Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-10-31

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η άρση της εμπιστοσύνης μου προς το πρόσωπο του κυρίου Ευαγγέλου, δεν αποσκοπεί στον τορπιλισμό της συνεργασίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, απέφυγε πεισματικά να δώσει συνέχεια στο όλο θέμα.

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, δήλωσε ότι το θέμα απασχολεί σοβαρά την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξυ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ενημέρωσε το μεσημερι την Κοινοβουλευτική ομάδα και το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματός του, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Απο την συνεδρια αποχωρησε ο κυριος Γαλανος.

Ο κύριος Κυπριανού, δηλωσε μετα την συνεδρία η αποχώρηση Γαλανού, εγινε υστερα απο έντονη διαφωνία που είχε με κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος το οποίο δεν κατονόμασε.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης, κατά την οποία συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης, είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε από την αξίωση Κυπριανού για αντικατάσταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Αλέκου Ευαγγέλου.

Ο κύριος Μάτσης, αναφέρθηκε σε χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, χωρίς όμως να επεκταθεί στο τι ακριβώς συζητήθηκε.


Η ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, προωθεί θέματα, με τα οποία η κυβέρνηση δεν διαφωνεί, είπε σήμερα ο Εκπρόσωπος της, Γιαννάκης Κασουλίδης, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς.

Και η αποστρατιωτικοποίηση και η εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας και η εγκατάσταση πολυεθνικής δύναμης στο νησί, είναι θέσεις που η κυβέρνηση υποστήριξε κατά καιρούς, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ωστόσο, για την κυβέρνηση, πρόσθεσε, τα πράγματα βρίσκονται στο στάδιο του ξεκαθαρίσματος.

Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει τις θέσεις τους στην Κυπριακή Κυβέρνηση, είπε ο κύριος Κασουλίδης, αν και δεν θα με εξέπληττε, πρόσθεσε, να έχουν καταγραμμένες τις θέσεις τους.

Εν τω μεταξύ, πλήρης μυστικότητα καλύπτει το μήνυμα του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Γεβκένι Πριμακόφ, προς τον Πρόεδρο Κληρίδη. Ο Γιαννάκης Κασουλίδης είπε μόνο ότι το ρωσικό μήνυμα εμπεριέχει θετικά στοιχεία.


Την σταθερή υποστήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Κίνας στη δίκαιη υπόθεση της Κύπρου, εξέφρασε ο επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Χουάγκ Χουάγκ, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κύριος Χουάνγκ προέβη στη σχετική δήλωση, μιλώντας ύστερα απο πρωινή συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης των σχέσεων μας με μια σημαντική χώρα όπως η Κίνα.


Υπέκυψε το πρωί στα τραύματα του ο αστυνομικός Αντρέας Μιχαηλίδης της μονάδας άμεσης επέμβασης Λεμεσού, ο οποίος χτυπήθηκε την περασμένη Δευτέρα εν ώρα καθήκοντος απο αυτοκίνητο που οδηγούσε, ο Αντρέας Προδρόμου απο την Αγλαντζιά.

Ο άτυχος αστυνομικός όμως με το θάνατο του, δίνει ζωή σε άλλους συμπατριώτες μας.

Οι συγγενείς του έδωσαν τη συγκατάθεση τους να δωρηθούν τα όργανα τους σε πάσχοντες συμπατριώτες μας.

Οι γιατροί του Παρασκευαίδιου Μεταμοσχευτικού κέντρου, αφαίρεσαν το πρωί τους νεφρούς και το ήπαρ του Μιχαηλίδη.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν μεταμοσχευθεί αφού ακόμα γίνονται οι απαιτούμενες εξετάσεις για να ανευρεθούν δέκτες.

Ο αστυφύλακας καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικες θυγατέρες ηλικίας 16 και 10 χρονών αντίστοιχα.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό προισταμένου του Μητροπολίτη Λεμεσού.


Ιδιώνυμο έγκλημα καθίσταται η παράνομη συναλλαγή με τα κατεχόμενα, και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι ιδιαιτέρως αιχμηρώς.

Δύο χιλιάδες λίρες πρόστιμο και τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε πρώτη φάση ενώ για τους αμετανόητους πέντε χιλιάδες λίρες και επτά χρόνια φυλακή.

Εξάλλου, το νομοσχέδιο προνοεί ότι με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, θα διορίζεται επιθεωρητής, ο οποίος θα δίνει άδειες για την κατοχή, διάθεση, μεταφορά και εμπορία προϊόντων από τα κατεχόμενα.

Η Επιτροπή Νομικών της βουλής, ζήτησε από την κυβέρνηση και την εισαγγελεία να προχωρήσει στον νομικό διαχωρισμό των μασέρ για αλλότριους σκοπούς από τους μασέρ για ιατρικούς σκοπούς.

Τέλος, η επιτροπή υιοθέτησε τροποποιητικό νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται οι ποινές, από δύο χρόνια φυλάκιση σε πέντε, για τα αδικήματα μαστρωπείας, παράνομης κατακράτησης θήλεος και του αποζήν από κέρδη πορνείας.


Νέα αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στην Βραζιλία.

Αεροσκάφος της Βραζιλιάνικης Εταιρείας Τι-Εη-Εμ, με 89 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή αμέσως μετά την απογείωση του απο το Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το αεροπλάνο, με προορισμό το Ρίο Ντε Τζανέιρο, διαλύθηκε πέφτοντας σε κτίρια της Σάντα Καταρίνα, περιοχή που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Εκφράζονται μάλιστα φόβοι, ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν τα εκατό, αφού μεγάλος αριθμός ατόμων βρίσκεται παγιδευμένος στα συντρίμμια των σπιτιών.


Εγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Θεόφιλος Θεοφίλου, ο οποίος και επέδωσε την ετήσια έκθεση του, για το 1995.

Στην έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Δημόσια Υπηρεσία και στους Ημικρατικούς οργανισμούς, και προβαίνει σε παρατηρήσεις.


Με επιτυχια πραγματοποιησαν σημερα την πρώτη τους άσκηση τα νέα μέλη του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης.

Η εκπαίδευση των νέων μελών έγινε απο εμπειρογνώμονες από τη Βρεττανία οι οποίοι και παρακολούθησαν την σημερινή άσκηση.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης οι άνδρες της ΜΜΑΔ εισέβαλαν σε πολυκαυτοικία όπου βρίσκονταν οι τρομοκράτες με τους ομήρους και αφού σκότωσαν τους τρομοκράτες απεγκλώβισαν τους ομήρους.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ενδέχεται νωρίς το πρωί να πέσουν ελαφρές βροχές κυρίως στα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα εσωτερικό.

Αύριο αναμένονται τοπικές βροχές οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από βροντές. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ ενώ στις περιοχές με καταιγίδες θα είναι μεταβλητοί μέχρι δυνατοί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 περίπου βαθμούς.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 βαθμοί και η πιο χαμηλή 9, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 23 με 11, στην Λεμεσό 23 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 11 και τέλος στον Πρόδρομο 15 με 7.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Thursday, 31 October 1996 - 14:27:20