Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-09-13

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Πέτρος Γιαννάκη, 30 ετών από την 'Αχνα, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο όταν σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας ο 'Αντρος Καλοψιδιώτης, βρήκε σήμερα παρόμοιο θάνατο.

Συγκεκριμμένα, ο Πέτρος Γιαννάκη σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα στις δύο και δέκα το πρωϊ στο γκαράζ του διαμερίσματός του στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της Αστυνομίας, Αντώνη Σιακαλλή, στο γκαράζ του Γιαννάκη είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δέν αποκλείεται να είχε πυροδοτηθεί από απόσταση με τηλεχειριστήριο.

Ο μηχανισμός θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί κατα πόσο μοιάζει με την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες δολοφονικές επιθέσεις.

Η αστυνομία αναζητεί γυναίκα που συνόδευε τον Γιαννάκη, λίγο πρίν από την έκρηξη.


Ως ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο χαρακτηρίζει η αστυνομία τον ψυχασθενή Ανδρέα Παναγή, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για δολοφονίες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Στην κατάθεσή του, ο Παναγή ομολόγησε ότι σκόπευε να δολοφονήσει ακόμα έξι άτομα, νοσηλευτές και ασθενείς, τους οποίους δεν συμπαθούσε.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του, και θα βρίσκεται στο ψυχιατρείο υπο την φρούρηση της αστυνομίας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο κατα πόσον ο ύποπτος θα δικαστεί, αφού πρέπει πρώτα να κριθεί απο τον Γενικό Εισαγγελέα ως ποινικά υπεύθυνος κατα την διάπραξη των εγκλημάτων και απο τους ψυχιάτρους ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δίκη και να υπερασπίσει τον εαυτό του.


Καμία απάντηση δεν μετέφερε απο τον Ραούφ Ντενκτάς στον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος τού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τό Κυπριακό, Χάν Σουνγκ Τζού.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, μετά τη συνάντηση τού κυρίου Χάν με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ο κύριος Κασουλίδης δέν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εδίδετο η απάντηση τού κατοχικού ηγέτη, στην απογευματινή συνάντησή του με τον κύριο Χάν, η οποία άρχισε στις τέσσερεις.


Αρχισε σήμερα ενώπιον τού Συνταγματικού Δικαστηρίου η ακρόαση τής προσφυγής τής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφορικά με τη συνταγματικότητα ή μη τής απόφασης τής πλειοψηφίας τού Νομοθετικού Σώματος όπως ορίσει μόνιμο αναπληρωτή πρόεδρο τής Βουλής.

Εκ μέρους τού ΑΚΕΛ, τής ΕΔΕΚ και τού ΚΕΔ ο δικηγόρος Ανδρέας Αγγελίδης υποστήριξε ότι θεσμικά δεν μπορεί να υπάρξει θέση μόνιμου αναπληρωτή προέδρου τής Βουλής.

Αυτό, ανέφερε, αποφασίζεται μόνο εαν υπάρχει γενεσιουργός αιτία, γεγονός που προνοεί και το σύνταγμα και θα μπορούσε να γίνει, μόνο εαν γινόταν ειδική συνεδρία και οι 'Ελληνες εκλέκτορες, και όχι ολόκληρο το Σώμα όπως έγινε, αποφάσιζαν να ορίσουν κάποιον ως αναπληρωτή πρόεδρο και δημοσίευαν την απόφασή τους.

Ο Πόλυς Πολυβίου που παρουσιάστηκε για το Δημοκρατικό Συναγερμό και το Δημοκρατικό Κόμμα, υποστήριξε ότι η Βουλή, βάση τού σχετικού άρθρου τού συνταγματος, έχει κάθε δικαίωμα να < br>ρυθμίζει τα τής λειτουργίας της και να αποφασίζει πως θα ασκεί τα καθήκοντά της.


Κορυφαία στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, αποτελεί η αποψινη τηλεοπτική αναμέτρηση, αναμέσα στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλτιάδη Εβερτ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ακονίζουν πυρετώδως τα ξίφη τους, για το βραδυνό ραντεβού ενώ τα στελεχη του Πασοκ και της Νέας Δημοκρατίας εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα ξεχωριστά χαρίσματα του καθε ηγέτη.

Απο το πρωί οι κύριοι Σημίτης και Εβερτ είχαν αλλεπάληλες συσκέψεις με στενούς τους συνεργάτες.

Η βραδυνή συζήτηση θα αρχίσει στις εννεα στα στούντιο της Ερτ1 και αναμένεται να κρατήσει δύο περιπου ώρες.


Παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, οι κρεοπώλες, Λάζαρος Παμέρας από το Πισσούρι και Δημητράκης Χαραλάμπους από την Αμμόχωστο και τώρα στον Μούτταλο, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση μεταφοράς αιχμητών οργάνων, πρόκληση οχληρίας και άλλων αδικημάτων, κατά την διάρκεια τής προχθεσινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κρεοπωλών.

Οι δύο κατηορούμενοι ζήτησαν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για να απαντήσουν στις κατηγορίες.

Εν τω μεταξύ, απέτυχε και η νέα μεσολαβητική προσπάθεια για επίλυση τής διαφοράς, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με πρωτοβουλία τού Επάρχου, Κώστα Γεωργαλλίδη.


Σε απ' ευθείας δίκη ενώπιον τού Μόνιμου Κακουργιοδικείου, παρέπεμψε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τους δύο Ισραηλινούς, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση κατοχής και κυκλοφορίας πλαστών δολλαρίων Αμερικής.

Το Κακουργιοδικείο θα συνέλθει στις 15 Οκτωβρίου στη Λάρνακα.

Οι δύο Ισραηλινοί κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία, μαζί με τους δύο ομοεθνείς τους, οι οποίοι οργάνωσαν την απόδραση και φυγάδευσή τους στα κατεχόμενα την Τετάρτη.


Στόν Περσικό Κόλπο, οι Αμερικανοί συνεχίζουν τίς προετοιμασίες τους γιά νέα επίθεση εναντίον τού Ιράκ.

Τό Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Εντερπράϊζ απέπλευσε ηδη από τήν Αδριατική καί κατευθύνεται πρός τόν Κόλπο, οπου ήδη βρίσκεται τό αεροπλανοφόρο Βίνσον.

Σύμφωνα μέ τό τηλεοπτικό δίκτυο ΣΙ ΕΝ ΕΝ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είναι έτοιμος να υπογράψει την εντολή για στρατιωτική επίθεση, αλλά θα πρέπει να περιμένει μία ή δύο ημέρες ώστε να είναι έτοιμες οι αμερικανικές δυνάμεις.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τόν Πρόεδρο Κλιντον οτι εκμεταλλεύεται προεκλογικά τήν υπόθεση τού Ιρακ.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος τού Ρεπουμπικανικού κόμματος Τζακ Κέμπ, κατηγόρησε τόν Μπίλ Κλίντον οτι δέν ηταν αρκετά σκληρός εναντι τής Βαγδάτης καί αξίωσε διακομματικές διαβουλεύσεις πρίν τήν πραγματοποίηση οποιασδήποτε επίθεσης.


Στή Βοσνία, κορυφώθηκαν οι προετοιμασίες τών κομμάτων ενόψει τών αυριανών γενικών εκλογών, τών πρώτων πού διεξάγονται στήν χώρα μετά τόν τερματισμό τού πολεμου καί τήν ειρηνευτική συμφωνία τού Ντείτον.

Οι κάλπες ανοιξαν ηδη τό πρωί γιά τούς Σερβους, Μουσουλμάνους καί Κροάτες στρατιωτες και αστυνομικούς, οι οποίοι ψήφισαν μιά μέρα νωρίτερα προκειμένου νά παραμείνουν αυριο στά στρατόπεδά καί τίς υπηρεσίες τους.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο ακιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, τα βόρεια και τα δυτικά παράλια και στους 19 στα ανατολικά και τα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι το πρωϊ ασθενείς, μεταβλητοί, 3 μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε θαλάσσιους μέτριους, 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα παραμένει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 29 στα βόρεια και τα δυτικά.

Σήμερα, η πιό ψηλή θερμοκρασία στην Λευκωσία ήταν 36 βαθμοί και η πιό χαμηλή 17, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 31 με 18, στη Λεμεσό, 31 με 20, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 15 και στον Πρόδρ ομο 27 με 16.

Ο κίνδυνος έκρηξης δασικών πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος για όλες τις


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Friday, 13 September 1996 - 13:05:28