Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-10-04

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Mε την κατάταξη των πρώτων τμημάτων των εφέδρων άρχισε σήμερα η μεγάλη διακλαδική άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος 96".

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος οκτώμισυ χιλιάδες έφεδροι από όλα τα σώματα της Εθνικής Φρουράς καθώς και δυνάμεις του Ελληνικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Εχει επίσης σχεδιαστεί η ρίψη αλεξιπτωτιστών εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η συνδυασμένη διεξαγωγή της άσκησης της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος" με την αεροναυτική άσκηση των Ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων "Τοξότης" στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, έχει θορυβήσει ορισμένες ξένες πρεσβείες, οι οποίες ήδη κινήθηκαν προς το Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επικαλούμενες δημιουργία κλίματος έντασης.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση πιέσεων για ματαίωση μέρους της άσκησης "Νικηφόρος" ασκεί ο Αμερικανικός παράγοντας.

Ειδικώτερα, οι αμερικανοί ασκούν πιέσεις για την αποτροπή πτήσεων ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο.

Ο αμερικανός πρεσβευτής, Κένεθ Μπριλ, συναντήθηκε χθές με τον Υπουργό Εξωτερικών, Αλέκο Μιχαηλίδη, και επανέφερε την αμερικανική παραίνεση, η οποία εκκρεμούσε από τον Αύγουστο.

Την Δευτέρα προγραμματίζεται νέα συνάντηση του Κένεθ Μπρίλ, αυτή τη φορά με τον Προέδρο Κληρίδη, σε μιά ύστατη προσπάθεια των Αμερικανών να ματαιωθεί η πτήση των Ελληνικών μαχητικών Αεροπλάνων.


Η καλή μας θέληση, έχει τα όρια της.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, επαναλαμβάνοντας την θέση της κυβέρνησης, για αποδοχή του στρατιωτικού διαλόγου, μεταξύ του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του διοικητή των κατοχικών δυνάμεων, νοουμένου ότι δεν θα ικανοποιηθεί η απαίτηση του Ραούφ Ντενκτάς να συμμετέχει και εκπρόσωπος των λεγομένων "τουρκοκυπριακών δυνάμεων".

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, η Μαντλίν Ολμπραϊτ αναμένεται να διαβουλευθεί με τα Ηνωμένα Εθνη και ίσως να διαμορφώσει νέες προτάσεις.


Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της αμερικανικής πρωτοβουλίας, γνωρίζει, όμως την γενικότερη φιλοσοφία της εν λόγω πρωτοβουλίας, μέσα από συζητήσεις και υπαινιγμούς τρίτων.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, προσθέτοντας, ότι γι'αυτό τον λόγο, οι Κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε την θέση της πλευρά μας, για ένταξη των πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παρά την γνώση των αδυναμιών του διεθνούς οργανισμού.

Ελλάδα και Κύπρος, είπε ο κύριος Κασουλίδης, έχουν ορίσει το νοητό όριο υποχώρησης, χωρίς ωστόσο αυτό να διατυπωθεί σε κείμενο και αυτό για να μην πληγεί η διαπραγματευτική ευχέρεια της πλευράς μας.


'Αμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, στην προκαταρκτική έκθεση του Λόρδου Φίνσμπεργκ, εισηγητή για το Κυπριακό στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην έκθεσή του ο Λόρδος Φίνσμπεργκ ισοπεδώνει τα πάντα και εξισώνει την νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου με το ψευδοκράτος και την Τουρκία, σε ότι αφορά τις ευθύνες για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Ο Βρεττανός Λόρδος, απειλεί ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή 'Ενωση μπορεί να μην εντάξει την Κύπρο στους κόλπους της, εάν συνεχίσει να παραγνωρίζει τα Ηνωμένα 'Εθνη.


Ο Πατριάρχης Σερβίας Παύλος ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη του επίσκεψη στην Κύπρο, και αναχωρεί σε λίγο από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το πρωί συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΛΟΓΟΥ

Ο Μακαριώτατος μέσω των συχνοτήτων του ΛΟΓΟΥ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου για την αλληλεγγύη και αγάπη που έδειξε προς το ποίμνιό του.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την ιερά μονή Σταυροβουνίου και τη μητροπολιτική περιφέρεια Λάρνακας.

Χθες βράδυ σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του η Ιερά σύνοδος, απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον σταυρό του Αγίου Σάββα, ύψιστη τιμή της Σερβικής Εκκλησίας.


Ο Μιλτιάδης 'Εβερτ εξελέγη και πάλι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην σημερινή εκλογική διαδικασία, ο κύριος 'Εβερτ εξασφάλισε εκατόν τρεις ψήφους εναντι ογδοντατεσσάρων του ανθυποψηφίου του Γιώργου Σουφλιά.

Σε ομιλία μετά την εκλογή του ο κυριος Εβερτ ανέφερε οτι ανοίγει μια νέα σελίδα, η οποία πρέπει να δώσει νέα δυναμική και προοπτική στο χωρο της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα ότι δέν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Στη δική του ομιλία, ο κύριος Σουφλιάς, αφού δήλωσε οτι αποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι το ζητούμενο για το κόμμα είναι η επανάκτηση της ουσιαστικής ενότητας.


Δεκαεννιάχρονος εθνοφρουρός, ο Φλώρος Πεττεμερίδης έχασε σήμερα την ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Ο άτυχος εθνοφρουρός καταγεται από την Τίμη της Παφου, και υπηρετούσε την θητεία του σε μονάδα της Λευκωσίας.

Το ατυχημα συνέβη γύρω στις 10 το πρωί στην περιοχή Χοιροκοιτίας και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας για την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό τα βόρεια και τα δυτικά παράλια και στους 17 στα ανατολικά και τα νότια.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα ανατολικά και νότια παράλια καισ τους 27 στα βόρεια και τα δυτικά.

Σήμερα, η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 32 βαθμοί και η πιο χαμηλή 15, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 28 με 17, στη Λεμεσό 29 με 19, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 15


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Friday, 4 October 1996 - 11:27:19