Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-09-30

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


'Εφθασε πρίν από λίγο στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο πρόεδρος Κληρίδης αναφέρθηκε στις επαφές που πραγματοποίησε στην Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και στα αποτελέσματα των επαφών αυτών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Μεγαλειώδη υποδοχή επιφυλάσσει ο Κυπριακός Ελληνισμός στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κώστα Σημίτη, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Σκοπός της επίσκεψης Σημίτη είναι η επιβεβαίωση της αταλάντευτης θέσης της Ελλάδας, ότι ο αγώνας της Κύπρου είναι αγώνας όλου του έθνους και η χάραξη μιας κοινής στρατηγικής ολόκληρου του Ελληνισμού.

Κατά την επίσκεψή του, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική ηγεσία του τόπου για συντονισμό των ενεργειών, ενόψει της επικείμενης εκδήλωσης πρωτοβουλίας.

Τον κύριο Σημίτη, θα υποδεχθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκτός από την πολιτική ηγεσία του τόπου, χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι θα παραταχθούν κατά μήκος ολόκληρης σχεδόν της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός, μέχρι τη Λευκωσία.

Ο κύριος Σημίτης, θα δεχθεί με τον πρόεδρο Κληρίδη τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης, με την

ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως, θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.


Ο ισλαμικός φανταμενταλισμός έδειξε για μια ακόμα φορά τις πραγματικές του προθέσεις.

Χειροβομβίδα, η οποία ρίφθηκε από γνωστούς-άγνωστους προκάλεσε ζημιές στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση ανέλαβε οργάνωση με την ονομασία, Μέτωπο Αγωνιστών της Ισλαμικής Μεγάλης Ανατολίας.

Η χειροβομβίδα εξερράγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε χώρο που θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Ο ΛΟΓΟΣ επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας, στην Αγκυρα, ο οποίος είπε ότι τέτοιες ενέργειες εντείνουν το υφιστάμενο αίσθημα ανασφάλειας του ελληνικού στοιχείου.

Ο 'Ελληνας διπλωμάτης αποκάλυψε στον ΛΟΓΟ, ότι μάρτυρες αναφέρθηκαν και σε ρίψη πυροβολισμών αυτομάτου όπλου εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα πραγματοποίησε σήμερα η Αυτού Μακαριότης ο Πατριάρχης Σερβίας, Παύλος και η συνοδεία του, συνοδευόμενοι από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Πατριάρχης Σερβίας τέλεσε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων της ΕΟΚΑ και κατέθεσε στεφάνι.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την προσωρινή έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Κυρηνείας και ακολούθως το 'Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Τρίτου, όπου και ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο.

Το απόγευμα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μαχαιρά.


Ο Παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ πήγε σήμερα στην Αιγυπτο, σε μιά προσπάθειά του να πεισει τον προεδρο Μουμπαρακ, να λάβει μέρος στην τετραμερη διασκεψη που θα πραγματοποιηθεί αυριο στην Ουάσιγκτων για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή.

Για την επιτυχή κατάληξη της διάσκεψης, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τους Γιασερ Αραφατ και Μπενιαμιν Νετανιαχου.

Εξ 'άλλου, αντιπροσωπειες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είχαν σήμερα την πρώτη τους συνάντηση, μετα τον τελευταιο κύκλο βιας που ξεσπασε στην περιοχή.

Ωστόσο σε μια αρνητική εξέλιξη η οποία ελλοχεύει νέες ταραχές, εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση ανακοίνωσε οτι θα επιχειρήσει να εισέλθει στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στην οποία κατοικούν ισλαμιστές.


Νέα τροπή έχει πάρει το θέμα της μονιμοποίησης των εκτάκτων υπαλλήλων στη δημόσια υπηρεσία.

Με απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τον διορισμό των 129 ωρομίσθιων υπαλλήλων.

Αυτό επηρεάζει και την συνολική ρύθμιση της μονιμοποίησης όλων των εκτάκτων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να ανατρέπει τις μέχρι τώρα ενέργειες που έγιναν από την Βουλή ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Αλέξης Γαλανός, ανέφερε ότι η απόφαση ανατρέπει άρδην την κατάσταση, καθιστώντας αδύνατο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για μονιμοποίηση των εκτάκτων δημοσίων υπαλλήλων.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας για την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 18 στα νότια και τα ανατολικά.

Αύριο ο καιρός θα είναι στην αρχή κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Γύρω στο μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν με ενδεχόμενο να δώσουν πολύ μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα βορειοδυτικοί ώς νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Σήμερα, η πιό ψηλή θερμοκρασία στην Λευκωσία ήταν 29 βαθμοί και η πιό χαμηλή 16, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 28 με 18 στη Λεμεσό 29 με 18, στην κερύνεια και την Πάφο 26 με 16


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Monday, 30 September 1996 - 12:27:29