για μιά περίπου ώρα με τον Προεδρο της Δημοκρατιας Γλαυκο Κληριδη.

Κατα την διαρκεια της συνάντησης εγινε ενημερωση και ανταλλαγη απόψεων μετα τις τελευταιες εξελίξεις, οπως αυτες διαμορφώθηκαν μετα τα αιματηρα γεγονοτα της Δερυνειας.

Ο προεδρεύων του ΑΔΗΣΟΚ, Κώστας Θεμιστοκλέους, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι τα τελευταία δραματικά γεγονότα δίνουν την εντυπωση διεθνώς ότι οδεύουμε προς οριστική διχοτόμηση".

Απαντωντας σε ερώτηση αν θα πρεπει να γινουν οι καταγγελίες απο μερους της Κυπριακής κυβερνησης για τις βαρβαροτητες του Αττιλα στην Δερυνεια, ο κύριος Θεμιστοκλεους απαντησε καταφατικά.


Εκμετάλλευση του χαμένου δορυφορικού χρόνου και των εκατομμυρίων που διαθέτει η πολιτεία για ενοικίαση επι εικοσιτετραώρου βάσεως δορυφορικού καναλιού, ζητεί ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ο ΛΟΓΟΣ.

Για το λόγο αυτό ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Ο ΛΟΓΟΣ ζητεί συμμετοχή στο δορυφορικό κανάλι του ΡΙΚ με δικές του παραγωγές.

Σε δηλώσεις του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, ανέφερε ότι το θέμα μελετάται στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας ΕΡΤ - ΡΙΚ για κοινό δορυφορικό πρόγραμμα.


Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωϊ σε τροχαίο δυστύχημα ο τριαντάχρονος ιατρός Φωτης Δρύτσας.

Το δυστύχημα έγινε στην διασταύρωση Δαιδάλου και τάφοι των Βασιλεων στη μια και τριάντα το πρωϊ, όταν αυτοκίνητο που οδηγουσε ο Ανδρεας Λοίζου, 36 ετών, ξενοδοχειακός υπάλληλος, κτύπησε πλευρικά το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Δρίτσας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου και τον ελαφρύ τραυματισμό του Λοϊζου.

Ο Λοίζου συνελήφθη και υπεβλήθη σε αλκοτέστ, το οποίο ήταν θετικό.


Τα φλέγοντα προβληματα που ταλανίζουν ορισμένους κυβερνητικούς κλάδους, τα οποία και είναι ικανά να οδηγήσουν σε μεγάλη εργατική κρίση, συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρία της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού, παρουσία της Πασυδύ.

Η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων, ζήτησε να συναντηθεί, για το θέμα, και με τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Πασυδύ, είναι τα αιτήματα των κυβερνητικών ιατρών, των τεχνολόγων, των υπαλλήλων του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και το θέμα παράτασης το χρόνου αφυπηρέτησης ορισμένων διπλωματών του Υπουργείου Εξωτερικών.


Στη Νορβηγία, σωστικά συνεργεία πήγαν στην περιοχή οπου συνετρίβη χθές αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ολοι οσοι επέβαιναν του αεροσκάφους, και αρχισαν το μακάβριο εργο της συλλογής των νεκρών.

Για την απομάκρυνση των 149 νεκρών χρησιμοποιούνται και ελικόπτερα.

Ολοι οσοι επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος πλήν του πληρώματος

ηταν Νορβηγοί και Ρώσοι ανθρακωρύχοι με τις οικογένειές τους.

Ρωσσοι και Νορβηγοί ειδικοί αναμένεται να διενεργήσουν ερευνες στα συντριμια για να εντοπίσουν τα αιτια της συντριβής του αεροπλάνου.


Με τον παραδοσιακό χαρτοπολεμο και χιλιάδες μπαλόνια να γεμίζουν το Γιουνάϊτετ Σεντερ του Σικάγο, έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το συνέδριο εξέλεξε τον Μπιλ Κλίντον, ως τον υποψήφιο του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αποδεχόμενος το χρίσμα, ο Μπίλ Κλίντον υποσχέθηκε να οικοδομήσει μια γέφυρα προς τον εικοστό πρώτο αιώνα σε αντίθεση με τον Ρεπουπλικάνο αντίπαλο του, Μπόπ Ντόολ, που δηλώνει ότι θα οικοδομήσει γεφυρα με το συντηρητικό παρελθόν.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την προγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και η θάλασσα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά παράλια και στους 23 βαθμούς στα ανατολικά και νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά νωρίς το απόγευμα θα σχηματισθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές το απόγευμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 30 στα βόρεια και τα δυτικά.

Σήμερα, η πιό ψηλή θερμοκρασία ήταν

36 βαθμοί και η πιό χαμηλή 22, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 34 με 24, στη Λεμεσό 35 με 24 στην Κερύνεια και την Πάφο 30 με 19 καισ τον Πρόδρομο 26 με


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Friday, 30 August 1996 - 11:05:26