Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-02

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενώ αναμένεται η εκδήλωση της Αμερικανικής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό, αμέσως μετά τον σχηματισμό νέας Κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, φθάνει στην Κύπρο την Τρίτη, ο Διευθυντής Νοτίου Ευρώπης στο Στέϊτ Ντιπαρτμεντ Κέρυ Κάβανο.

Ο Υπουργός εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη Κάβανο, γιατί όπως δήλωσε, θα μπορέσει η Κυβέρνηση να αξιολογήσει το ρυθμό με τον οποίο κινείται η Αμερικανική Πρωτοβουλία.

Για τη σημασία της επίσκεψης Κάβανο μίλησε σήμερα και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αντριου Αθενς στο Αεροδρόμο Λάρνακος, κατά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, αύριο φθάνει στην Κύπρο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Χρίστος Ροζάκης.

Το αντικείμενο της επίσκεψης Ροζάκη, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι αναμένεται ουσιαστικότερη εμπλοκή και κάποιος άλλος ρυθμός, σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες για το Κυπριακό.


Συνέχεια στο θέμα της αντιπαράθεσης του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρου Κυπριανού και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Αλέκου Ευαγγέλου, έδωσε σήμερα ο Βουλευτής Λεμεσού του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρίστος Πουργουρίδης.

Ο κύριος Πουργουρίδης διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαστρέβλωσαν τα όσα είπε χθές και επανέλαβε ότι αν ήταν στη θέση του κύριου Ευαγγέλου θα είχε παραιτηθεί.

Εξηγώντας τη θέση αυτή, είπε ότι έχει περισσότερη πολιτική ευαισθησία σε κάποια ζητήματα, ενώ ο κύριος Ευαγγέλου, όπως είπε, πιστεύει ότι με τον τρόπο που ενεργεί, υπηρετεί σωστά την Κυβέρνηση και το κόμμα.

Σε γενικότερης φύσεως θέματα που αφορούν τη συνεργασία των κομμάτων ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ, ο κύριος Πουργουρίδης εξέφρασε την άποψη ότι αν ένα από τα δύο κόμματα αποσύρει την εμπιστοσύνη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Κληρίδης πρέπει να παραιτηθεί.


Η Πολιτική Επιτροπή του Δημοκρατικού Συναγερμού, συνεχίζει σήμερα την εξέταση ενός κύκλου θεμάτων που αφορούν την αξιολόγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, τις προοπτικές διεύρυνσης του κόμματος και με επικεντρωμένη της προσοχή στις σχέσεις Κυβέρνησης- Δησύ.

Το πρωί, άρχισε η τοποθέτηση των στελεχών της πολιτικής επιτροπής, η οποία συνεχίζεται μέχρι και αυτή τη στιγμή, επί της έκθεσης του αναπληρωτή Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, για την ενιαία έκφραση του κόμματος και την εικόνα του προς τα έξω.

Την Τετάρτη σε νέα συνεδρία, θα τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιαννάκης Μάτσης.


Συνεχίστηκε για τρίτο Σαββατοκυρίακο, η αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης ήταν και σήμερα παρών, αγνοώντας τις γνωστές απειλές κατά της ζωής του και δηλώνοντας ότι δεν φοβάται τους επίδοξους δολοφόνους του.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, 'Αρης Χατζηπαναγιώτου, δήλωσε ότι ο λαός δεν θα αποδεχθεί νόθες λύσεις στο Κυπριακό.

Πάντως, η διαφώτιση και η παρουσία συγγενών των αγνοουμένων μας, απέτρεψε και αυτή την φορά τους τουρίστες να περάσουν στην κατεχόμενη γη μας.


Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες η κράτηση των αδελφών Ιπποκράτη και Δημόκριτου Αϊδινίδη 20 και 21 χρονών από τη Γεωργία, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την τοποθέτηση βόμβας στις 9 Αυγούστου 1996 κάτω από το αυτοκίνητο του Ρίκκου Θεοχαρίδη.

Ζητώντας την ανανέωση της κράτησης ο λοχίας Πέτρος Παπαγεωργίου δήλωσε ότι λήφθηκαν 54 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν και άλλες 20 με 25.

Κύρια προσπάθεια της αστυνομίας είναι η ανακάλυψη του ατόμου ή των ατόμων που πλήρωσαν τους υπόπτους και τους προμήθευσαν την εκρηκτική ύλη.

Η αστυνομία κατέχει το μικρό όνομα του ηθικού αυτουργού, το οποίο κατέθεσε ο πρώτος ύποπτος.


Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή της Λάρνακας προς εντοπισμό των δραστών των πρόσφατων βομβιστικών επιθέσεων.

Λεπτομέρειες έχει ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Περισσότερα απο 100 μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, και 11 ξένοι δημοσιογράφοι, απομακρύνθηκαν σήμερα απο την πόλη Γκόμα του ανατολικού Ζαϊρ, και διέσχισαν τα σύνορα με την Ρουάντα κατευθυνόμενοι προς την πόλη Γκισένι.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνων, κάλεσε τις αντιμαχόμενες παρατάξεις στο Ζαϊρ, να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να προσέλθουν σε συνομιλίες, τονίζοντας ότι η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την σταθερότητα στην Κεντρική Αφρική.

Την ίδια ώρα, ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα, υπερασπίσθηκε τα σχέδια της χώρας του, να πωλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 18 εκατομυρίων δολλαρίων, στην Κυβέρνηση της Ρουαντα.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε λίγες τοπικές νεφώσεις δυνατό να δώσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις ασθενείς 2 ώς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 15 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν γύρω στο μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς αλλά κυρίως βορειοανατολικοί 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 περίπου βαθμούς.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 βαθμοί και η πιο χαμηλή 13, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 25 με 16, στην Λεμεσό 24 με 15, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 14 και τέλος στον Πρόδρομο 13 με 7.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Saturday, 2 November 1996 - 11:15:42